Dla kogo dyskoteki ?

Opinie do artykułu: Dla kogo dyskoteki ?.

Jestem oburzona tym, że większkość dyskotek w Gdańsku od jakiegoś czasu wprowadziło nowe zasady wpuszczania osób. Nie wiedzieć czemu, nagle zaczęto wymagać, aby goście mieli 21 lat i więcej. To jakaś paranoja!

Mam córkę w wieku 20 lat i właśnie od niej dowiedziałałam się, że jej rówieśniczki nie zostały wpuszczone do nowootwartej dyskoteki "Jaśkowa 14", jak również do "Pięknych, Młodych i Bogatych". Uważam, że osoby 18 letnie są na tyle dojrzałe i odpowiedzialne, by mogły bez ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Selekcja to najlepsze co wymyslono

nie raz trafilem na impreze dla 40latkow majac lat 20. Niestety mnie nie wyfiltrowano i kasa za wstep przepadla ;) A zabawa przy "hej sokoły" nie nabrała blasku nawet po paru kuflach.

Kluby studenckie dla studentow, kluby od 21 dla tych co mają powyżej 21... Vivy dla tych co sie nigdzie nie mieszczą. I kazdy jest mniej wiecej w swojej grupie wiekowej co ma same plusy.

Jak dla mnie oprocz filtracji obuwia powinna byc jeszcze filtracja "stroju k*******ego".

Oh my God !:) jak to dobrze że Pomiorzanka już umilkła.

Nie wiem kto trawił te bzdety, myślę że prawie nikt, bo mnie to aż zatkało na długi czas... no ale teraz można w końcu odetchnąć ;)

Ps. To co z tymi disco od 30 lat ? Robimy ? :)

:)

Ja tam jestem za tym, że 18 lat, to nie jest wiek, w którym określa się człoweika jako dojrzałego:> i nie raz zdarzylo mi sie obserwowac szalone 18latki z nie powiem czym na wierzchu. ja jakos juz starsza to wole sie bawic kul; turnie, wiec ciesdze sie, ze sa kluby, ktore wpuszczaja od 21 roku zycia

dziekuje za uwage

Ktoś FRajny

No to co za problem, zwróć się do właściciela lokalu i go przekonaj :) To samo powinna zrobić słynna Pomorzanka, zamiast słać rozpaczliwe posty do portalu trojmiasto.pl

Niestety, autorzy większości tekstów z działu 'Co mnie gryzie' zamiast poparcia, którego się spodziewają, najczęściej mają okazję poczytać liczne opinie osób mających odmienne zdanie. I wtedy się zaczyna jazda!
No i wprawdzie problem nie zostaje rozwiązany (bo to nie telewizja... ;) ), ale przynajmniej jest wesoło :D

P.S. I co Wy z tym najpiękniejszym wiekiem? Co to za magiczna liczba: 20? Na serio ktoś uważa, że po 20-stce należy rozpocząć przygotowania do zgonu? Litości...

oj

a tak na maryginesie tez mam corke 15-m-czną i tez jej samej nie chca wpuszczac do dyskotek:)
u gory pomylka w mailu powinno byc suawo@yahoo.pl

Pachnie lipą

Od razu widać ze artykuł pisała córeczka podająca sie za matke zadna matka by sie nie uskarzała bo ma swój rozum a córeczka głupi krnąbna sfingowala artykuł zeby ktos sie nad nia zlitował widać ze dziewce brakuje rozumu.....

CO WY GADACIE??!!!

Pani Mama ma absoltuna racje !!! Mlodzi ludzie traca najlepszy okres w swoim zyciou...
I zgadzam sie z jej opinią i nie rozumiem jak ktos w kometarzach mogl napisac ze to wlasnie w klubach zaczyanaj sie piguły itd... BZDURA!!!

Jestem za obnizeniem wieku!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bolusiu

ty i wysepka ty studecka p***o

chorzy ludzie jestescie

a co powiecie na to ze idzie sobie do klubu para chłopak 25 lat i dziewczyna lat 20 i jego wpuszcza a ją nie??? bo ja sie osobiscie spotkalam z takim zdarzeniem i postawcie sie w sytuacji chłopaka! On to dopiero moze byc oburzony !

do notki powyzej

co wy sie ludzie uparliscie na tych pieknych i młodych? ja mowie o cucarao, vivie, miescie aniołow itp klubach nawet w parlamencie teraz trzepia dowody i nie wpuszczaja...

Buuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

Mam również 20 lat i nie mam jakoś problemów z wyborem dyskoteki. Kluby z ograniczeniem wieku 21 lat to naprawde NIC w porównaniu z całą resztą, gdzie można naprwde o niebo lepiej bawić sie.
Jeżeli Pani córka nie zna innych fajnych dyskotek to niech napisze do mnie, to zabiore ją na super impreze i zapomni, że istnieje takie coś jak Piękni Młodzi...

to ja Wam powiem fajna opowiesc:)

witam wszystkich ... nie dziwie sie oburzeniom na tym miejscu ... selekcja pewnie przyszla z Wawy, gdzie to juz jest na porzadku dziennym ... ale do rzeczy (choc nie tyczy sie konkretnie wieku)... jakis czas temu mialem spotkanie biznesowe i nie wpuscili mnie do knajpy:))) to byly jaja...dyrektor, wspolpracownicy, cala smietanka, a mnie nie wpuscili, bo ....... gole glowe na lyso (z wygody, a jakies durne przekonania typu "skin") ... powiedzieli mi: cytuje - "z mojego wzroku oznacza, ze komus wpier ..." ... to dopiero byla paranoja:))) ... teraz sie z tego smieje, ale konfrontacja nie byla przyjemna ... strasznie mnie to zmobilizowalo:))) i juz sie nie gole na lyso hihih, choc przyznam szczerze, ze poczulem sie jak BANDYTA:)))) ... wloski juz odrosly i podobno juz jestem bardziej przystojny hihihi ... pozdrawiam i naprawde SELEKCJA przyszla z Wawy (to teraz takie modne, choc troche durne nie ma co ukrywac) ... POZDRAWIAM

Ja sie z Pania zgadzam... kiedy wkoncu doczekalam sie swojej 18-nastki to i tak nie moge wejsc do wszystkich klubow... bezsensu:(

dziecinna mama

droga mamusiu bardzo miło przeczytać, że tak strasznie się interesujesz córeczką, ale czy ludzie w wieku 18-21 lat to osoby odpowiedzialne w takim stopniu jak to podkreślasz to chyba lekka przesada. sam mam niewiele więcej lat i uważam że moi rówieśnicy są niezdyscyplinowani-niekonsekwentni itd. a to że właściciele klubów mają zasady odnośnie wieku to nikt im nie ma prawa tego zabronić. z mojego punktu widzenia jest to coś mądrego, gdyż ludzie w tym wieku są mniej konfliktowi i to jest bezpieczniejsze dla właścicieli lokali.

Ps. chciałbym jeszcze zwrócić uwagę drogiej MAMUSI, że takie zasady są w klubach z "klasą", a jak wiem jakość się ceni i ma swoje prawa.

bardzo dobrze

Pani nawet nie wie co to za dyskoteka-te, które pani wymienia przestałam odwiedzać.Jest wiele klubów gdzie wpuszczają bez ograniczeń wiekowych.Nie polecam pięknych, młodych i bogatych.

małotaty do domu dobranocka i spac heh

bis

30kilkolatek

ja sie bawie w piatkowe wieczory na parafialnym BINGO. fajna atmosfera, pomodlic sie mozna no i potem winko z proboszczem i siostrzyczkami:) Ci to dopiero dają w gaźnik

co wy piszecie...

Nie kazdego ciagnie do narkotykow... ograniczenie wiekowe mi nei robi...bo dosyc wysoki jstem.. i mam 20 lat.... a i tka wpuszczaja... wystarczy sie dobrze zaprezentwoac przy selekcji...a co do mlodych dziewczyn.... racja.... czemu niby w vivie zrobili wstep od 21 lat w jakies tam dni ? bo malolata chyba 15 lat chodzilo po kiblach i obciagala... pozal sie Boze...

Kiki, Bolo, Czarna Zmija i cała reszta !!!!

Sprawa głownie tyczy się tego, że we wszystkich wymienionych klubach wstęp jeszcze nie tak dawno był od 18 roku zycia, a teraz gdy sa wakacje, ludzie sa po zaliczeniach, kazdy chcialby sobie odreagowac od nauki i stresu to wszystkim nagle odwaliło i zajeli się selekcja! A o tym że istnieje cos takiego jak studia zaoczne to chyba nie słyszeliscie???? Ludzie uczeszczaja na normalne studia tyle ze co drugi weekend. Dużo osób w tym systemie nauki w tygodniu posiada stałą pracę badz dorabia sobie! więc nie mówcie że osoby w takim wieku sa bez pieniędzy ! Inną sprawą jest to że nie każda młoda osoba jest alkoholikiem, ćpunem, boruciarzem i się puszcza żeby mieć jak to określiliście na wstęp do klubu! Za dużo filmów się chyba naoglądaliście, bądz sami macie takie dzieci i taki przykład w domach dlatego takie osądy! Osobiscie mam 20 lat i uwazam sie za kulturalna osobe. Nie pale, nie cpam, alkoholu tez praktycznie nie tykam, a co najwazniejsze nie puszczam się. Uczę się zaocznie a sesje mam juz dawno zaliczoną. Mam wakacje i chciałabym też z nich skozystac, ponieważ w roku akademickim jestem zajęta nauką i pracą! A teraz gdy chcę iść do miejsc w których bywałam wcześniej wiele razy okazuje się że nie mogę... A nie za bardzo mam ochotę przesiadywac w pubach wsrod patologii.

P.S.
A tak wogole to osadzacie pomorzanke o to ze miala dziecko w wieku 22lat? Halo to jest cale 42 lata temu ? Wtedy były inne czasy i inne podejscie do zycia! I kobieta w wieku 26-8 lat juz była uważana za starą pannę! A jestem ciekawa ile wasi rodzice mieli lat jak urodzili pierwsze dziecko? Hmm?

do 30kilkulatki

moja znajoma 30-i-cos-letnia bawi sie w Spatifie w Sopocie, wiem ze z wejsciem czasem problem, ale bez przesady.