Dla kogo dyskoteki ?

Opinie do artykułu: Dla kogo dyskoteki ?.

Jestem oburzona tym, że większkość dyskotek w Gdańsku od jakiegoś czasu wprowadziło nowe zasady wpuszczania osób. Nie wiedzieć czemu, nagle zaczęto wymagać, aby goście mieli 21 lat i więcej. To jakaś paranoja!

Mam córkę w wieku 20 lat i właśnie od niej dowiedziałałam się, że jej rówieśniczki nie zostały wpuszczone do nowootwartej dyskoteki "Jaśkowa 14", jak również do "Pięknych, Młodych i Bogatych". Uważam, że osoby 18 letnie są na tyle dojrzałe i odpowiedzialne, by mogły bez ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam pierwszy i ostatni raz w klubie Piekni Młodzi i Bogaci. Uważam, że Pomorzanka powinna sprawdzić co dzieje się w tych klubach i dopiero wtedy krytykować wprowadzone zasady dotyczące wieku.Nie wiem co wspólnego ma nazwa klubu z jego wyglądem, niektórymi osobami , które tam bywają.Jestem pewna, że nie mają nic wspólnego z pieknem lub bogactwem. Na pewno na reklamę zasługuje muza, obsługa "bramkarzy" i bar. Okropne są warunki do siedzenia( guma do żucia wszędzie), bardzo mało miejsca do siedzenia.

Oddzielne kluby!

trzeba stworzyć klub dla 16-20 latków .. i będzie po kłopocie. Dorośli będą w z dorosłymi i nie będą uważać, że ktoś tam do małota a ktoś nie ... a " małoty" pójdą bawić się przy techno i wszyscy będa zadowoleni! We włoszech każdego wpurzają, niezależnie czy ma 16 czy ma 60 lat. I wszyscy się dobrze bawią. Tylko oczywiście Polacy mają jak zwykle problem, z zaakceptowaniem nawet samych siebie.

lol

no jak przyjdziesz z bratem "ktora ma" 21 lat to na bank Cie wpuszcza: takie cudaki to rzadkosc :P

a na serio to co ma brat do gadania? 14 latke z 30 letnim "przystojniakiem" tez maja wpuscic w takim razie?? gratuluje...

Tez tego nie rozumiem a jak przyjde z bratem ktorama 21 lat a ja 18 to mnie nie wpuszcza????????????

Hehe

Nie pamiętam, ale jakiś czas temu jedną lub kilka dyskotek w trójmieście nazywano kinder-balami. Szalały tam gorące 14,15,16 latki.

Oczywiście przyciągało to sponsorów po 30;) i się działo. Dwa piwko i szybka laseczka lub coś większego w kibelku.

Zresztą nie ma to jak dobra 17-18 latka:) mrrrrrr:)

MAM 32 I DALEJ SIE BAWIE

OD 21 LAT DYSKOTEKA!sUPER JESTEM ZA ,JA NA PEWNO SIE LAPIE,A MOZE MAMUSIA CHCIALABY SAMA POJSC A SIE WSTYDZI???

Ale się porobiło:)

Może narażę się na słowa krytyki ale i tak swoje powiem :) Mam 18 letnią córkę i wcale nie jestem zbulwersowana faktem, że jakiś właściciel wprowadził ograniczenia wiekowe swoich gości. Dyskoteki powinny być różne w zależności od wieku i to po to żeby wszyscy mogli się dobrze bawić :) Czy Pani uważa że osoby 21-25 letnie bedą się dobrze bawiły w towarzystwie tzw małolat? Każdy wiek ma swoje prawa i należy to uszanować. Co z tego, że córka ma 18 lat - to jeszcze dziecko, które uważa się za osobę dorosłą. A co do wszelkiego rodzaju używek to właśnie na dyskotekach jest tego najwięcej. I żeby była jasność nie zabraniam córce chodzenia na dyskotekę :)
Pozdrawiam i życzę spokojnego podejścia do sprawy :)

to dobry pomysł

Uważam,że stworzenie dyskotek, gdzie można wejść mając 21 lat to świetny pomysł, oczywiście dla studentów sa kluby studenckie i to tez świetny pomysł. Dla szkolniaków powinny byc dyskoteki szkolne moim zdaniem.
Nie wiem czy była Pani kiedys na imprezie ,gdzie średnia wieku dziewczyn to 16??? Nie polecam.
W tak swoją drogą w Stanach np wpuszczanie do klubów od 21 lat to norma.

18 latki nie mają kasy!!!

I nic dziwnego, osoby w wieku 18, 19 lat nie zostawiają takiej kasy jak osoby powyżej 21. 19-latki (studenci) z reguły szukają lokali, gdzie wstęp jest za darmo i gdzie podają tanie piwo... Menadzerom wspomnianych klubów nie zależy na takiej Klienteli. Dla takich osób są kluby studenckie!! Zagranicą są nawet lokale, do których wstęp mają 35-latkowie i wyżej. Chodzi tu o klimat i atmosfrę, jaka ma panować w klubie, bo przecież taki 35 latek nie przyjdzie do klubu, gdzie przewagą są nasto-latkowie, a na pewno zostawi dużo więcej pieniędzy niż młodzież.

BZDURĄ jest że 20-letnia dziewczyna nie ma się gdzie bawić, jest sporo klubów, gdzie pułap 21 lat nie jest wymagany!!!

w końcu jakis pożądek. droga mamo spójż czasem jak 18 nasto latkowie zchowuja się po 2 piwach- tragedia.

Nieistnte twoja opinia jest zenujaca. Nie kazdy idzie sie napic, nacpac. Niektorzy chca sie isc wytanczyc.

Anno to Twoje dzieci nie wiedza co to jest zabwa. To nie prawda, ze mlodzi ludzi nie potrafia sie zabwic. Szkoda, ze wy nie pamietacie jak wy byliscie mlodzi. Pieniadze to nie wszysatko. Jestescie egoistami.

Sory, aco tylko kasa, ktora zostawiasz w klubie sie liczy dla Ciebie?

Niektore wasze opinie sa po prostu zalosne. Niektore osoby, ktore ukonczyly 18 rok zycia sa bardziej odpowiedzialne niz osoby po 21 roku zycia. Nie mozna porownywac tak ludzi. Zgadzam sie, ze na impreze nie powinno sie wpuszczac dzieciakow w wieku 14/15 lat. Powinni wpuszczac od 18 roku zycia. My tez chcemy pojsc na dobra impreze i po prostu normalnie sie zabwic bez zadnych borut.

a mi chodzi o muzyke.
wiadomo przyjdzie mlodziez i chca swoje przeboje, 30 latki bawia sie przy innej muzyce. kiedys taka grupa okolicznych nastolatkow wpadla do "80-tki" na stagiewnej i nagle z klubu w ktorym w zamierzeniu miala krolowac muzyka lat 80tych (a przy tym ludzie ktorzy mieli z tym czasmi mile wspomnienia) zmienila sie w rocznik pozny 90-ty.. urodzeni w tych latach przywitali sie z DJ i poleciala muza z vivy.... i starsi wstali i w ciagu 30 minut lokal opustoszal.... a wracajac do wydanej kasy, pokazcie mi mlodziez ktora kupuje butelke wodki czy wina i kolacje i zostawia kilka stowek jednego wieczora, oni cala noc przy piwku za 6 zl sie kiwaja

taaaaa... najlepiej to na dyskoteki wpószczać "gorące szesnastki":/ Taki tekst i pisany przez matke... masakra....

Szukam Ciebie Madziu

z soboty na niedziele 22 / 23 07 bawilismy sie razem, bylas z jakims swoimi dwoma kolesiami i jestes z Gdanska
Dalas mi na koncu imprezy swoj numer i dostalem buziaka, mielismy sie spotkac w niedziele w Taboo, ale w niedziele byla impreza zamknieta jakas.
Numer ktory zapisalem okazal sie nie prawidlwy.
Odezwij sie prosze

22:54 żenujący anonim

pilnuj swego nosa i swoich zmarszczek.
ile masz latek ?

W sumie fakt to ciekawy, że w wypowiadającym się na forach narodzie nader często zanika umiejętność stosowania przecinków, jasnego wyrażania myśli, dzielenia wypowiedzi na zdania ect. Szkoda.

nie zgadzam się...

Uważam że to bardzo dobrze, że do klubów, dyskotek wpuszczają od 21 lat..Jak idę na imp to szlag mnie trafia jak widze dzieci 15,16-letnie, bo czasami zdarzy sie ze jakos sie wkreca..Ubieraja sie wyzywajaco, jak małe dziwki, wytapetowane!A pozniej co niektorzy sa oburzeni, ze jest tyle gwaltów albo że dosypują nieodpowiedzialnym i lekkomyslnym gówniarzom czegos do drinków!!!I szukanie winowajcy!!Dlatego bardzo dobrze że wpuszczaja od 21 lat!!A dzieciom niech rodzice zoorganizują KINDER-PARTY balonikami, czapeczkami i plastikowymi kubkami!!1HEHE