Dieta paleo

Heloo,

Czy która korzystała z tej diety? Jakieś efekty?
tu mozna poczytać.
http://www.dietapaleo.com.pl/

Ja jestem od tygodnia i efekt póki co raczej zerowy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dieta paleo

Żadna nie słyszała i nie stosowała? Wszyscy opychają się chlebem z ziemniakami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nikt nie jest taki naiwny jak Ty, że wierzy w jakieś diety-cud... Jedna rada ? Nie żryj tyle i idź do dietetyka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przeczytajcie PALEO DIETA autora Robb Wolf za jakieś 30 zł na allegro, i dajcie sobie 30 dni diety. Proponuje zrobić wszelkie badania przed i po 30 dniach żeby zobaczyć bezcenną minę lekarza, który nie uwierzy wam że poprawa wyników to tylko od zmiany diety. PALEO zmienia życie tylko trzeba się wysilić i przeczytać DLACZEGO powinno się tak jeść, bo jak sie tylko "stosuje" taką dietę to łatwo z niej zrezygnować albo podżerać stolec, a jak wiesz co robi ci z jelit GLUTEN itp. to sie po chleb już w życiu nie sięgnie. Jestem po 3 miesiącach diety, schudłem 15 kg i jakiegoś nieziemskiego ruchu nie miałem. Wszystkie wyniki od cukru, cholesterol i ciśnienie krwi poprawiły mi się kosmicznie. Lekarz nie wierzy że to od diety tylko że jakieś leki łykam na boku.
Kupiłem tych książek już ze 20 i rozdaje znajomym.
Liczenie kalorii to ściema dla idiotów.
PS. Dietetycy bazują na stereotypach i produktach "fit" lansowanych przez media i przemysł farmaceutyczny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

joł . Prawda

Diety cud? ja właśnie byłam u dietetyka i zdecydowanie polecał ten sposób odżywiania! Metoda 'nie żryj tyle' = głoduj wcale nie jest dobra. TRZEBA jeść, ale robić to mądrze, wybierając odpowiednie produkty.
Polecam http://sports-med.pl , pomogli mi i wyedukowali, nie chodzę głodna, a mimo to schudłam :)

Mnie nie przekonują założenia diety paleo. Dlatego stawiam po prostu na racjonalne odżywianie.

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...