Dieta proteinowa - Pierre Dukan

ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

mysle ze lepiej przejsc na faze 3 z reszta polecana kobietom w ciazy lub przed:)

No właśnie, ale czy mogę tak sobie ją odstawić? Czy przejść odrazu w fazę III? Moze ktos mi podpowie.....

No ja właśnie też zastanawiałam sie nad miesiączką, bo moja jakaś taka dziwna jest. Raz leci, drugiego dnia nic, źznowu leci. Przestraszyłam się, bo niebawem dziecko bede planować i chyba odstawie ta dietę za kilka dni.

ważenie się raz w tygodniu jest chyba najlepsze,w książce jest napisane żeby ważyć sie najlepiej codziennie,ale myślę,ze to nie jest dobry pomysł,tym bardziej,że są zastoje ze spadkiem kilogramów,lepiej poprawić sobie nastrój raz na jakiś czas niż dołowac sie codziennie :D

ojka a masz taki okres tylko na tej diecie?

bo ja np mam bardzo rozgerulowany- od kiedy pamietam i nie dziwi mnie to ze waga mi stoi lub zwieksza sie przed://

ale nie jest to zbyt motywujace :((
nie robie zadnych grzeszkow ani nic a stracilam niewiele i nie moge zejsc w dol ni hu hu

no ale mam motywacje i staram sie byc naprawde cierpliwa i piernicze to bede sie wazyc raz na 2 tygodnie chyba

u mnie dzisiaj pieczen rzymska na obiadek :) nie wiem tylko czy mam do miesa i przypraw wrzucic otreby czy nie? hmmm

na sniadanko byly tosty- pierwszy super, drugi ok a 3 wyrzucilam do kosza. jak czlowiek jest glodny to zje wszytko, a jak juz podjadlam troche to okropne to bylo takie, ze fuj....

ania wiem ja tez przestawiam literki i to nałogowo :))))

Co do miesiączki to moja wygląda tak, że 2 dni mam później 3 dni nie mam i znowu od nowa :(

carolayyna

w zeslzym roku na tej diecie nie przypominam sobie bym miala slabszy okres.

a co do witamin to ja od dziecka biore codziennie 1 multiwitaminę. dobrze jest je brac z 2-3 miesiace przed kazda rozpoczeta dieta.DUKAN w swej ksiazce pisze, ze poleca witaminy-ale nie sa one konieczne. z reszta jak sie przerabia 2ga faze to witaminki plyna tez z warzyw.

nie martw sie tym.jelsi czujesz sie slabiej to moze odetchnij w rytmie 1/1 i pozniej najwyzej sobie wrocisz 5/5.
ja 1/1 schudlam 1kg w tydzien ostanio. jednak teraz bedac przed okresem zbiera mi sie woda w organizmie

możesz brac witaminy. Ja biorę wprawdzie nie codziennie(bo zapominam) i nie miałam gorszych dni.
Ja tez mam chwiolowy zastój, na razie -7kg i od 10 dni waga stoi

czy mogę poprosić o przepisy na lenagd@wp.pl

dziewczyny czy wy tez miałyście słaby okres podczas diety??zaczeło sie od tej kawy,ale trzyma mnie do dziś,czuje sie zmęczona,jest mi źle niedobrze,jeśc mi sie nie chce,może to jakies skutki uboczne :/ może pomogą jakieś witaminy?? (podkreślam w ciąży nie jestem :) ) podpowiedzcie coś,bo już zgłupiałam,a co do wagi to mam jakis zastój od wczoraj 5 dni na P to może coś się ruszy :/

zapewne masz rację mi sie jakos tak w oczach te literki zamieniają że tak wyszło ale faktem jest ze wiele osob na necie wypisuje mazeina :D

hehe wlasnie strawdzilam i chyba masz rację

Dziewczyny M A I Z E N A a nie M A Z E I N A

coś mnie tknęło i musiałam sprawdzić :)

:)
spoko spr sobie sklad:) bo np obok tej mazeiny stoi tez mąka kukurydziana

ale wysmyslilam cornflower.... az sama z siebie sie usmialam. cornflour oczywiscie

mialam kiedys cornflower, ale wyrzucilam, bo wszedzie pisza ze maki nie mozna- ale jesli mowisz ze w skladzie jest mazeine to jutro przejde sie do sainsburego albo morisonsa i kupie.

dzieki za pomoc

Re: kawa :/

Na fazie uderzeniowej schudłam ok 5 kg teraz jestem w II fazie 5/5 dopiero od 14 dni jestem na diecie i wynik 6 kg jest dla mnie bardzo satysfakcjonujący przez ten czas gdy jadłam warzywa nic nie schudłam może nawet lekko przytyłam no ale suma sumarów dziś ważę 6 kg mniej :)

Re: kawa :/

moze to i ciazaa...

ja kawy nie pije bo nie przepadam, nie raz tylko się napiję. ale mysle ze to ze cie cofnelo nie jest od tej diety:)

moze mialam gorszy dzien albo coś

kawa :/

dziewczyny dziś przezywam koszmar :/
zrobiłam sobie kawe rzpuszcalną z mlekiem od poczatku diety nie pilam ani jednej,chcialam zmienić sobie troche smak w buzi i to był mój największy błąd :/ nie wiem czy powodem jest dieta,czy co(napewno nie ciąża :))ale jak spiłam całą szklanke odrazu mnie cofnęło,fatalnie się czuje,głowa mi pęka,niedobrze mi jak nei wiem co :/ jasna d.... cały dzien mam do bani,pomału mi przechodzi,ale mówie wam jakaś trauma już chyba mam dosyć kofeiny na ładnych pare tygodni :/

:) aha

a wiec ciasto jest mokre to fakt, ale uwazam ze przy takiej ilosci skrobii to normalne.tak czy siak ja dzis upieklam drugie (bo 1sze wciagnal moj narzeczony) i nieco mi opadlo.ale i tak mi smakuje. co do zapachu to pieknie pachnie pomaranczami o zadnych smrodach nie ma mowy:)moze cos nie tak z jogurtem mialas albo po tej ryie utrzymal sie zapach??

skrobie kukurydziana dostaniesz na dzialach do pieczenia w zoltym pudelku z napisem CORNFLOUR dr oetkera ale jak sprawdzisz sklad bedzie tam napisane: mazeine. i o to chodzi:) ja kupuje w TESCO albo ASDA jest tez w waitrose

ania, ja tez jestem z uk-dzisiaj patrzylam w sklepie za skrobia ale nie znalazlam. a moje zapasy z polski juz sie koncza- napisz prosze w jakim sklepie kupujesz?

ja ponownie zaczyna faze uderzeniowa. zrobilam test. ma trwac 6 dni a szacuja ze zgubie tylko 2,2kg. to jest masakra jakas. mam sie katowac 6 dni dla 2 kg!!! wrrr

co do ciasta to wlasnie wyjelam z piekarnika, ale jest jakies takie mokre. powidzcie czy tak ma byc czy za krotko je pieklam.

a z tym ciastem to tez ciekawie- jak zrobilam w misce to pieknie pachnialo, jak zaczelam piec to cudne pomaranczki a pod koniec pieczenia polecialam wyrzucic smieci, bo mowie cos mu kupą smierdzi (przepraszam za szczegoly :) ale tak zaczelo to ciasto niemilo pachniec ze juz nie wiedzialam co zrobic. teraz czekam az wystygnie i ide sprobowac. mam nadzieje ze lepiej smakuje, niz wczesniej pachnialo :) teraz jest juz ok!~

aha a u nas na obiad pieczona rybka :)

weronika dziekuje za przepisy! zaraz bede sobie drukowac :)

Inne tematy z forum

Co na prezent dla babci na 80lat?? (40 odpowiedzi)

dajcie jakies pomysly na 80 ur dla babci, max do 100zl.

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (43 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...