poparzenie = blizny, zaczerwienienia, podrażnienie, ewentualnie plamy ie do usuniecia
00
Re: Dlaczego trzeba unikać słońca po złuszczaniu kwasami?
Monisia84
(17 lat temu)
bo od slonca moga Ci wyskoczyc plamy oraz mozesz miec przebarwienia na twarzy
00
Arielka
(17 lat temu)
Czy już po pierwszym zabiegu skóra jest narażona na takie skutki? Czy to też zależy od ilości zabiegów?
10
Monisia84
(17 lat temu)
z tego co pamietam to jest narazona juz od pierwszego zabiegu
00
chaberek
(17 lat temu)
no jasne ze od pierwszego!
nawet po pilingu zwykłym trzeba ostroznie z opalaniem itp...
00
Simisola
(17 lat temu)
Ja miałam kwasy u dermatologa i powiedział, że przez rok mogę zapomnieć o opalaniu ;/ Po kilku miesiącach zaczęłam chodzić na solarium, ale tak lajtowo :) Niestety trochę się zawiodłam, bo wcale nie miałam super efektów po kwasach...
A Wy jesteście zadowolone?
00
chaberek
(17 lat temu)
ja byłam. ale cera mi spłatala figla i sie uwrażliwiła, po 5 zabiegach super, przed szóstym zauwazyłam ze kremy mi nie "wchodzą" - bo jestem alergikiem i cera mi robi numery...
i niemadra poszłam na kwasy nie uprzedzajac kosmetyczki -oczywiscie efekt- podrażnienie, kosmetyczka powiedziała ze absolutnie nie moge na razie brac kwasów i wygoniła mnie do dermatologa
opalanie tez odradziła - bo postarza, niszczy skóre, przy wrazliwej cerze tylko robi jej pod góre...
00
MamaMarty
(17 lat temu)
Ja ide dziś na piate kwasy. Skóra mi się łuszczy ale nie na tyle by było to bardzo widoczne. Z efektów jestm baaaaaaaaaaaardzo zadowolona. Pory się troche zwęziły- a mam z tym duży problem- zmarszczka pionowa między brwiami jest płytsza. O gładkości narazie nic nie moge powiedzieć bo zabiegi mam dwa razy w tygodniu i jak zaczyna sie robić gładka to akurat mam kwasy. O efekcie końcowym mogę napisac troszke później. Dodam tylko ze przebarwien ktore mialam juz prawie nie mam. Nawet bez make-up jakos normalniej wygladam :p
00
Simisola
(17 lat temu)
Ja miałam tylko jeden zabieg kwasami - bardzo silny. Generalnie przez tydzień miałam zwolnienie lekarskie i siedziałam w domu, bo strasznie wyglądałam ;) Twarzy nie mogłam przez czas złuszczania myć wodą, a właściwie tylko smarować tłustymi kremami. Tydzień po zabiegu twarz była super, ale jednak kwasy nie usunęły wszystkich przebarwień po trądziku ;/
A co jest Waszym zdaniem lepsze - kwasy czy dermobrazja (nie wiem, jak to się pisze ;))? I czym to się różni?
00
~Monika
(6 lat temu)
Hej ja miałam kwas i mikronakluwanie i zabieg jest spoko skóra się regeneruje około miesiąca i kosmetolog mi mówiła że najlepiej przykrywać twarz podczas opalania bo musi się zregenerować