Dobry rower do 1200zł??

Witam!

Na wstępie odrazu zaznaczam, że jestem kompletnym laikiem rowerowym, nic a nic się nie znam;)

Chciałabym zapytać czy za 1200zł kupię jakiś w miarę dobry rower? Chcę kupić taki prezent mężowi na okrągłe urodziny i mam ograniczony budżet.

Nie chcę kupować jakiegoś kitu który rozleci się po kilku jazdach.

Możecie mnie jakoś naprowdzić, coś podpowiedzieć?

będę wdzięczna!

z góry dzięki:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dobry rower do 1200zł??

za 1200 super rower to nie bedzie ale na pewno kupisz taki, kt sie nie rozpadnie na pierwszym zakrecie. radze udac sie po prostu do jednego ze sklepow ROWEROWYCH i znajdziesz cos dla meza. w tej kwocie rowery roznych "marek" sa do siebie bardzo podobne i jakosciowo i ze wzgl na osprzet. pamietaj tylko o odpowiednim rozmiarze ramy

Dziękuję za odpowiedź!

Domyślam się, że nie będzie to jakiś super rower.
Mąż też nie jest jakimś wyczynowcem, chociaż jeździ(ł) głównie po lesie,dość szybko- czy to powinnam wziąć pod uwagę?:)

Mam nadzieję, że w sklepie mi doradzą fachowo. Może jeszcze polecisz gdzie mogę się udać po taki rower?Interesuje mnie Gdynia:)

zdecydowanie najlepszy wybór i mozliwości przymierzenia u Żuchlińskiego na granicy Cisowej/Janowa, ale najsensowniejsza obsługa raczej w Sportlandzie w Redłowie i Cyklo w centrum.

pozdr

Radzę też zajrzeć do cyclosport w chwaszczynie. http://www.cyclosport.pl/ Sklep nie jest drogi, ale rabatów nie mają.

tak, Zuchlinski ma duzy wybor rowerow i sporo dodatkowego sprzetu typu bidony, lampki, ciuchy, kaski itd itp. jesli Twoj maz jezdzi po lesie, szybko - na pewno powinien miec rower typowo gorski, nie np trekingowy.

Nie daj sie nabrac na hamulce tarczowe, w tej cenie bedzie to cos co nie dziala a wazy sto kilo - lepsze beda hamulce v-breake, amortyzator tez raczej bedzie atrapa, ale teraz pakuja je do wszystkich rowerow ;), jesli maz wiecej wazy to jest szansa, ze sie ugnie hehe, a reszta osprzetu raczej bedzie w standardowej konfiguracji i duzego wyboru nie bedziesz miala

Anka powiem tak no 1200 złoty troszkę mało ja mogę polecić cos 1500-1700 i to są już naprawdę dobre rowery jest to kellys i merida a można je obejżeć w oliwie koło salonu mercedesa jest sklep rowerowy taki nowy więc ludzie jego prawie nie znają jak będziesz miała problem to napisz na gg 2587768

Dzięki Wszystkim za rady:)

No może uda mi się dozbierać kasę:)zobaczymy:)

ewentualnie będę jeszcze się radzić.

pozdrawiam

Za około 1300zł (może uda się stargować do 1200) jest Unibike Fusion: http://unibike.pl/fusion.html
Jedna rada, nie rób niespodzianki i zabierz męża do sklepu, żeby mógł się przymierzyć. Trzeba dopasować wielkość ramy i ogólnie zobaczyć czy wygodnie się siedzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

proponuje kupic rower w markecie!!A ci co cie naciagaja na to bys wydała kupe kasy wiecej to cwaniaczki powiazani ze sklepami rowerowymi!! Na kazdy rower kupiony czy w markecie czy sklepie rowerowym masz 2 lata rekoijmi i prze 2 lata jak cos ci sie zepsuje musza naprawic i wymienic!! Dodatkowo zaoszczedzisz kupe kasy która bedziesz ogał wydac na rózne dodatki .Najpier sobie zadaj pytanie jak uzywac bedzie twój facet roweru jak czesto jeżdzi i ile kilometrów robi. Bo jesli jedzie tylko rekreacyjnie raz wtygodniu po deptaku nadmrskim to szkoda kasy!!Obecnie jest tak ze bardziej sie oplaca kupic tańszy model i samemu dostosowac do tego co potrzebujesz rowery wmiare wytrzymałe teraz kosztuja majatek czyli min 3 tysiace. Kupujac tańszy mozesz sobie dokupic co chcesz wymienic i wydzie taniej i lepiej.
W rowerach do 2 tys pakuje sie teraz byle co a placisz tylko za tak zwany znaczek popularnosci marki!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie jestem powiązany ze sklepami rowerowymi, mimo to proponowałem udać się właśnie do takiego miejsca. Rękojmi zdaje się, że nie ma 2-letniej tyko 1 rok (Art. 568. § 1. Uprawnienia z tytułu rękojmi za wady fizyczne wygasają po upływie roku, a gdy chodzi o wady budynku - po upływie lat trzech, licząc od dnia, kiedy rzecz została kupującemu wydana.). I nie jest tak, że muszą naprawić lub wymienić... można obniżyć cenę o ile była to wada materiałowa. Zbyt szybkiego zużycia nie obejmuje rękojmia.

Rower w miarę wytrzymały kupisz i za 500 zł, ale będzie pozbawiony bajerów typu przerzutki, tylny hamulec sterowany dźwignią, 26" koła. Jeśli chcesz dobry i wytrzymały rower to w 1200 b. ciężko będzie się zmieścić. za 1800 zł kupić trekinga lub górala na osprzęcie klasy alivio, ale lepszym rozwiązaniem będzie zamiast tradycyjnych przerzutek piasta planetarna montowana w rowerach miejskich. Za tę cenę można przebierać w częściach najwyższej jakości (najwyższej trwałości a nie najmniejszej masie).

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...