GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Dziobuus to chyba bym skorzystala z podwiezienia do sopotu, bo spowrotem to juz nas narzeoczony zabierze, tylko musialabym jeszcze jutro zobaczyc u nas w samochodzie czy napewno sie wozek zmiesci z tylu pod nogami, a duzy masz samochod?

Moja też ostatnią nockę ładnie spała:-)
Zuza na zająca na pewno dostanie wózek dla lalek.

Dagmarka, daj znać czy chcecie się z nami zabrać, bo będę musiała wtedy wziąć jutro fotelik od mamy.

Kurcze ja też już tak dawno nie byłam w Sopocie, że nie wiem gdzie zaparkuje, tym bardziej, że na weekend zapowiadają ładną pogodę i pewnie będzie dużo ludków a tym samym problem ze znalezieniem wolnego miejsca parkingowego:-/

Kurcze to ciezko z tymi czapeczkami;/ wiem ze w tych hurtowniach to ubranka nie sa najpiekniejsze, chociaz ta czapka to i tak nie na dlugo bo zaraz pewnie w maju juz beda upaly jak w zeszlym roku:)

Ja juz jakis czas temu zdjelam spiwor i nawet kocyka nie woze, bo w sumie sporadycznie wychodze z wozkiem. Teraz to juz prawie zawsze na nozkach chodzimy, a wozek to jak mam cos do zalatwienia dalej i wiem ze mala nie dojdzie:) najwyzej jak jest wiatr, a na morenie jest zawsze:) to zakladam ten ochraniacz na nozki. Chyba zebym miala w planie drzemke na dworzu to wezme kocyk.

dziewczyny ja bardzo długo szukałam czapki :/
W sklepach same letnie ubranka. Nie znalazłam ani jednej bawełnianej czapeczki, ani w Smyku, H&M, Zara, Akpolu obleciałam Matarnie, fashon House, Batory i klif! dopiero w Mama i Ja kupiłam zwykła bez wiązania i to bez szału. Wyboru tam nie ma, ale kilka jeszcze takich zostało.

Michałowa w Sopocie parkingi przy ulicy tzn na dole sopotu są płatne tylko w sezonie. Również słabo znam Sopot i raczej zaparkuję przy głównej ulicy na dole albo w bocznej w stronę morza. Nie wiem jak to wytłumaczyć... :)
Ja od kilku dni biegałam po sklepach i szukałam dla Oli bucików, kurtki i czapeczki. Kupiłam już wszystko. uf! Sobie dzisiaj też kurtkę na wiosnę bo mam tylko płaszcz zimowy w którym właśnie popsuł mi się zamek :/ więc wskakuję teraz w narciarkę..

Dziewczyny a zdejmujecie już śpiwory w wózkach?? Ja mam z wełny owczej więc już teraz Ola się w nim gotuje, ale pod samym kocykiem może być jej chłodno. Sama nie wiem... Słoneczko świeci ale wiatr jest zimny. Co myślicie??

ale fajnie że się poznamy :)
i musimy się powymieniać nr tel abyśmy mogły siebie znaleźć bo pewnie każda przyjedzie o innej godzinie. Michałowej i Sbj mam :)

Mam ten sam problem idzie cieplo a ja nie mam lekkiej czapeczki, i boje sie ze bedzie problem bo w sklepach juz letnie kolekcje;/ jutro podjade do h&m na matarnie moze jeszcze cos beda mieli

Cześć dziewczyny!
Dziobus, fajnie że też będziesz w sobotę!
A co z Mamką? Odezwij się do nas!!!

Dziewczyny, chyba Wasze wczorajsze dobre słowa i życzenia odnoście przerw w nocy podziałały! ;-) Dziś Lenka o niebo epiej spała. Nastawiano na ciężką noc i zmęczona okrutnie poszłam wczoraj spać już o 21:30, Lenka przebudziła się z płaczek ok 22, potem chyba miała koszmar ok 24 i krzyczła. Obudziła się z płaczem i wzieliśmy ją do nas do łóżka. Już byłam załamana, że ciężka noc będzie, skoro tak szybko wylądowała u nas. A ona od razu zasnęła i spała do rana ;-). Kurcze, zyli da się! Może dlatego nie miała tej przerwy na zabawę w nocy, bo spała z nami, nie wiem. Jestem troszkę połamana, ale wyspana ;-). Przebudzałam się parę razy, sprawdzałam czy jest ok i dalej zasypiałam.

Co do soboty - dziewczyny znające Sopot, powiedzcie gdzie najlepiej zaparkować (jadę z Gdyni), gdzie będzie miejsce i czy w sobotę jest płatny?
I cholerka, ma być ciepło a ja czapki nie mam dla Lenki - mam tylko zimową. Muszę dziś gdzieś kupić jakąś bawełnianą.

Co do prezentów...kurcze wyrodna matka ze mnie, bo nawet się nie zainteresowałam tematem. Jakoś nie czuję potrzeby kupowania jej nowych zabawek - ma pecha dziewczyna, że na mnie trafiła ;-). Ale rzeczywiście coś muszę wymyślić. Właśnie może magnesy na lodówkę, znikopis...a coś z dużych to może rowerek.
Od Chrzestnej dostała juz śliczną sukieneczkę na lato i parasolkę Hello Kitty ;-).

Moja tez lubi magnesy, ciagle cos na lodowke przyczepia, to moze tez pomysle nad taka zabawka:) super pomysl

ja kupiłam Hani na święta mate do rysowania, coś takiego
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10001&catalogId=1500002951&langId=-1&searchTerms=RAINBOW+AQUADRAW
i ponieważ Hania uwielbia bawić się magnesami chcę jej jeszcze kupić
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9046209/Trail/searchtext%3EMAGNETIC.htm

a rodzinie zostawiam wolną rękę - kupią co chcą ;P

Napiszcie jakie prezenty zamawiacie lub kupujecie na swieta? my chcemy wozek dla lalek od jednej babci ale nie wiem jaki;/ moze macie jakies inne pomysly?

Dagmarka to bez problemu się zabierzemy jakby co:-) Jeżeli faktycznie twój wózek zajmuje mało miejsca to możemy go wsadzić za przednie siedzenia, dziewczynkom pod nóżki.
Dla mnie nie ma problemu.

No z tymi nocami to jest problem. Wczoraj pól dnia w pracy walczyłam ze sobą aby nie zasnąć. Ciesze się, że nie jestem sama:-P

Kurcze co to z tymi przerwami nocnymi;/ mam nadzieje ze mojej nie przyjdzie to do glowy, bo i tak juz wstaje 6-7, jak dla mnie za wczesnie:) i od razu leci do duzego pokoju, i wola zeby jej łała wlaczyc czyli bajki:) ja jeszcze leze w sypialni a ona wola i wola mama mama az nie przyjde i nie wlacze:) pozniej gramoli sie na fotel i oglada:)))

Dziobus dzieki za propozycje, ja mam w sumie maly wozek, tzn po zlozeniu jest maly, czesto wrzucamy go na przednie siedzenie jak bagaznik zajety, wiec moze by sie udalo pojechac razem:) dam Ci znac w piatek co i jak bo moze nie bedzie trzeba i narzeczony da rade mnie w dwie strony zawiesc:)

jak dam radę to będe , napisze wam czy tak czy nie w piatek

Ja mam zamiar Zuzę odstawić od smoczka jak jej wyjdą 4 i 3.

Oki no to super dziewczyny!
Czyli ok 11-11:30 przy wejściu na Molo (tam gdzie są kasy)?? :)

Asienkaj, mi najbardziej się podoba kuchnia nr 2.

Dagmarka, ja mogłabym Was zabrać bo z Moreny jadę i mam 2 foteliki ale z wózkami chyba nie damy rady:-(

Moja też ostatnio w nocy lubi sobie robić po 1 do 2 godzin przerwy i chyba jest jej za ciepło w nocy, bo strasznie dużo pije. Dzisiaj cały dzień wietrzyłam sypialnię i zobaczymy jak będzie ze spaniem. No i idą jej 4 czwórki na raz:-(

Justa gratulacje również dla Ciebie i dla Oleńki za porzucenie smoczka.

no i właśnie numer 2 zamawiam bo byłam najbardziej za tą , zaraz skladam zamowienie i mam nadzieje ze szybko przyjdzie

Asienkaj wszystkie są fajne ale ja bym kupiła nr 2 :)

Sylwiah jeśli Filuś będzie wołał o smoczka w nocy to może rano spróbuj obciąć końcówkę i mu go pokazać, wytłumacz że się popsuł i ma dziurkę. Niech ma go ze sobą podczas zasypiania przez dzień-dwa a potem razem go wyrzućcie (nie wiem czy dobrze napisałam to słowo hehe).
U nas to podziałało. Dzisiaj mogę smiało powiedzieć że się udało! Ola zasnęła sama w 10min :) Nawet nie szukała smoczka na podusi jak ją położyłam.
Dumna jestem z siebie... Wiem przechwalam się, ale naprawdę dla mnie jest to ogromny sukces macierzyński ;)

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...