Dieta proteinowa - Pierre Dukan

ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dieta

magdalena

a moze zachowaj proteiny z warzywami bez tluszczow i cukrow i np dodaj do tego pelno zaisrniste pieczywo jakies owoce i np ryz brazowy i kasze gryczana prazona... moze cos w tym stylu ?

no i jesli np lubisz slodycze to piecz sobie te dukanowskie a np raz czy 2 w tygodniu pozwol sobie na prawdziwy kawalek tortu;)

ja kiedys bylam na kopenhaskiej-to dopiero wycienczajaca dieta,ale wtedy potrzebowalam szybko stracic kg.

ogolnie to ja wiem ze to zakwasza ale staram sie pic duuuuuzo wody nawet 3 litry. ogolnie to mysle ze mimo iz jestem na 1/1 to sobie od czasu do czasu dodac jakis owoc jak np arbuz albo pomelo.mysle ze to i tak lepsze niz jedzenie slodyczy i czekolad:)

zastanawiam sie tez nad pieczywem chrupkim ale wiece takim co 1 szt ma z 15-20 kcal. bo jak jem rybe jak np sledz to przeciez trzeba czyms zagryzc.ogolnie moge zyc bez kanapek czy bulek.ale takie zakaski to ciezko......

zwłaszcza wtedy kiedy chce się normalnie funkcjonować, mnie już brzuch pobolewa a wiem ze to wina białek. A jeśli by jeść na kolację owoce?
Wiem że to cukry i węgle ale w jogurtach też są węgle.

Wg mnie ta dieta to niezbyt zdrowy sposób na utratę zbędnych kg, wszystko oparte na białkach, ale bez węglowodanów i amiokwasów wasz organizm będzie w coraz gorszej kondycji, ZAKWASZACIE swoje organizmy...a to już prowadzi do poważnych konsekwencji na Waszym zdrowiu niestety.

wiecie co dziewczyny ja chyba z dukana rezygnuję..
spróbuję inaczej schudnąć - przeszkadza mi ta dieta bardzo... chciała bym jesc wszystko i tez chudnąć po porstu mż...
jaka jestescie w stanie polecić zamiast dukanowej????

ja juz zyje sobota- jade do siostry na grila- mmmm piers z kurczaczka z tatzikami wlasnej robotym. pysznosci. ale chyba i tak bede cierpiec, jak zobacze meza wcinajacego kiełbase wrrr

mi tez braknie pomyslow zaczelam przegladac wszystkie przepisy jakie mam w domu i normalnie tylko coraz glodniejsza sie robie jak widze te wszystkie nie dukanowskie pysznosci....

dobrze ze na miescie mozna zjesc salatke bo nie chce mi sie dzis gotowac

u mnie 2 dzien warzyw.. juz byl chciala proteinki. mam 3/3. a waga w miejscu stoi a nawet skacze... z tym, ze ja tak mam, ze waze sie 200 razy dziennie, jak jestem w poblizu wagi to siup i załamka, bo wypilam szkanke wody i na wadze juz 200g wiecej.

dzisiaj na obiadek czesci z kurczaka pieczone z papryka i pomidorami na deser mam sernik na zimno. nie wiem co z kolacją, bo mi ostatnio pomyslow juz brakuje a na sniadoanko pojde chyba jakis jogurt wciagnac :)

dziś drugi dzień rytmu 3/3 walczę z białkami :)
na śnadanie zjadłam
Placuszek otrębowy ( 3 l. zmielonych otrębów, 1 ł. skrobi, mleko i jajo ) i na patelnie później zalałam go jogurtem jogobella wiśniową i naprawdę wyszło fajne śniadanko :)
w dukanie dozwolony dziennie 1 jogurt light owocowy.
Obiad są piersi... z wagą nie wiem narazie się nie waże...
zrobie to w sobotę.
Kurczę chora jestem gardło tak boli ze szok....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja jeszcze inaczej- i budyn u mnie ostatnio prawie codziennie, bo mam taka ochote na slodkie, ze szok

250ml mleka
2łyzki slodzika
2łyzeczki kakao
2 łzyzeczki skrobi
2zółtka

z zóltek i slodzinak z robic kogel mogel, mleko wymieszac z kakaem pozniej dodac skrobie i polaczyc z zoltkami. gotowac na wolnym ogniu, caly czas mieszajac, bo przywiera do garnka i bardzo szybko gestnieje (oczywisice jak zacznie sie gotowac) - to takie proporcje dla fanek Budyniu Ulubionego Dr Oetkera. mmm dzisiaj na kolacje tez chyba bedzie :P

Budyń czekoladowy można zrobić samemu ja korzystałam z tego przepisu:

Składniki (na 1 porcję):

•1 szkl mleka
•1 żółtko
•3 łyżeczki słodzika (wg smaku)
•2 łyżeczki kakao
•1-1,5 łyżeczki skrobii/mąki kukurydzianej

obecnie troche zmodyfikowałam dla swoich potrzeb i upodobań tj, nie dodaję zółtka bo i tak jem powalające ilości jajek, używam mniej słodziku i zamiast skrobii dodaje te zalecane 2 łyżki otrębów i mam pyszną czekoladową owsiankę - niebo w gebie :)

JESTEM!

2 kg od poniedziałku- I faza :)
wow

no i tyle.
powiedzcie mi co to za budynie? na allegro je mam kupić ?

a jak to jest z jogurtami- nie można owocowych tak? a co z tymi co maja nicy 0%?

ja nalesniki robie z 2 jaj, pol szklanki mleka i lyzka maizeny,troszke proszku do pieczenia :) mieszam i gotowe.ale musialam zakupic naprawde dora patelnie bo mi sie jaraly niesamowicie

Dalej ciągnij tryb z warzywami, rytmu nie zmieniaj....

CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników)
wersja na słodko

250 gr mąki kukurydzianej
4 jaja
1/2 litra odtłuszczonego mleka
1 szczypta soli
1 łyżeczka do kawy zapachu waniliowego
1 łyżeczka do kawy zapachu rumowego (lub 1 łyżka do zupy rumu ;))

Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym.
Dodatki zgodne z aktualnie dozwolonymi produktami w okreslonej fazie diety.
UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych

lub

Naleśniki - 12 małych
niecała szklanka mleka
2 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżka zmielonych otrąb
2 łyżki skrobi/mąki kukurydzianej
1 łyżeczka słodziku (dodałam w płynie)
szczypta soli

Składniki dokładnie ze sobą połączyć. UWAGA! Ciasto będzie bardzo rzadkie! Patelnię porządnie nagrzać, zmniejszyć ogień i wlewać ciasto naleśnikowe (wlewałam po pół nabierki na małą patelnię ok.18cm średnicy). Czekać, aż ciasto się zetnie i będzie odchodzić od brzegów (tak jak na zdjęciach).
Smażenie trwa bardzo długo, ale warto!

No ja trochę zaczęłam ćwiczyć, 2 razy w tyg joga by rozciągnąć te moje "mięśnie" a tak to w domu brzuszki itp itd. Ostatnio też miałam chwile grzeszne to wszystko przez @ i strasznie mnie ciągnęło na słodkie i flipsy :) tak lubię je chrupać

no i zgrzeszylam wczoraj na roczku kolegi Kornelki:( Zjadlam ciasto 1 kawalek... 2 skrzydelka pieczone ale byly w tluszczyku.... i czekolade.... nieeeeeeeeeeeeeeeeee
I co robiec? To 3 dzien z warzywami, przejsc jutro na bialko czy ciagnac dalej z warzywami jeszcze te 2 dni?

Dziewczyny dajcie przepis na naleśniki Dukana

mnie też tymbrdziej,że bable maja 2,5 i roczek także urwanie głowy niesamowite.Mam w domu diabełka i aniołka jednym słowem kokobongo :/no ale co zrobić i tak je kochamy,chociaż psychicznie już wysiadamy :( ale rymik sie udał :)

dzieki ci :) widze że jestes o rok starsza od mnie :) ja jestem z 86 tez mam dwójkę dzieci ale samej wychowywanie ich czasem mnie przerasta chyba juz przeroslo

magdalena bedziesz chciala sie wygadać czy nawet pożalić pisz smiało na maila czy priv chetnie tez z kimś pogadam,głowa do góry i uśmiech

ale zawsze wraca masz go chociaz na noc.... a ja ... nie mogę się z tym pogodzić uważam że mam marny los a tak naprawdę mam wiele a ciągle użalam się nad sobą męcze siebie i innych swoimi problemami. Cieżko iść dalej z radością jak od jakiegoś czasu nie mogę dać sobie z tym radyyy

Inne tematy z forum

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

Jaka prostownica do włosów? (126 odpowiedzi)

Macie jakiś sprawdzony model, który za bardzo nie niszczy włosów?

Galeria twarzy - pytanie. (17 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...