Dieta proteinowa - Pierre Dukan

ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dieta proteinowa - Pierre Dukan

http://mks.plejada.pl/43492,zdrowa-dieta-dukana_,aktualnosc.html

Kurcze a szykuje mi się impreza 6 marca no cóż będzie na pepsi max a mam pytanie do dziewczyn na dukanie chudłyście równomiernie i czy jak ja dodatkowo do teg uczciwie od prawie 2 miesięcy chodzę na basen 2 razy w tyg i przepływam równo kilometr pomoże mi żebym nie miała obwisłego ciała?

nie wolno ani grama alkoholu.

ja tez poproszę o książke kasandra23ona7@wp.pl a i jak jest z alkoholem na tej diecie ?

ja tez jesli mozna poprosze e ksiazke na nadia8506@go2.pl
dziekuje.

Drogie Panie,
zapraszam na oględziny w takim razie!!! schudłam 16 kg i nic mi nie wisi. Mam zgrabne , jędrne ciało- Nareszcie!!!!
Niech nie wypowiadaja się Panie aby sobie pogadać , powiedzieć kilka swoich mądrości jezeli nie mówią z własnego doświadczenia. Nie mam efektu jo -jo!!! Ta dieta jest stworzona przez lekarza.
Niezdrowa jest dla osob , ktore zaczynaja ja nie bedac zdrowymi lub nie stosuja sie do zasad- wszystkich!!! Zapraszam do przeczytania kasiazek i merytoryczne podejscie do tematu a nie gdybanie
Powodzenia Dukankom!:) a nieprzekonanych nie przekonam wiec szkoda strzepic jezyka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurde znowu się zaczyna nie dotyczy was to nie wchodzicie nie komentujcie nie chcecie być na diecie to nie i dajcie nam spokój a nie swoje wywody i mądrości ja dzisiaj na jogurcikach do tego chlebek dukanowski z twarożek cebulą i ogórkiem konserwowym obiad gotowane udka z kurczaka a jutro pulpeciki w sosie pomidorowym a i się pochwale spadło 1,5 kg mi i mężowi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzisiaj w MKS było znowu o Dukanie !!! 85 kg facet zrzucił wow !!!

Dzis dzien 3, sniadanko twarozek wiejski, na obiad leniwe z otrebami a na kolacje jeszcze nie wiem. Waga nie drgnela.

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią.Nawet zakładając,że się schudnie i nawet zakładając brak efektu jo-jo ( w co nie wierzę),to jak po schudnięciu tych przykładowych 20 kg może wyglądać skóra i ciało??

A ja uważam że każde diety są niezdrowe, katowanie się dietą i nic nie jedzenie-efekt? chwilowy, obwisla skóra, ciekawe dlaczego mozna być tylko max 10 dni w pierwszej fazie? skrajne wyczerpanie zasobów organizmu w przypadku dluższej diety? Dziewczyny po co się tak katować? jeśli chcecie tą dietę stosować to nie możecie absolutnie nic ponadto zjeść, ile tak wytrzymacie? Może lepiej jeść więcej warzyw zamiast makaronów i ziemniaków? Nie używać sosów? a przede wszystkim jeść to co zwyklę ale np polowę :) po aktualnie modnej diecie dukana efekt jojo murowany, no chyba ze ktoras z Was wytrzyma... w c szczerze wątpię ponieważ jeden cukierek, jedna szklanka soku jest rownoznaczna z zaprzestaniem stosowania tej diety, powodzenia :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny gratuluje decyzji:) wczoraj minął dokładnie rok odkąd zaczęłam być na dukanie.Od lutego zeszłego roku do września byłam cały czas na diecie,miedzy wrześniem a grudniem zrobiłam przerwę regeneracyjną i teraz od 2 stycznia jestem już znowu na diecie.
Podsumowując cały rok diety-schudłam łącznie 25kg,przybrałam z powrotem 6kg,ale nie ma co się oszukiwac,ze jadłam dużo słodkości podczas przerwy(urodziny,święta,sylwester) dlatego trochę wróciło,teraz zgubiłam z nadwyżki 3 kg.Nie bedę ściemniać,że kocham dukanowe jedzenie,na sam widok wędzonego łososia i makreli mam "cofkę",ale dlatego własnie cały czas szukam nowych pomysłów na dania-ostatni hit to na śniadanko twarożek na słono.Poza tym dobry nawyk nie słodzenia i picia wody został i raczej zostanie na zawsze.
Trzymam kciuki za wszystkie zaczynające,pamiętajcie,że najgorsze są pierwsze 4 dni,bo organizm traci zapasy cukru i jest ciężko-potem już tylko lepiej:) no i trzymajcie się przed miesiaczką ja zajadam nutelke i flan waniliowy piekę zawsze pomaga w tej chętce na słodycze:)

moim zdaniem takie ograniczanie się na maksa też nie do końca ma sens. Bo wtedy ta dieta nas męczy i źle się czujemy. A tak gdy zrobimy sobie jakiś deserek, jakieś ciasteczko albo fajne danie to łatwiej jest wytrwać i się nie znurzyć

ja dzisiaj 3 dzień uderzeniowej ale teraz ograniczam na maksa jedzenie tylko nabiał i mięso zobaczymy czyli co ograniczyć się od 5 dni ?

Dziewczyny pomóżcie :)))))
A ja też bym tak bardzo chciała schudnąc ale nie mam motywacji :(
Wyślijcie mi proszę e- książkę Dukana na sabinaur@o2.pl może jakoś sę wezmę mam wiele do stracenia bo chciałbym tak ze 20 kg zgubić może macie równiez ten test Dukana w jęzuku polskim to bardzo bym prosiła.
Może jak bedę zaglądać w ten wątek to się zmotywuję :)

jesli sie nie myle to dzisiaj w programie miedzy kuchnia a salonem o 14.55 beda mowili o tej diecie

Z tego co wyczytałam to DUKAN dopuszcza otręby pszenne i owsiane !!!
Ja miałam jakiś wieczorny napad ochoty na coś... sama nie wiedząc co ale zjadłam galaretkę i było ok. A rano miłe zaskoczenie o kolejne 0,5 kg.

Podziwiam was,że możecie wytrwać na tej diecie. Ja wytrzymałam 3 dni i rzuciłam to w cholerę,bo już nie mogłam patrzeć na to jedzenie. Pamiętam,że zrobiłam jakieś placuszki i były straszne-smakowały jak karton :/
Z Dukanem się nie polubiłam,ale i bez niego cel prawie osiągnęłam: 15 kg mniej :)

Pieczywa nie można, ale za to można upiec sobie pyszne bułeczki.

1 twaróg 250g.
2 jajka
otręby ( ja mieszam pszenne, owsiane i żytnie)- dodaje na oko
sól, pieprz + ulubione przyprawy np. czosnek, tymianek
2 łyżeczki proszku do pieczenia

wszystkie składniki miksuje blenderem, tak aby połączyły się ze sobą dobrze, ciasto ma być dosyć mocno gęste (dlatego otręby na oko).
Wkładam ciasto do papierowych foremek na babeczki lub bezpośrednio na silikonową formę ( jedną łyżke do zupy na porcę) i pieke 30min w 180C.
wychodzi 8-9 bułeczek

Na poranne kanapeczki i śniadanko do pracy rewelacja.

produkty maja byc odtłuszczone, najlepiej 0% i bez cukru, ale dopuszcza sie np. nabiał do 3%,

Inne tematy z forum

jaki prezent dla teściowej na 70-tkę? (27 odpowiedzi)

może macie jakis oryginalny pomysł?

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (225 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??