GDZIE WYPRAWIĆ WESELE

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
PROSZĘ DORADZCIE GDZIE WYPRAWIĆ WESELE NAJLEPIEJ ZA GDAŃSKIEM ALE NIE ZA DALEKO I NIEDROGO .

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GDZIE WYPRAWIĆ WESELE

Jako miejsce moge ci polecic osrodek wypoczynkowy SIRCOM TP w Lapinie. To malenka wioska za Kartuzami, nad jeziorkiem. Sala jest calkiem spora (na ok 80-90 osob), jedzonko dobre (swojska, domowa kuchnia) - mozna wynajac domki i pokoje dla gosci.
Ja tam sie mam zamiar chajtac juz w przyszlym roku. Tzn tam albo w osrodku obok (dawna Tartaruga).

;

Mieszkam w Gdansku ale wesele wyprawiamy w Rumii, w hotelu Faltom (06.2003). Ceny sa nizsze niz w Trojmiescie, a jedzenie jest bardzo dobre (sprawdzilismy!). Polecam.

CHWASZCZYNO- skontaktuj się z właścicielem restauracji na rondzie w Żukowie. Tanio jest i przepięknie. Z klimą.

> Mieszkam w Gdansku ale wesele wyprawiamy w Rumii, w hotelu
> Faltom (06.2003). Ceny sa nizsze niz w Trojmiescie, a jedzenie
> jest bardzo dobre (sprawdzilismy!). Polecam.

No nie wiem. Ja robiłem reportaż z tego hotelu, i mam raczej mieszane uczucia. Byłem na tej większej sali i oto moje spostrzeżenia.
1. Wesele na 120 osób - wszyscy na parkiecie, w obiektywie pustki - sala bardziej nadaje się na imprezy rzędu 200-300 osób.
2. Co do jedzenia to niebyła żadna rewelacja, powiedziałbym że było go dość mało.
3. Rozkład poszczególnych posiłków bezsensowny (czasowo)
4. Tort o godzinie 20 to lekka przesada
5. Część posiłków "zbyt dobrze" przyprawiona dawała do myślenia.
6. Generalnie pomiędzy godziną 9 a 12 poza ciastem można było zjeść herbatę lub kawę.

Krótko nie polecam

Arek napisał(a):

> No nie wiem. Ja robiłem reportaż z tego hotelu, i mam raczej
> mieszane uczucia. Byłem na tej większej sali i oto moje
> spostrzeżenia.
> 1. Wesele na 120 osób - wszyscy na parkiecie, w obiektywie
> pustki - sala bardziej nadaje się na imprezy rzędu 200-300
> osób.
> 2. Co do jedzenia to niebyła żadna rewelacja, powiedziałbym że
> było go dość mało.
> 3. Rozkład poszczególnych posiłków bezsensowny (czasowo)
> 4. Tort o godzinie 20 to lekka przesada
> 5. Część posiłków "zbyt dobrze" przyprawiona dawała do
> myślenia.
> 6. Generalnie pomiędzy godziną 9 a 12 poza ciastem można było
> zjeść herbatę lub kawę.
>
> Krótko nie polecam

Sprawa wyglada tak:
1. Duza sala jest faktycznie gigantyczna (na 400 osob). Mialam tam studniowke wiec o urzadzaniu tam wesela nawet nie myslalam. Zarezerwowalam mala sale bankietowa na 60 osob.
2. Ilosc jedzenia tak jak i rozklad posilkow zalezy tylko od zamawiajacego.
3. Uwazam, ze jedzenie jest dobre. Bywam tam na zwyklych obiadach i na sympozjach. A mieso lubie dobrze przyprawione :))

Krotko mowiac: mam nadzieje ze bedzie dobrze :)
Przy okazji mam pytanie - zajmujesz sie fotoreportazem profesjonalnie czy amatorsko? Moze bede potrzebowac fotografa..

malaaga napisał(a):
> Krotko mowiac: mam nadzieje ze bedzie dobrze :)
> Przy okazji mam pytanie - zajmujesz sie fotoreportazem
> profesjonalnie czy amatorsko? Moze bede potrzebowac fotografa..

Skoro biorę za to pieniądze to znaczy że profesionalnie. Sprzęt: Canon D60, lub Sony DSC-707.
Napisz ....

Pozdrawiam Arek

Ile bierzesz za sesję w plenerze? Masz jakieś ciekawe pomysły na niebanalne zdjęcia ślubne? Możesz mi przesłać jakieś zdjęcia?
ślub biorę 7 czerwca
Paulina
mój mail: paulales@interia.pl

malaaga napisał(a):

> Mieszkam w Gdansku ale wesele wyprawiamy w Rumii, w hotelu
> Faltom (06.2003). Ceny sa nizsze niz w Trojmiescie, a jedzenie
> jest bardzo dobre (sprawdzilismy!). Polecam.

Może nas zaprosisz , też jestem chętny coś zjeść. no i łyknąć.%

Odradzam robić wesele w Chwaszczynie tam przy kościele chodzi pewnie o WANOGE. byłam tam na dwóch weselach i było kiepsko! ten sam właściciel ma knajpe w Żukowie przy rondzie to jest GRYF tam z kolei byłam na weselu i było super , dużą rolę odgrywa obsługa lokalu. Tam w Chwaszczynie jest kiepska i sala jest beznadziejna ja byłam jak była tylko jedna sala gdzie osobno się tańczy i osbno je i to jest bardzo kiepskie, podobno wybudowali tam drugą. Ale polecam Żukowo!!!!

Marta napisał(a):

> GRYF w Żukowie

Ta sala na piętrze nadaje się na biesiadę, na weslele do 40 osób - powyżej klęska deptanie po nogach. za mało miejsca

Arek napisał(a):

> Marta napisał(a):
>
> > GRYF w Żukowie
>
> Ta sala na piętrze nadaje się na biesiadę, na weslele do 40
> osób - powyżej klęska deptanie po nogach. za mało miejsca

Ja bylem tam na imprezie -60 osob i jakos nikt nikomu po pietach nie deptal

No tak i pewnie miałeś miejsce na ustawienie się zespołu i jeszcze został Ci ........................ taras do tańczenia, w pomieszczeniu "żadnych filarów" ograniczających przestrzeń. Na weselu na którym byłem filmujący stawał na krzesłach, na parapecie a i tak z filmu wynikałe że za wiele nie mógł zrobić mimo szerokątnego obiektywu. Nie przesadzajmy. Zdecydowanie nie plecam.

ja proponuję zajazd jawor w pruszczu gdańskim. sama w czerwcu mam wesele. osobne wejscie, własna szatnia i wc, ogromny taras. bardzo ładny wystrój, menu bogate, sama uzgadniasz. możesz się dogadać cenowo, bardzo w porządku szefostwo!

JA TEZ MAM WESELE W JAWORZE ALE W SIERPNIU. JEST TO MIEJSCE GODNE POLECENIA . SLYSZELISMY DOBRE OPINIE NA TEMAT TEGO ZAJAZDU OD KILKU PAR(NASZYCH ZNAJOMYCH KTORZY MIELI TAM WESELE) W LECIE JEST TAM PRZEPIEKNIE- DUZO ZIELENI I KWIATKOW ORAZ RZECZKA. WŁAŚCICIELKA JEST SUPER - MOŻNA SIE Z NIA DOGADAĆ W KAŻDEJ SPRAWIE. POZA TYM TAM NIE GINIE ALKOHOL I JEDZENIE( W JAKIS TAJEMNICZY SPOSÓB) A SLYSZALAM ZE W INNYCH MIEJSCACH TAK BYWA I TRZEBA UWAZAC. Z POZDROWIENIAMI DLA WSZYSTKICH TEGOROCZNYCH PAR MLODYCH- KALA

GDZIE WYPRAWIĆ WESELE

Polecam Pałacyk Uniwersytetu Gdańskiego w Leźnie. Moża wynając cały (dość drogo) albo tylko część, jest kuchnia, piwniczka z barkiem, kilkaa sal, i dwa apartamenty dla weselników albo młodej pary....Jest przepiękny, fantastyczne wnętrza, park, suuper. Moje wesele było piękne :)))

Polecam rest. w Zukowie nie pamiętam nazwy ale duża chyba Gryf

Widzę że tu jest dużo opini na temat wesel , to się też podczepię pod to pytanie. Ja mam wesele w DW Bursztyn w Sobieszewie, ktoś może tam był na weselu i ma coś ciekawego do powiedzenia na ten temat?

"gdzie wyprawić wesele poza Gdańskiem"

Polecam Dworek w Bychowie... To okolo 60 km od Gdanska... Piekne miejsce i mila osluga... Warto zobaczyc... Jezdze tam na obiady i bylam na weselu u znajomych- bylo super... Twoj wybor, ale mysle, ze warto zobaczyc :-) Zycze udanego wesela.

Inne tematy z forum

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!