Dyskusja z nieobecnym :)

> RAZ dziwi się, że PIS jednostronnie prowadzi śledztwo ograniczając się do badania hipotezy wybuchów/zamachu i wykorzystuje kwestię katastrofy do walki politycznej. Tu niestety RAZ popełnia błąd percepcji ignorując strukturę sytuacji społeczno-politycznej.
> Jedyną instytucją w miarę niezależną od systemu jest PIS i tylko on jest zdolny do utrzymania kwestii smoleńskiej w przestrzeni publicznej, co jest niezbędne ze względu na konieczność zachowania minimum suwerennośći państwowej.

I tu całkowicie podzielam zdanie Ziemkiewicza: Z faktu, że polityka się spolaryzowała (PiS-PO) nie wynika absolutnie fakt polaryzacji możliwości scenariuszy smoleńskich (zamach ws. bład pilota. Inaczej: Maciarewicz ws. Lasek/Miller/Anodina)
Scenariuszy może być N. Prawdy zapewne nie dowiemy się nigdy.
Przy braku danych i dowodów - działalność komisji Maciarewicza daje oczywiście materiał do przemyśleń, ale nic więcej.

> Ale wróćmy do początku.Pojawiły się wtedy doniesienia o ostrzeżeniach przed możliwym zamachem na samolot z kraju UE i wydaje mi się, że było to na dzień lub dwa przed katastrofą, choć głowy bym nie dał teraz, ponad trzy lata po katastrofie i równie dobrze mogło to być tuż po katastrofie. Niedawno któraś z blogerek przypomniała te same doniesienia, lokując je przed katastrofą, a to wzmacnia moje podejrzenia.

ZJ: wyciągasz wnioski z plot? Z tego, co jedna Pani powiedziała drugiej?
O to bym Cię absolutnie nie podejrzewał ;)

> dlaczego takie doniesienia zostały wtedy zignorowane

Bo gdyby uwzględniac wszelkie potencjalne zagrożenia, to by się nie dało żyć :)

> czy nie wynika z nich logicznie teza o zamachu ?

Nie. Zupełnie nie.

> Żeby kwestię zamilczeć trzeba być albo kretynem albo zwyrodnialcem.

Tu się zgadzam w 100% :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dyskusja z nieobecnym :)

brak oszołoma doskwiera ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie pogada się z zetjotem. bo przecież cenzura go zablokowała. Chyba nie tratujesz Pan pogłosek o demokracji poważnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje artykuły na tym forum są blokowane. Uważam, że niestety cenzura w naszym kraju nadal ma się dobrze. A dzięki niej oszuści , przestępcy i przestępcze układy biznesowo - urzędniczo - polityczne.

Idź ze skargą do Strasburga :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

blokować trzeba jak ktoś ma siano w głowie zamiast mózgu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: odp.

Patrząc na wpisy, które są merytoryczne. Ja wolałbym mieć w głowie siano tego pana niż pański mózg.

Nie wiem czy ma sens doszukiwać się w polityce ładu. Polityka to złodziejstwo, intrygi, kłamstwa, manipulacja. To co nam się przekazuje to kłamstwo o kłamcach, poprzez sługusów kłamców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapewne Ty, będąc u władzy, byłbyś inny...prawdomówny, uczciwy, szczery i byłbyś wzorem wszelkich cnót - warunkiem jest tylko, aby Naród powierzył Ci władzę, a Ty już pokażesz co trzeba. Tak? ^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gdy bym miał władzę to nie mógł bym być prawdomówny, uczciwy, szczery, wzorem cnót, bo ... znaleziono by mnie z odcięta głową w Wiśle, a prowadzący sledźtwo mojej śmierci jednogłośnie stwierdzili by samobójstwo.

Predzej szczerzne, niż establiszment pozwolił by na uczciwe rzady w tej prowincji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...