Dobre okna - kogo polecicie?

do calego domu musze kupic (3 poziomy), wiec moze jakis rabacik ktos oferuje przy duzej ilosci?
na co zwracac uwage. chce, zeby byly cieple i zeby nie wialo przez nie itd itp.

czekam na wasze opinie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dobre okna - kogo polecicie?

polecam firmę DIPLOMEX z Redy, mamy od nich okna, z całej współpracy jak i z produktu jesteśmy zadowoleni, cena też była atrakcyjna w porównaniu do innych firm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

współpracuję z trzema fabrykami okien ,zapraszam do kontaktu 511 159 159
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

MS Okna z Sopotu (tzn. tam kupowalismy), przy Niepodleglosci. Swietne okna i wybor parapetow. Zadnych minusow. Poczytaj opinie na Forach, na te okna nie ma narzekan, czasem lepiej troche doplacic a miec jakosc na lata. A rabat daja absolutnie wszyscy ;), dostalismy i na okna i na kafle i w Komforcie na panele i na farby i na drzwi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

MS Okna z PCW słabo wypadają przy konkurencji.
W ich flagowym produkcie są dość płytkie profile, w wersjach kolorowych mają o jedną komorę mniej niż ich białe odpowiedniki.

Nieposzlakowaną opinią cieszy się Megabud z Rumi. Ludzie są zadowoleni z montażu - wnoszę po forach.

Sam zdecydowałem się na Vetrex.

Ceny za produkty najwyższej jakości (okna pcw, o wspolczyniku przenikalności cieplnej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

o wcięło moją wypowiedź :-/

Ceny za produkty najwyższej jakości (okna pcw, o wspolczyniku przenikalności cieplnej poniżej 1.0, pakiet szybowy, 0.5) są porównywalne u wszystkich znanych producentów.
To właśnie na parametry termiczne trzeba zwrócić uwagę, bo co roku energia drożeje.

Tutaj więcej lektury okiennej: http://www.oknotest.pl/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe, bo u konkurencji tez bylismy i wypadly duzo lepiej. Nie wiem co uwazasz za produkt flagowy, bo nikt o takim nie wspomnial ;) . Ale rozumiem, ze wiesz lepiej ;) . My kupilismy takie: Okna TYTANOWEtermo z szybą SUPERtermo U=0,5,
http://www.ms.pl/index.php/cenniki/okna_tytanowetermo_z_szyba_supertermo_u_0_5#

Ale my patrzylismy na dwa wspolczynniki: wyciszenie i cieplo. Dobra cena za dobra jakosc, mozesz wierzyc Bobie lub nie, ale troche okien juz przetestowalismy i zaden sprzedawca kitu nam nie wcisnie. Chociaz wiadomo, przy pierwszym, drugim czy nawet trzecim mieszkaniu mozna miec jeszcze mala wiedze i lyknac wszystko co ktos powie ;) .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Panienko white_rabbit, znam się na tym, Twoja ironia jest nie na miejscu. Konkretnie:
Okna "TytanoweTermo" wyposażone w pakiet szybowy U=0.5 (całe okno ma oczywiście słabszy współczynnik) to "produkt flagowy" MS Okna - najlepsze okna jakie proponują. I takie okna brałem też pod uwagę u konkurencji.
1. Jak zerkniesz w ich ulotkę, to jest napisane, że okna są 5komorowe. Niestety gwiazka w opisie, odnosi do komentarza, że dotyczy to TYLKO okien w kolorze białym. Rozumiem, przez to, że jak ktoś chce kolor, to nie dostanie u nich okien pięciokomorowych o takim standardzie!
2. Brak uszczelki przylgowej. W oknach takiej klasy byłoby miło.
3. Profil ma 73mm i to w najszerszym miejscu, taki Vetrex ma np. 90mm. Nie oszukujmy się, w plastikach, jakość i konstrukcja profilu ma kluczowe znaczenie.
4. Estetyka. MS Okna w tym produkcie, z tego co się orientuję, nie proponuje klientom krytych zawiasów - u konkurencji czasem to standard.

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ad. 2. Chodziło mi o uszczelkę środkową. Większość okien ma teraz 2 uszczelki. MS Okna nie wyszło ponad standard, też ma dwie.
Są producenci którzy oferują 3 uszczelki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sluchaj buraku, panienko to sobie mow do zony...

Jesli masz skonczone studia, to jestes zywa reklama uczelni ;))). Ale zawodowka wydaje mi sie bardziej prawdopodobna i tak sobie pewnie z kumplami na piwku po robocie rozmawiacie...

Az z ciekawosci poczytalam o tych twoich oknach w necie, opinie straszne, ale ty i tak wiesz lepiej ;).

Nie przekonuje cie ze moje okna lepsze a twoje gorsze bo nic mnie nie obchodzi co tam sobie zamontowales.

Ale obrazac sie nie pozwole jakiemus wiesniakowi, ktoremu sloma z butow wystaje...

To tyle w temacie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 19

my braliśmy okna drzwi wejściowe i garażowe od Chwil w Kębłowie ul.Wiejska 3
www.chwil.com.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mam wrażenie, że to jednak Tobie słoma z butów wystaje. Rzucasz uśmieszkami, robisz aluzje twierdząc, że moje rozpoznanie rynku jest gorsze od Twojego. Wcześniej nic takiego nie powiedziałem.
Teraz napiszę. Nie wysunęłaś żadnego argumentu na temat wyższości Twojego produktu nad innymi na rynku.
Obrażasz mnie, bo śmiałem zaprotestować w związku z Twoim poleceniem MS. Jednak ja podałem swoje argumenty przemawiające za innymi producentami.
Myślę, że ten jad który z Ciebie wypływa, jest w dużej mierze powodowany tym, że nie do końca potrafisz uargumentować swój wybór. Jedyne co wymieniasz to cena. Może frustrujesz się, bo dałaś się naciągnąć płacąc za lexusa, otrzymawszy toyotę? ;-)
Po osobie nie znającej elementarnych zasad kultury, nie spodziewam się rzeczowej dyskusji. Nie wiem na co liczę odpisując na Twój zaczepny list? Myślę, że to będzie ostatni mój. Do tej pory nie napisałaś nic konkretnego i tylko mnie obrażasz. Może masz prowizję od sprzedaży tych okien?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne, mam prowizje... nie moja branza.
Ktos spytal o okna, napisalam jakie kupilismy, nie piszac ze wszystkie inne sa zle. Ty nie wiem czemu, pewnie jakies frustracje, ktore mi przypisujesz, napisales ze moje sa zle i zaczales wymieniac dlaczego. Zaczepnie i niegrzecznie, bo nikt o to nie pytal. Ale mam wrazenie, ze uwazasz, ze wszystkie rozumy pozjadales i musisz wszystkim udowadniac wyzszosc Swiat Bozego Narodzenia, nad Swietami Wielkiej Nocy. Nawet, gdy o to nikt nie pyta. Ten typ tak ma...
A Toyote to akurat mam Avensis i nie narzekam, chociaz Lexusem tez nie pogardzilabym ;) . I tu znow usmieszek, ale szczery, bo naprawde Lexus odpowiada moim wymaganiom co do samochodu ...Chociaz Avensis bardzo lubie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

a fe, jak brzydko. Proponuję następnym razem wymienić się numerami telefonów i poobrzucać błotkiem do słuchaweczki, a nie tak na forum. Na pewno nie pomogliście Pani w wyborze. A ja mam dębowe od Urzędowskiego i uważam , że są super. Aż się boję komentarzy-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co powiecie na okna drewniano-aluminiowe myśle ,że to idealny wybór choć nie dla wszystkich ze względu na cenę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

z drewnem więcej roboty trzeba co jakiś czas konserwować i po latach mogą się wypaczyć ja teraz wynajmuję stary dom gdzie są drewniane okna i masakra!! oczywiście nie sądzę aby ktoś o nie dbał wcześniej :) ale ja bym się nie zdecydowała. np. bardzo chciałam kupić drewniane drzwi zewnętrzne do naszego domu bo jednak drzewo to drzewo nie ma porównania z aluminium ale jak widziałam u znajomych co się stało z ich drzwiami po 10latach to z łezką w oku zmieniłam zdanie i kupiliśmy plastikowe :]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam teraz na oku 2 firmy: paul-plast i bertrand. wiecie cos o nich?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bertrand też ok mój kolega jest ich przedstawicielem (chyba-jeszcze :) )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jesli chodzi o firmę Bertrand.Znajomy bedąc włascicielem firmy remontowej bral od nich okna kierując się renomą firmy.Jednak na 99% wstawionych okien były reklamacje dotyczące okien a nie montażu (wady fabryczne) .W tym momencie firma Bertrand nabrala wody w usta (oczywiscie wogole nie przyjmując reklamacji) .Znajomy wszystkie usterki musial usunąć na własny koszt zamawiając również nowe okna z innej juz firmy.Sprawa skończyła się w Sądzie - znajomy wygrał sprawę także na 100% pewne ze wina była po stronie wadliwych okien z firmy Bertrand.Jednak mimo wyroku firma nie poczuwa się do zwrotu kosztów itd. unika kontaktu .Ja osobiście wymienialem okna w 3 różnych mieszkaniach.Mam "sprawdzoną" firmę z Gdańska do której niemam zastrzeżen.Jeśli są usterki przy montażu lub wyjdą poźniej bez problemu usuwają po tel. do nich.Firma nazywa się Wies-mal mieści się w Gdańsku na Siedlcach.

dziekuje. ja tych okien potrzebuje na 3 poziomy w domu wiec wydam duzo. dobrze jesli wydam i nie bede zalowac :)

to może on w takim razie zimą podpalił bertrand hehe

moze ty w tym sposob odzyskujesz naleznosci , ale napewno nie mój znajomy !! poza tym co to by mu dało?? jak ma wyrok Sadu kasę i tak czy prędzej czy później odzyska i wszystko jest wg. prawa!!

ty sie nie denerwój od razu to mial być żarcik :)

To nie był żart raczej glupia insynuacja !!!

no tak jak mówisz nie inaczej

okna Dako z Nowego Sącza. Na Pomorzu realizują przetargi, ignorując klijentów detalicznych, ale w internecie jest numer do ich przedstawiciela w Gdańsku. Bardzo polecam, już w drugim miejscu wstawiłam ich okna i jestem bardzo zadowolona. Mimo wszystko pamiętajcie, że samo okno cudów nie sprawi, bardzo dużą role gra montaż.

Szukam okien drewnianych do domu. Mają być "ciepłe", najlepiej o przenikalności całego okna do U=1,1, trzyszybowe, o profilu szerszym niż 7 cm i dźwiękoszczelne. Dotychczas brałam pod uwagę Norwood, Okland, Urzędowski, Sokółka ale po obejrzeniu ich na ekspozycjach nadal nie mogę wyrobić sobie zdania. W necie nie znalazłam nikogo kto kupił okna norwood-u a z tego co się zorientowałam, urzędowski nie cieszy się na forach najlepszą opinią. Może ma ktoś z Was w swoim domu 2-5 letnie porządne drewniane okna, niekoniecznie z ww. firm i jest z nich jak i z montażu bardzo zadowolony? Proszę o Wasze opinie bo z dotychczasowych postów nie wynika które firmy specjalizują się w oknach drewnianych a które w PCV. Nie wiem gdzie szukać porządnej firmy która stawia na jakość i gwarantuje profesjonalny montaż.

Szanowny ~NN! Twój znajomy albo nie powiedział Tobie wszystkiego albo wprowadził Cię w błąd. Doskonale wiemy, o jaką sprawę chodzi. Wykorzystaliśmy ją nawet jako przykład w naszym poradniku „Chroń okna przed budowlańcami” – http://www.bertrand.pl/pl/serwis/chron-okna-przed-budowlancami.html
Pierwsza reklamacja zgłoszona przez Twojego znajomego (na drzwi suwane) była zasadna a wada została usunięta (wykonaliśmy i wstawiliśmy nowe drzwi). Każdemu może się zdarzyć błąd a my jako poważna i szanująca się firma oczywiście usuwamy reklamacje powstałe z naszej winy.
Druga reklamacja, która znalazła finał w sądzie, była całkowicie nieuzasadniona. Okna zostały zdemolowane przez tzw. „budowlańców”, którzy wykańczali budynek. Zostały zachlapane betonem, porysowane, poniszczone – po prostu zgroza! Wszystko widać na zdjęciach: http://www.bertrand.pl/pl/serwis/chron-okna-przed-budowlancami.html
Zamiast ścigać winnych, klient zażądał wymiany tych zniszczonych okien na nowe od nas! Niestety, do klienta nie została w ciągu 14 dni wysłana pisemna odmowa uznania reklamacji, co postanowił on wykorzystać w sądzie. Rozstrzygnięcie w pierwszej instancji jest na naszą niekorzyść tylko dlatego, że brak odpowiedzi w ciągu 14 dni sąd potraktował jak uznanie reklamacji, chociaż była ona kompletnie nieuzasadniona. Okna wyjechały z fabryki w stanie idealnym i zostały prawidłowo zamontowane. Nie mamy sobie absolutnie nic do zarzucenia. Sprawa nie jest jeszcze zamknięta. Od wyroku sądu w pierwszej instancji złożyliśmy apelację.
Istniejemy od 1969 roku i przez lata włożyliśmy wiele serca i wysiłku w to, by zaoferować jak najlepsze okna i drzwi. Naszą jakość potwierdzają liczne nagrody, certyfikaty a przede wszystkim opinie zadowolonych klientów.

No niestety nie o tą sprawę chodzi...a firma Bertrand jak zwykle nie umie przyznać się do winy i zwala winę na drugą stronę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawa sądowa z tytułu reklamacji była tylko jedna, więc nie może to dotyczyć innej sprawy.

Ja mam okna PCV firmy Bertrand od 5 lat, jestem zadowolony i wszystkim polecam. Okna wymagały raz regulacji (parę miesięcy po montażu). Zadzwoniłem po serwis - przyjechali, wyregulowali i wszystko gra.

Ja się zawsze wkurzam, jak ktoś próbuje wypromować swoją firmę oczerniając konkurencję. Mam małą firmę i konkurencja też próbuje mnie nieuczciwymi metodami wygryźć. Nie tędy droga! O firmie Bertrand nie dałabym złego słowa powiedzieć. Okna Bertrandów polecił mi właściciel firmy, która budowała mi dom. Na początku byłam zdecydowana na drewniane, ale sprzedawca w salonie Bertranda przekonał mnie, że bardziej będę zadowolona z PVC w okleinie, bo mieszkam prawie nad samym morzem (ostry klimat). Mam "plastiki" i nie żałuję, bo wyglądają bardzo ładnie i nie ma z nimi żadnych problemów. Mieli lekkie opóźnienie w dostawie ale poza tym naprawdę wszystko super.

ja przeciwnie odradzam zakupu firma nie terminowa i ciężko się doprosić o wyregulowanie oraz wstawienie blokad, pierwszy raz spotkałam się z takim brakiem poszanowania klienta.

ms to dobry wybór przynajmiej bez chwytów

ja polecam okna firmy vetrex,
mam je już kilka lat i nic się z nimi nie dzieję, dodatkowo są bardzo ciepłe i ciche

mega rabaty http://www.perfektoknaidrzwi.pl pan przyjedzie na telefon i doradzi na miejscu jak trzeba

mamy okna Avante z Megabudu z Rumi i jesteśmy zadowoleni i z okien i montażu.

nam wymieniała okna firma krisbud z Obłuża. Mieli najniższe ceny, zrobili fachowo. Okna mamy już rok i wszystko ok.

http://delvar.pl/okna/okna-pcv/

Inne tematy z forum

gdzie kupić rolety (84 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

Meble kuchenne z salonu czy od stolarza? (136 odpowiedzi)

Witam, Jakieś 4 lata temu urządzałem pierwszą w życiu kuchnię w moim własnym, nowym mieszkaniu....

drzwi wejściowe (3 odpowiedzi)

jakie macie drzwi wejściowe do domu? Ja bardzo długo szukałam dobrych drzwi pasujących do domu...