Re: Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie.
~Byłx wychowanxk Cdit
(1 rok temu)
Dla prywatności ukryje imię i płeć.
Stare ogłoszenie, ale odpowiedzieć warto. Kiedyś byłxm dzieckiem na tej terapii. Mówiąc o plusach, mój znajomy który miał lekkie problemy rozwojowe w związku z padaczką otrzymał opiekę nawet w szkole, możliwe, że dostępność jest pozytywem, a nawet od jego ani rodziny nie słyszałxm żadnych skarg i to oni polecili tą firmę.
Ale, jeśli decydujecie się na terapię, pamiętajcie by słuchać dzieci, to może złapać problem przedwcześnie! CDIT używa metody "uodparniania dziecka na bodźce i emocje" doprowadzając je na skraj za pomocą podpuszczania dziecka i przekraczania jego granic, by potem je karcić za to. To i inne metody mogą mieć zgubny wpływ na psychikę dziecka, ja do teraz czuję się okropnie z myślą otworzenia przy kimś jego lub swojej szafy, nawet jeśli on na to pozwolił, i długo musiałxm od nowa odbudowywać umiejętność komunikacji z osobami choć trochę starszymi ode mnie i samoocenę.
Najgorsze jest to, że oni wiedzieli, że mam problem którego nie rozwiążą wskazanymi sposobami i że nie jestem targetem tego typu terapii jaką na mnie zastosowano i do jakiej grupy mnie dodano, a i tak dopiero przy rezygnacji nas o tym poinformowano.
Na stronie używają przestarzałych badań, niektóre jeszcze sprzed wojny, i wyraźnie na ich stronie terapię elektrowstrząsową uznają za źródło terapii które "jeszcze trzeba zbadać czy jest pozytywna, neutralna czy negatywna" w pomocy osobom autystycznym. Terapię. elektrowstrząsową. dawno uznaną przez grupy broniące praw człowieka za mało etyczne. To pokazuje dobrze ich nastawienie do dzieci. Nie widzą ich jako ludzi, tylko przedmioty które mają przeszkadzać mniej. Odradzam.
1
0