Dwór Oliwski

Temat dostępny też na forum: Wesele
proszę o opinie osób które organizowały wesele lub niewielkie przyjecie weselne w Dworze. Czy smaczne jedzenie, jak gratisowy pobyt po weselu itd
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dwór Oliwski

chyba mila 29 robi przyjęcie w dworze oliwskim
z tego co wiem to w wypadku wesela ceny zaczynają się od 250 zł bez alkoholu ale z ciastami i tortem

gdzie tam... możena duzo taniej.... z tego co wiem Mila29 płaciła poniżej 200zł i przyjecie juz miała tam dawno- czerwiec

również jestem zainteresowana przyjęciem w Dworze Oliwskim.
może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami.
może mila29 się odezwie...

Wpradzie wesela tam nie robiła, ale byłam na kilku większych imprezach i mogę się wypowiedzieć w kwestii jedzenia przynajmniej: jest świetne! Pięknie podane i naprawdę pyszne. Pewne rzeczy jadłam tam po raz pierwszy w życiu - i na pewno tam wrócę, by zjeść je jeszcze raz. Polecam zwłaszcza tort "trzy rodzaje czekolady" - jest po prostu boski i do łez niemalże doprowadzał mnie fakt, że zawsze podawany jest po obiedzie i nie mam siły zjeść więcej niż maleńki kawałeczek...
Ale jest też druga strona medalu - słyszałam, że na weselach porcje są bardzo eleganckie - czytaj: niewielkie... Ponadto, nie wiem, ilu planujecie gości, ale duze wesele ciężko tam zorganizować - byłoby pewnie na dwóch salach...

ja osobiście planuje niewielkie przyjęcie na ok 20 osób, ceny nie są takie powalające jak fama głosi - dostałam juz propozycje wstępnego menu i cennika - wielkość porcji można ustalić itd
a jeżeli ktoś chciałby robić tam wesele to wydaje mi się że 60 osób to max

pozdrawiam

nie wiecie dziewczyny czy alkochole i ciasta też trzebau nich zamawiać?

Ja miałam tam obiad i było wspaniale. Tort i jedzenie pyszne, wnętrza powalające:)

cześć
Mila29 czy mogłabyś coś więcej opowiedzieć? kilka porad itp, jakie miałaś menu
ewentualnie można do Ciebie na maila się odezwać?

pozdrawiam

Jasne!:)
MENU:
Przystawka: Carpaccio z łososia z parmezanem
Zupa: Biały krem z kalafiora z puszystym puree selerowym, aromatyzowany czarnymi truflami
Danie główne: Filet z sandacza smażony w sezamie w akompaniamencie świeżego szpinaku, zatopiony w aromatycznym sosie ze świeżych pomidorów i ziół lub do wyboru Aksamitny filet z cielęciny á la saltimbocca w akompaniamencie gnocchi i brokułów
Deser: Tort ananasowy.
Sala zielona, kameralnie i rodzinnie, z tarasem, było 6 kelnerów, kultura, jedzenie pyszne, wogóle rodzina pod wrażeniem.

A Pani z marketingu milutka:)

Pozdrawiam
M.

cześć

mila a możesz w przyblizeniu podac ile kosztowała Cię jedna osoba
i ile kosztowały Cię wina

Za osobę wyszło jakieś 150 zł.:) Da się przeżyć.

to jest bardzo tanio... ja płaciłam w tej samej cenie a za hotel- jakośc 100 razy gorsza... ale jedzenia wiecej

U na była przystawka, zupa, II danie i tort. Obiad 4 godziny.
Za cała noc pewnie więcej.

Pamietam, ze jak ja dowiadywalam sie o koszt wesela calonocnego to wynosil on od 240 zl, z podstawowym menu... przy czym byl dodatkowy warunek, ze alkohole trzeba kupic u nich...
Srednia okazja... Domyslam sie, ze jedzenie podane rewelacyjnie i smakuje tak samo, jednak duzo knajp oferuje uslugi weselne na wysokim poziomie za o wiele nizsza cene...
Pozdrawiam

Jednak dla mnie osobiście klimat Dworu, ogrody, wystrój są niepowtarzalnie urokliwe i nie rozważałam innego miejsca na ten wyjątkowy obiad:)

Karola81 napisał(a):

>, jednak duzo knajp oferuje uslugi weselne na
> wysokim poziomie za o wiele nizsza cene...

to ja poproszę namiary na taką, knajpę, bo szukalam i nie znalazłam

My dowiadywlismy sie jedynie o ceny i oferty wesel calonocnych a nie obiadów weselnych... Tak ze nie moge Ci nic polecic...

ja niestety też nic nie wiem.... :( najlepiej samemu podejechać i popytać

Dwór Oliwski jest świetny, obsługa supeeeeeeeeeeeeeeerrrr, jedzenie extra :)) w Dworze Oliwskim miały miejsce moje zaręczyny

to była bajka :))

i wszystko dograne, żadnej "skuchy" zawsze będę wspominać ten wieczór

ja też uważam że Dwór jest najepszy, szukałam pytałam smakowałam i nie znalazłam lepszego miejsca, to w końcu wyjątkowy dzień i wszystko powinno być wyjatkowe

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (219 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!