Espumisan 14 dni noworodek

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Czy moge juz podać 14 dni ma moja cora i nie wiem czy juz moge podać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na ulotce jest napisane, że po skończeniu 1 miesiąca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy dziecku do 3 miesiąca każdy lek nawet ten bez recepty należy konsultować z lekarzem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny wiem ze jest napisane pi skonczonym miesiącu. Czy któraś z Was dawała wcześniej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mojej corce w szpitalu podawali espumisan. Po 2 kropelki. Ma pół miesiąca. Ja w domu też podaję.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile pani podaje to na dobę czy do każdego karmienia ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Espumisan 14 dni noworodek

My bardzo szybko koło 8 dnia zaczęliśmy podawać Biogaie po 5 kropelek na dobę. Dziś synek zaczął 5 miesiąc i do tej pory nie wiemy co to kolki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak jest napisane że powyżej miesiąca to powyżej miesiąca bezwzględnie, to maleństwo, nie bez powodu producent tak pisze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Biegaja to probiotyk, a Espumisan nie. Probiotykiem szkody się nie wyrządzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W piątek byłam u pediatry z 2,5 tygodniowym noworodkiem. Pytałam o espumisan bo mały kilka razy dziennie pręży sie, ma twardy brzuch i płacze. Pediatra powiedziała, ze jak najbardziej mogę podawać espumisan, mimo iż na ulotce jest napisane zeby podawać od miesiąca.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile razy dziennie pani podaję i jaki odstęp od podania

Ja podawałam Esputicon, nie Espumisan. Z zalecenia lekarza już w pierwszym miesiącu na bardzo silne kolki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Noworodkom można podawać espumisan ale ten o wiekszym stężeniu (100 mg/ml) dlatego ze podaje sie go przed każdym karmieniem od 5 do 10 kropli. Tego slabszego (40mg/ml) zeby zadział trzeba podac 25-50 kropli a dla noworodka to by byla za duza ilosc. 
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Moje dziecko miało kolki już po wyjściu ze szpitala i lekarz polecił nam esputicon. Ma bezpieczny i prosty skład i można go stosować u niemowlaków. Dodam też, że faktycznie nam pomógł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A czy ktoras mama zauwazyla zwiekszone ulewanie po espumisanie? Cos mi sie wydaje ze u nas jest silniejsze od kiedy podaje, az tak chluslo malutkiej ;( ale to tak raz czy dwa razy w ciagu doby, nie po kazdym karmieniu i takim serkiem niestrawionym. Nie wiem czemu tak się dzieje, czy mała po prostu kiepsko na niego reaguje, czy sama nie potrafię jej tego środka podawać.

Dodam, że daję córci jeszcze Delicol na kolkę, już trzeci dzień. Staram się regularnie podawać do każdego karmienia kilka kropel i widzę poprawę. Córka jeszcze ma kolki ale z dnia na dzień coraz mniejsze i nie caly dzień, jedynie wieczorkiem trochę się nasilają ale nie jest to taki płacz jak jeszcze kilka dni temu. Nie bedę z nich rezygnowala, ale pytanie ile powinnam je podawać? W sensie ile tygodni? Czy potem od razu przestać je podawać czy odstawiać stopniowo?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepiej kupić Esputicon - ma o wiele prostszy skład i żadnych dodatkowych substancji, dzięki czemu jest o wiele bezpieczniejszy dla noworodka. Ja podawałam mojemu dziecku już w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala, bo niestety dopadły nas kolki :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polożna kazala dawać 2 tygodniowemu po 5 kropli daje jak widze ze go cos zaczyna w brzuszku, daje do mleka lub prosto do buzi.

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?