Fotelik Brevi - szukam opinii

Temat dostępny też na forum: Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witajcie
Czy ktoś ma taki fotelik i używa? Chodzi dokładnie o przedział wagowy 0-18 kg.
Mąż chce taki kupić a ja nie jestem przekonana. Te metalowe pałąki mnie odstraszają choć konstrukcja pewnie jest solidna. A jak z regulacją oparcia?
Może ktoś się wypowie?

Dla zainteresowanych http://www.brevi.com.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Fotelik Brevi - szukam opinii

Może jednak ktoś?????

ja mam jest bardzo stabilny i bezpieczny , super wygodny dla małej, bardoz lubi w nim siedziec w przeciwieństwie do innych fotelków znanych firm do których ją mierzyliśmy, dobrze wykonany i komfortowy dla dziecka, naprawdę polecam my mamy brevi grand prix silverline

a oparcie reguluje sie w 5 pozycjach jesli sie nie mylę , dzieciątko siedzi wysoko wiele widzi i to jest bardzo pomocne bo nie denerwuje sie że ma cały świat zasłonięty , w razie pytań pisz

Dzięki za odzew.
Dokładnie taki sam model jak Twój chce kupić mąż.
Szukałam w necie i tylko w 2 sklepach w Gdańsku są one w sprzedaży, ja jeszcze go nie widziałam na żywo.
Dziwi mnie ta regulacja oparcia bo przecież te pałąki są dość wysoko zamontowane - a może mi się wydaje?
A jak wygląda mocowanie pasami samochodowymi - bo chyba pas przechodzi przez te dolne szyny, czy sie mylę?
A może masz jakieś zdjęcia w realu? Mój mail mawina@op.pl

A może jeszcze ktoś używa tego fotelika?

hop hop

nie regulujesz oparcia tylko cały fotelik, a taka stopka w stelazu na dole powoduje ze jeszcze bardziej sie przechyla i dziecko może swobodnie spać, fotelik jest dosc wysoko w samochodzie i najlepeij jakbys spróbowała w sklepie go zmierzyc, bo wiem ze nie do wszystkich aut sie mieści.
Montuje się pasami , które przechodzą przez metalowe zaczepy, one są umieszczone na tym stelazu, ale nie na jego dole tylko troszkę wyżej - cięzko to opisać idz do sklepu i poprzymierzaj. Fotelik mozesz na pewno obejrzzec na wzgórzu w realu jest sklep dziecięcy.
Ten fotelik jest mało popularny bo nie nazywa sie maxi cosi albo romer :) ale zareczam ci ze wg mnie jest od nich duzo wygodniejszy dla małej i stabilniejszy, co mi bardz o odpowiadało

my tez go mielismy i byslismy bardzo zadowoleni

do góry

patrząc na testy fotelika brevi :
http://fotelik.info/pl/testy/Brevi/ocena/malejaco/index.html

a np maxi cosi :
http://fotelik.info/pl/testy/Maxi-Cosi/ocena/malejaco/index.html
nie miałabym wątpliwości i z brevi bym zrezygnowała.

Inne tematy z forum

pożyczka hipoteczna? (18 odpowiedzi)

moim rodzice mają mieszkanie własnościowe ( maja po 65.70lat) niestety ja niemam żadnej zdolności...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (116 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...