Dietetyk sportowy - gdzie w Trójmieście?

Polecilibyście jakiegoś dietetyka sportowego z terenu Trójmiasta? Ktoś w ogóle korzystał z usług takowego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dietetyk sportowy - gdzie w Trójmieście?

hehe, myślę, że akurat Ty nie musisz :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bzdura. Wiedza popularna w zakresie dietetyki (kolorowe pisemka, fora internetowe) ma się do wiedzy wykształconego dietetyka jak ręczny wózek żula do Audi S8 prezesa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A spotkałeś się z książką "Paleodieta dla sportowców" Friela i Cordiana (Autora "Bibli treningu kolarza górskiego"). Świetnie napisana, z wiedzą i doświadczeniem w przeciwieństwie do pisemek, o których piszesz. Mogę użyczyć.
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BUŁKA I BANAN
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

travisb a jaki masz konkretnie cel zwiazany z przejsciem na "sportowa diete"?

Nie mam żadnego celu, bo nie jestem na żadnej diecie (jesli pod pojęciem 'dieta' rozumieć drogę do zrzucenia kilogramów, a nie sposób odżywiania się typowy dla danej osoby).
Chodzi o uspokojenie pewnej osoby i uświadomienie jej, że ze mną wszystko w porządku. Bo skoro sam nie potrafię wpłynąć na tą osobę tłumacząc jej po raz 1562, że ze mną wszystko OK, to może wspólna wizyta u specjalisty jakoś na nią wpłynie ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś mi się wydaje, że ta "pewna osoba" ma w Twoim przypadku trochę racji- 179cm, 60kg lub mniej...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie marudź. Widziałeś ciężkiego/masywnego 'górala'? ;)

Kolego... 179 cm wzrostu i 60 kg to już jest niedowaga BMI = 18.7. Zbadaj poziom tkanki tłuszczowej, tarczycę i zrób 'panel' na pasożyty układu pokarmowego...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

BMI jest 'dla dla ludzi, którzy za wysiłek traktują wejście na 3 piętro' :)
Tkanka w okolicach 12% (ale przydałoby się jeszcze poznać procentową zawartość wody w tkankach), tarczyca w normie, jedynie lekko poniżej normy morfologia WBC, RBC, HGB i HCT. Pasożytów żadnych nie mam - poprostu podkręcona przemiana materii i dieta (jako sposób odżywiania) wysokobłonnikowa.
Wracając do tematu - polecicie jakiegoś speca od dietetyki ?

tak. jeden z najlepszych specow w kraju http://www.aktywnadieta.pl/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki!

http://veloart.pl/

Znam Veloart, ale chyba w tytule postu napisałem wyraźnie "gdzie w Trójmieście?", prawda? ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Drogą mejlowa kontaktujesz sie. Wiele osob z poza ich centrum tak wspolpracuje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

http://www.dietymedicago.pl/

witam

odpowiednie odżywianie dla sportowca (i nie tylko) jest obecnie podstawą jakichkolwiek sukcesów. Podam tu przykład Novaka Djokovica, który wyeliminował ze swojego żywienia gluten - jako nietolerancja pokarmowa. Powodował on u niego wiele problemów, które miały ogromny wpływ na jego wyniki. Sam przyznaje, że dzięki odpowiedniej diecie (eliminacyjno - rotacyjnej) i wyłączeniu z niej glutenu może odnosić obecnie takie wyniki sportowe (oczywiście dieta jest jednym z elementów jego sukcesu).
Nie jestem dietetykiem ale mam kontakt z miejscem gdzie jest dużo ludzi (w tym sportowców), którzy cierpią na różne nietolerancje pokarmowe i dzięki ich zdiagnozowaniu i wyeliminowaniu z diety wyleczyli wiele dolegliwości.
Ja proponuję pełną diagnostykę i pomoc w ustaleniu diety. Szczegóły na priva aureopl@gmail.com

pozdrawiam

Polecam Ci Dominikę Stefankiewicz
przyjmuje w gdańsku wrzeszczu w Manhattanie
http://www.dobrekalorie.com
ma wieloletnie doświadczenie w dietach indywidualnych
oraz była kierownikiem w sklepie vitaminshop wiec orientuje się również w temacie ewentualnych odzywek.
chyba kogos takiego szukasz...
pozdrawiam

Witam, nazywam się Łukasz Jaśkiewicz. W Lipcu 2012 roku dostępna będzie strona dietetykasportowa.pl. Jestem dietetykiem sportowym. Od kilku lat zajmuję się żywieniem sportowców.

Pozdrawiam serdecznie

Polecam Panią Kamilę z http://www.efektcentrum.pl
Pracuje w Gdyni na dąbrowie. Moj kolega do niej chodzil i byl zadowolony. Maja w zespole trenera personalnego, wiec mozna uzyskac wiele ciekawych informacji.

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...