Forumowa wymiana usług? :-)

Ciężkie czasy nastały ;-) i tak sobie pomyślałam, że może powymieniamy się szeroko pojętymi usługami?

Wiecie, sprzątanie, mycie okien, godzina siedzenia z dzieckiem forumki, ciasto, własnoręcznie zrobione kolczyki, itd. itp.

Ja oferuję np. makijaż, manicure, pedicure, pazurki żelowe, analizę kolorystyczną, przejrzenie szafy i selekcję garderoby itd. itp.

Co Wy na to?

Łatwiej jest skorzystać z barteru niż wydać pieniądze, więc może się akcja uda, co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Forumowa wymiana usług? :-)

Dopisałam uwagi dziewczyn :-)

KTO ---> CO OFERUJE

JustynaArt - wizaż, paznokcie

olciaprincessa - odchudzanie, treningi, diety

kobritta - piecze, gotuje i robi paznokcie żelowe

Asiunia – biżuteria ---> Chełm

piernik - lekcje tańca

MiA_2008 - piecze i gotuje

ja-majka - robi pierogi ;-)

iwonka_ika - robi pyszny sos słodko-kwaśny

mama hana - gotowanie, pieczenie (surówki, chleby, bułki, dżemy)

Martha – surówki i sałatki (na każdą okazję) ---> Suchanino/Nowy Port/Gdynia-Orłowo

AgusiaGda - piecze, gotuje(surówki, sałatki, mięsa), robi hennę ;-), haft krzyżykowy, obróbka zdjęć, elektroniczne zaproszenia/zawiadomienia, a na Święta - rybka w galarecie, pulpeciki rybne w galarecie/po grecku/w occie :-) ---> Przymorze

Martek - gotuje oraz artystycznie pakuje prezenty

Karolinka29 - kartki okolicznościowe i zaproszenia oraz drobne dekoracje, bardzo dobre zupy i domowe ciasta (piernik, cycki teściowej, królewiec, biszkopt z kremem tiramisu i brzoskwiniami i inne)

weronka - korepetycje z matematyki, fizyki

yecath - tłumaczenia pol-ros, ros-pol oraz lekcje języka rosyjskiego

MadziaH - pomoc w niemieckim

nanana - korepetycje z matematyki, pilnowanie dziecka

klara - konwersacje po angielsku, tłumaczenia z ang na pol i odwrotnie, PITy, opieka nad dzieckiem.

bigbeat - opieka nad niemowlęciem, pomoc w zakresie j. polskiego i wad wymowy, przyrządzanie klasycznych mięsnych dań - zwłaszcza zrazów, kotletów de volaille itp. rarytasów.

Melpomena - opieka nad dziećmi i czworonogiem, doradztwo w zakresie urządzania wnętrz

Kamila - popilnuje dziecka w Pruszczu u siebie

maja - dyplomowana opiekunka dziecięca

Jola - podszkoli z autocad, pomoc w aranżacji mieszkania, projekty wizytówek, opieka nad dzieckiem w weekend

danag - obróbka zdjęć, grafika, tworzenie stron www

Betrisa - fotografia, obróbka cyfrowa, kartki świąteczne, kalendarze, strony www ---> Banino/Morena

Caroca - czyszczenie płaszcza chemicznie, pranie: koszul, krawatów, spodni z kantem + ręczne prasowanie

aleksandraa20 - edycja tekstów w wordzie (prace magisterskie itp.)

bazylia - sprawy sądowe, kłopoty z ubezpieczalnią, pisma urzędowe

paulka - jest fotografem i po kursie masażu klasycznego

Xsantypa - pyszne pierogi (jest zawodowcem)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

gugiś napisz mi namiar na siebie na mojego emaila jolantalokic@op.pl
Chętnie się zaprzyjaźnimy z Twoimi dziećmi, dzięki za odpowiedź :)

no extra agusia:)

Betrisa to my już umawiać się będziemy chyba mailowo, chętnie zrobię ci super piernik, ja od 17 grudnia mam wolne aż do świąt więc na pewno byśmy się dogadały. Dasz mi znać czy ma być ten piernik duży czy mały, ja go robię z orzechami włoskimi i polewą czekoladową na wierzchu, ale mogę dowolnie modyfikować dodatki :) Dzięki!

Proszę o dopisanie do mnie: robienie pysznych zup (latem z warzyw ze swojego ogródka) i domowych ciast. I może na tej liście dopisujcie też region: ja albo Rumia albo Warzenko (ok. Chwaszczyna, a stamtąd mam blisko do Lotniska i obwodnicy).

KTO ---> CO OFERUJE

Asiunia – biżuteria ---> Chełm

piernik - lekcje tańca

Martha – surówki i sałatki (na każdą okazję) ---> Suchanino/Nowy Port/Gdynia-Orłowo

AgusiaGda - piecze, gotuje(surówki, sałatki, mięsa), robi hennę ;-), haft krzyżykowy, obróbka zdjęć, elektroniczne zaproszenia/zawiadomienia, a na Święta - rybka w galarecie, pulpeciki rybne w galarecie/po grecku/w occie :-) ---> Przymorze

Karolinka29 - kartki okolicznościowe i zaproszenia oraz drobne dekoracje

klara - konwersacje po angielsku, tłumaczenia z ang na pol i odwrotnie, PITy, opieka nad dzieckiem.

bigbeat - opieka nad niemowlęciem, pomoc w zakresie j. polskiego i wad wymowy

Melpomena - opieka nad dziećmi i czworonogiem, doradztwo w zakresie urządzania wnętrz

maja - dyplomowana opiekunka dziecięca

Jola - podszkoli z autocad, pomoc w aranżacji mieszkania, projekty wizytówek, opieka nad dzieckiem w weekend

Betrisa - fotografia, obróbka cyfrowa, kartki świąteczne, kalendarze, strony www ---> Banino/Morena

Caroca - czyszczenie płaszcza chemicznie, pranie: koszul, krawatów, spodni z kantem + ręczne prasowanie

aleksandraa20 - edycja tekstów w wordzie (prace magisterskie itp.)

bazylia - sprawy sądowe, kłopoty z ubezpieczalnią, pisma urzędowe

troszkę uporządkowałam ;)

jakieś na święta by mi się przydało może piernik:)
a zdjęcia mogą być jakieś rodzinne czy z mężem nie ma problemu albo kalendarz ze zdjęciem

jesli chodzi o dzielnicę to ja gdańsk morena/banino

tak sobie długo myślałam i doszłam do wniosku, że robie fajne sałatki i surówki, od zwykłej warzywnej do bardziej wykwintnych, z serami feta, kozimy, oliwkami, wędzonym kurczakiem, więc jak szykować się będzie komuś imprezka a nie ma czasu i pomysłu to zapraszam.
Pomysł z napisaniem dzielnicy też jest bardzo dobry, ja mieszkam na Suchaninie, ale jestem codziennie w Nowym Porcie i Gdyni Orłowo.

ojeju danag ale mnie zastrzelilas, nie wiem ile czego bym chciala, raczej cos prostego o latwego w obsludze, kilka "nie wiem jak to sie nazywa" takich chyba podstron zeby ktos mogl wejsc i poczytac o dietach, radach, cwiczeniach, oczywisicie jakas galeria zdjec , itp itd, masz jakis tel ?

mam pomysł żeby pisać także dzielnicę, w której mieszkamy-będzie łatwiej.
Ja mieszkam na Chełmie

ja? hm nie wiem może jakąś fotkę profesjonalną mnie i męża bo już dawno nikt nam nic nie robił takiego, nie wiem, a może sama coś zaproponujesz? a jakie ciacho byś chciała? :)

karolinka, a co byś za ciasto chciała?

wpadłam na to co jeszcze mogę zaoferować ;) więc dopisuję :)

KTO ---> CO OFERUJE

Betrisa - fotografia, obróbka cyfrowa, kartki świąteczne, kalendarze, strony www
Karolinka29 - kartki okolicznościowe i zaproszenia oraz drobne dekoracje
maja - dyplomowana opiekunka dziecieca
Asiunia - biżuteria
piernik - lekcje tańca
AgusiaGda - piecze, gotuje, robi hennę ;-), haft krzyżykowy, obróbka zdjęć, elektroniczne zaproszenia/zawiadomienia, a na Święta - rybka w galarecie, pulpeciki rybne w galarecie/po grecku/w occie :-)
aleksandraa20 - edycja tekstow w wordzie (prace magisterskie itp.)
bigbeat - opieka nad niemowlęciem, pomoc w zakresie j. polskiego i wad wymowy
bazylia - sprawy sądowe, kłopoty z ubezpieczalnią, pisma urzedowe
Caroca - czyszczenie plaszcza chemicznie, pranie: koszul, krawatów, spodni z kantem + reczne prasowanie

JustynaArt - to jakoś będzie trzeba zorganizować modelkę ;) w razie czego moja Mama się ucieszy ;)

Olcia ja jestem ze Stogow, zaznacze jeszcze, ze sama nie bede tego prasowac, prac i czyscic, tylko w profesjonalnej pralni :-)
ale za kilka rad i jakas dietke, chetnie wezme od Ciebie koszule do prasowania, beda przedtem wyprane.

Dziewczyny zapraszam do korzystania z "moich" uslug, przed swietami jak znalazl :-)

Justyna - ja jestem ze Stogow (wiec niedaleko), moze Tobie cos wyczyscic, wyprac, wyprasowac? bo chetnie skorzystam z nauki makijazu lub zwyklego manicure z jakims ladnym malunkiem :-)

Melpomena - czy pracujesz w Oklandzie?

ja jeszcze dodam, że robię bardzo dobre zupy i domowe ciasta (piernik, cycki teściowej, królewiec, biszkopt z kremem tiramisu i brzoskwiniami i inne)

Ale super pomysl! :) Sama bym się z chęcią dołączyła, ale niestety nie jestem na miejscu, a szkoda:(

Bardzo Ci dziekuję,powiedz co potrzebujesz co mam Ci przesłać tak żeby było Ci łatwo i sprawnie?

ps pisz ttt9@o2.pl

Melpomena mieszkam w Gdańsku wiec do Gdyni po ciacha sie wybiore za daleko wole upiec sama :)
ale jesli sie pospieszysz i wyslesz mi szybko co chcesz miec zrobie ci małą stonkę

moze ty mi kiedys pomozesz jak bede potrzebowała mebli - jakis rabat , projekt albo co...

tylko napisz jak najszybciej - w tej chwili wszyscy moi klienci mysla.. ( a jest ich kilku..) potem bede musiała zarabiac pieniązki..
swoja droga w mojej działce sa okresy gdy wszyscy mysla i wtedy nic sie nie dzieje albo wszyscy chca na wczoraj..
taki juz urok

Dziewczyny a może by podpiąć nas pinezką dzięki temu wątek nie umrze?:)

Cytrynko-->mieszkam na Obłużu,jak będziesz wyjeżdzać daj znaka,moja przyjaciółka miała fantastycznego boksa więc znam rase to super psiaki:)

Danag--->ja jestem chętna na nieskompilowana stronę www,akurat tego teraz mi potrzeba co bys chciała w zamian? moge też upiec pyszne rogaliki z marmoladą lub powidłami,ciacha itd.nie wiem co by Cię interesowało:)