Energa podłączenie skrzynki elektrycznej

Cześć,

Ile u Was trwało podłączenie skrzynki energi na działce? W wg. umowy termin minął w połowie lipca a tu dalej nic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Energa podłączenie skrzynki elektrycznej

15 miesięcy skrzynka stała 3 miesiące zanim ją odebrali i założyli licznik...dramat..

Tragedia,

Ja już mam gotowy dom do zamieszkania. Cała budowa na agregatach. Przecież zakładanie prądu budowlanego aby móc zacząć mieszkać jest bez sensu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

absolutnie nie masz racji, przy przemyślanym podpisaniu umowy z Energa na prąd budowlany nie ma rzędnej różnicy między prądem budowlanym a zwykłym - jeśli nie umiesz tego ogarnąć polecam się zgłosić do fachowca

Pociągnięcie prądu budowlanego na własny koszt to chyba jednak spora różnica?

Piotrek- aby do podłączenia durnej skrzynki elektrycznej potrzeba było zatrudniać fachowców aby oni to ogarniali z Energą to jest kpina. Podłączenie gazu z PSG trwało 3 miesiące. A Energa robi cyrki jakby conajmniej centrum handlowe się miało do sieci przyłączyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Energa to państwo w państwie. Przerabiałem ich opóźnienia na własnej skórze. Zakładam, że masz już podpisaną umowę, w takim przypadku URE nie będzie w stanie pomóc i od razu dzwoń do rejonowego UOKiK w Wejherowie z prośbą o interwencję. Jeśli to nie pomoże to pozostaje założenie sprawy cywilnej - sąd wystawi tytuł egzekucyjny. Jeśli ktoś trafi na ten wątek przed podpisaniem umowy to radzę na tym etapie skontaktować się z URE, szczególnie w kontekście śmiesznie niskich kar umownych, które uniemożliwiają staranie się o odszkodowanie od Energi.

Inne tematy z forum

Światłowód w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie (4 odpowiedzi)

Cześć, Dotarło do mnie info, że dziewczynka w wieku 9 lat wracająca sama regularnie ze szkoły, w...

Zajęcia dla dzieci (4 odpowiedzi)

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się, ma wiedzę na temat zajęć dla dzieci nie...