Dukan 2012

Czy ktoś jeszcze duka ?
Grupa wsparcia i wymiany informacji pilnie potrzebna :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dukan 2012

Nowy wątek !
Zapraszam!

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=316207&c=1&k=160

a ja wczoraj nagrzeszyłam, zjadłam pół małej pizzy z pomidorem i pieczarkami, pierwszy raz tak zrobiłam, waga dziś odrobinę w górę, no i mam motywację, żeby więcej tego nie robić

jak pytałam o 100% białka, to to też miałam na myśli wysokobiałakowe, i fakt jak zaczełam jest otręby z jogurtem w ciągu dnia zamiast na kolację, a na kolację mięso albo nabiał, waga lepiej spada

też sobie myślę, że w sumie to odchudzanie będzie trwało nawet do pół roku,bo mimo, że nie mam dużo, to wolno chudnę

no właśnie - baaaaardzo długo ;P

Pewnie ta dieta - jak każda jest dla zdeterminowanych i z silną wolą.
Ale myślę, że jeden grzech to nic takiego, jeśli się potem wraca na dobry tor.

A w ogóle to uważam, że 3 i 4 faza sa najtrudniejsze bo nerwy puszczaja i wydaje się, że wszystko już można, a 60-100-150 dni to baaaaaaaardzo długo. :)

ja podejrzewam, że wiele osób uległo pokusie (nie powiem, mnie też kusiło) ominięcie etapu warzywnego aby waga spadła ;P później się nikt do tego nie przyznaje - sama bym się nie przyznała ;P
trochę i ja złamałam zasad - na trzeciej fazie - mój mąż przywiózł mi pełno smakołyków z Francji - i nie mogę się po prostu tylko na to patrzeć... eh... więc waga trochę wzrosła :(

Własnie chodzilo mi o coś wysokobiałkowego a nie w 100% białkowego.

Ta dieta jest dla rozsądnych, ktorzy nie stosują jej ze słyszenia tylko czytają książki i rozumieją, że albo dajesz z siebie 100% albo w ogóle się za nią nie bierzesz.

Ja ją uwielbiam bo chudnę chociaż w ogóle nie jestem głodna i właśnie dlatego, że jest taka skuteczna, tak wielu jej nienawidzi.

Aniu zgadzam się z Tobą w 100% tez ciągle słysze o oskarżeniach a jak pytam to się okazuje,że jedna z drugą nic nie piła a potem nerki chore.

Masz pewnie na mysli moje wieczorne twarożki:) cieszę się,że u Ciebie też działa białko na noc.Dziewczyny chodzi o to,żeby zjesć coś co ma b.dużo białka na kolację wtedy rano waga spada,np.jajka,twarożek,tuńczyka albo pierś z kurczaka.

U mnie minus 11kg chwilowy zastój,ale czekam cierpliwie bo mam problemy "łazienkowe" i jak miną pewnie waga spadnie.

No i oskarżenia rzucone tylko coś dowodów brak.
Jak klientkom brakowało determinacji to pewnie mają efekt jojo i trzeba je faktycznie ratować. ;)

Olcia a co to znaczy ratuje ? Dokładnie jak ratujesz ?
Marchew - ogórki też zioła ;)

mam kilka klientek , które ratuje po Dukanie....tragiczna dieta, a w skutkach jeszcze gorzej. Także uważajcie dziewczyny

dziewczyny, wiecie coś na temat Jagód goji? Przeglądałam wczoraj sklep na stronie dukandiet.co.uk i właśnie tam natknęłam się na suszone jagody goji. I niby nie wolno suszonych owoców - to czemu je sprzedają? Czyżby Dukan zaklasyfikował je jako zioła? Bo nic innego do głowy mi nie przychodzi ;P

Aniu, ale co ma 100% białka?

Marchew gratuluje! Życzę wytrwałości w fazie 3!

Ktoś pisał wyżej o jedzeniu wieczorem czegoś w 100% z białka. Zaczęłam tak robić i to pomaga. Polecam wszystkim :P

Na mój pierwszy królewski posiłek mam już zaplanowane menu! Ale do tego jeszcze daleko.

wczoraj minęły trzy tygodnie i na wadze mniej o 2,5 kg, ale jest tak, że mam zastoje a potem waga spada, jeżeli chodzi o kg to 1/3 za mną i jeszcze 5 zostało, ale tempo wydaje mi się bardzo bezpieczne, i jeszcze ja nie podjadam rzeczy niedozwolonych, nutelka mnie ratuje od słodkiego, a to najważniejsze

ale też mi się marzy obiad królewski :)

ja wcinałam surimi - i chudłam, tak samo mój mąż - ale tam dużo karbów... ja już na 3 fazie :) co prawda zabrakło mi 1 kg ale jak spojrzałam w lustro uznałam, że jestem zadowolona z tego co widzę, dobrze się czuję i pragnę pochłonąć obiad królewski :)

Dziewczyny czy można jeść paluszki surimi z lidla takie mrożone?
Tak sobie myślę, że może przez to nie chudnę jem 2 paczki tygodniowo

Aniu odchudzam się od 9 stycznia czyli wychodzi mniej więcej ok.1,5 miesiaca,no ale jeszcze drugie tyle przede mną te trudniejsze:)
pozdrawiam i życze wszystkim miłego dzionka:)

Kolorowanka - dieta ok ale nie widzę otrebów i wspomnienia o ruchu.

Gdzieś czytałam, że bialka musi być co najmniej 1 g na 1 kg wagi Czyli np wazysz 75 kg to 75 g białka musisz dziennie pochłonąć (informacja nie sprzqdzona).

Aha i już pisałam wyżej, żę co najmniej litr wody na każde 30 kg wagi.

Miałam lekkie załamanie, co objawiło się zjedzeniem ziemniaków do obiadu i 3 czekoladek zaraz potem. Załamanie wywołałam sobie trybem 5/5. Jednak to nie dla mnie.
Kolejnego dnia wróciłam na prawą drogę i walczę dalej. :D

Melpomena ile Ci zajęło zrzucenie tych 10,5 kg ?

czesc
i u mnie spadek, mniejszy ale jest
Kolorowanka ja ostatnio mialam zastoj 2 tygodnie, waga ani drgnela a nawet szla w gore a jak mi zeszlo to od razu 1,5kg, moze poczekaj jeszcze troche

kolorowanka nie będę pytac bo nie wyapda ile ważysz,ale osoby które mają mało tłuszczyku chudną zdecydowanie wolniej,te które mają sporą nadwagę idą jak burza więc może to powoduje u Ciebie wolniejsze chudnięcie? każdy organizm inaczej reaguje na każde nawyki ja jem wieczorem na kolację kostke twarogu a rano z reguły mam spadki bo on ma dużo białka może spróbuj?
Zgadzam sie z Enemensem,nie wazcie się codziennie a juz na pewno nie kilka razy dziennie,ja się wazę co 5 dni kiedy przechodze z P na PW i na odwrót wtedy mam w miare jasny obraz.