GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Dziewczyny pomocy

ja już nie wiem jak Oli pomóc.
Ma okrutny katar, jeszcze nigdy takiego nie miała. Dławi się i krztusi. Podcieram jej nosek co minutę, sama woda leci. Nic nie je od soboty. Dziennie wypija zaledwie 100ml mleczka i trochę wody. Nic poza tym.
DO tego kaszel też duszący.
Robię jej ihalacje z soli fizj trzy razy dziennie po 10min.
Podaje Nurofen 3 razy na dobę.
dzisiaj zaczęłam jej podawać Sinekod na kaszel w kroplach, zrobiłam też inhalację w garnuszku w jej pokoju z kilkoma kropelkami Olbas, daję jej przed snem też kropelki do noska nie pamiętam nazwy i smaruję maścią majerankową.
Co jeszcze mogę jej dac?? Ona się tak męczy..
Ja też wcale nie najlepiej. Jutro idę do lekarza. Zresztą jutro idę też z Olą bo widzę że jest coraz gorzej. Poproszę aby Oli pediatra zajrzała i mi też do gardła. jak to wirus to będe się ratować sama a jak coś powazniejszego to pójdę do internisty.

Staś typowo żeby oglądał bajki to nie ma takich sytuacji. Starsza córka ogląda zazwyczaj - 30 -60 minut dziennie.

Stas natomiast woli reklamy, ale tylko niektore lubi i to przybiega na reklame z drugiego pokoju bo uslyszy muzyczke i przybiega troche patzrec, a troche tanczyc

wiec wlaczamy bajki
ale pogoda paskudna, u nas troche slonca ale mrozne powietrze:( wczoraj przyjaciolka mowila ze jak kilka dni temu w angli byla to chodzila w koszulce na ramiaczkach:((( a u nas zima:(

Czesto ja przelaczam na cos swojego, najczesciej dziendobry tvn albo jakis serial to tez pooglada, najbardziej lubi na wspolnej i rodzine zastepcza:) ale za jakis czas wola łała i pokazuje na telewizor:)

U nas tez po obudzeniu wlaczamy mini mini albo disney junior, bumerang no i leca te bajki. Laura czasem oglada, najczesciej przy sniadaniu, czasem siada na fotelu i oglada:) ma juz nawet swoje ulubione i je rozpoznaje juz na samym poczatku bajki:) a jak przelaczam to mowi na czym mam zatrzymac:)

Hej hej
ale okropna pogoda jak w środku zimy brrr nawet nie zamierzam dzisiaj nigdzie wychodzić w ogóle mam mega lenia i nic mi się nie chce no ale Filuś usnął muszę zrobić obiad i ogarnąć trochę domek
jak tam chore dzieciaczki już lepiej się czują?
mój rowerek jutro odbiorę to napiszę czy fajny
dziewczyny ile czasu dziennie wasze dzieci oglądają bajki ?
Filip lubi trochę pooglądać zawsze jak wstajemy rano to od razu włączamy tv no i lecą bajki ze trzy godziny tyle że on wszystkiego nie ogląda tylko tak po troszku najlepsze są reklamy:)

Witam
oj dziewczyny ale obrzydliwe są te choroby po co to ludzie chorują u nas na szczęście gorączka była dwa dni i katar został ale taki niewielki wodnisty
justa ja Filusiowi dawałam smectę jak Dagmarka dwa razy dziennie no i probiotyk też dwa razy dziennie na opakowaniu piszą raz ale lekarz zalecił dwa i zawsze trzeba pamiętać że przy podawaniu antybiotyku trzeba odczekać co najmniej godzinę i dopiero później probiotyk bo nie będzie działał(ja nie wiedziałam o tym )
no i zdrówka wszystkim dzieciaczkom i chorym mamusiom
Lidka nie martw się każdemu może się zdarzyć najważniejsze że odzyskałaś klucze i dokumenty

I na biegunke jeszcze jakis probotyk warto dawac, ja mialam Enterol i Multi lac. Tez rozpuszczalam w mleku i wodzie.

Justa mi lekarka kazala dawac dwie smekty dziennie. Ale nie musisz jej dawac na lyzeczce, bo to jest mega niedobre:) mi poradzili zeby rozpuscic w deserku, w mleczku, w wodzie. Ja tak dawalam. Po trochu do wszytkiego. A jak Ola nie chce jesc to chociaz jej do mleka dodawaj lub do wody jak pije, lub troche do doserku na lyzeczke i z tym niech polknie. A z kaszlem to u mnie skonczylo sie antybiotykiem:( tez myslalam ze pluca wypluje, teraz antybiotyk i acc, syrop i po tygodniu dochodze dopiero do siebie

Lidka zdarza się.. Zapomnij bo już nic nie zmienisz. Wiesz że Ci smutno i zarazem jesteś zła sama na siebie, ale było mineło Kochana.
Dobrze że sie nam wygadałaś :)
ja tak zostawiałam torebkę w szatni na ławce na basenie. Na szczęście znalazła ją jedna z forumek Nyzosia i odniosła do szatni. Nie wiedziałam jak jej dziękować. Uczciwa i bardzo miła z niej dziewczyna.

A u nas gile po kolana. Ja tak nie, ale Ola jeszcze nigdy nie była tak bardzo zakatarzona. Do tego ten kaszel. Gorączki juz nie ma ale nadal podaję Nurofen 3xna dobę bo tak kazała lekarka. Nic nie je od wczoraj. Dzisiaj wypiła rano 60ml mleczka a na wieczór 40ml i to tyle. Nic innego nie tyka, w nocy też nie je.
Do tego pojawiła się biegunka. Dzisiaj 9 wodnistych kup więc zaczęłam podawać jej smektę. Obrzydliwe to coś! Ola dławi się a potem wymiotuje po tym.
Ile podawać tej smekty w ciągu dnia???

Ja też chora, kaszlę tak że aż mnie klatka piersiowa boli. Czas podejść do lekarza :/

Niech to się już skończy...

Eh a ja miałam dzisiaj strasznego pecha. Przymierzałam ciuchy w h&m i w całym zamieszaniu Madzia szybko szybko i zostawiłam torebkę. Wróciłam się torebka była w kasie chłopak mnie zaczepił, że oddał. Ja jeszcze mu podziękowałam i pobiegłam po nią. Babki mi oddały a kasy w środku nie ma. 190 zł straciłam. Dobrze, że dokumenty klucze się znalazły i że telefonu z domu nie wziełam. Bez dokumentów bym miała po wyjeździe. A pojechałam po prezenty dla dzieci siostry bo lecimy do Szwecji. Pokarało mnie, że i dla siebie coś chciałam. Jest mi tak strasznie smutno. Ochrona mówi, że nic nie poradzą bo w przymierzalni nie ma monitoringu. Ale tak sobie później myślałam, że może ta obsługa się podzieliła, bo chyba ten chłopak by się nie wychylał i nie pokazywałby mi się: Ja znalazłem zabrałem kasę a torebkę odniosłem. Sama nie wiem ale jestem gapa. Wygadałam się :(

Dzisiaj ładnie słoneczko świeci i w związku z tym jak młoda wstanie to wybieramy się na spacer do Parku Oliwskiego.

Miłego dzionka:-)

Hej,
widze, ze nie tylko ja choruję, mnie w ubiegłym tygodniu gardło tak paliło że szok, potem katar i teraz kaszel, na szczęście już sie odrywa, także jakiś świński wirus panuje, na szczęście chłopaki się jakoś trzymają i oby tak dalej.
Michalowa - ja też ma spacerowkę Espiro i jestem jak narazie zadowolona, lekki poręczny , bardzo fajnie się prowadzi i Bart strasznie się cieszył;-0)

Wszystkim zdórwka życzę i pozdrawiam cieplutko dobrej nocki

A miałam nadzieję, że zimy już nie będzie:-/

Sbj, właśnie tego typu wózek miałam na myśli.

Zuzi teraz wychodzą czwórki i na szczęście przechodzi je lepiej niż jedynki i dwójki. Jeżeli chodzi o nocki, to raz jest lepiej i przesypia całe noce w swoim łóżeczku lub gorzej i wtedy może sobie robić 1 - 1,5 godz. przerwy i ląduje u nas w łóżku.

oczywiście wędkę!!!

ja dziewczyny polecam z zabawek rybki ktore sie lowi na wetkę:) sa takie jakby puzzle z magnesem na srodku i do tego wetka..cwiczy sie kkordynację..super zabawa za 15 zl z przesyłką:)
http://allegro.pl/ukladanka-drewniana-zwierzatka-wedka-magnes-2w1-i2215219628.html
no zdrowka dla wszystkich!u nas na szczescie spokoj:)dzis bylismy w aqua parku:)bylo rewelacyjnie, polecam kazdemu..super zabawa dla Malego i dla nas:)
a u nas co do nocek to ja jestem w koncu szczesliwa!od 2tyg Szymek super spi..albo budzi sie o 6, dostaje mleko i spi do 8, albo jak dzis spal do7 i juz wstalismy, bo chcielismy jak najszybciej na basen pojechac..ale nie wstaje w nocy w ogole:)moze ze 2x sie zdarzylo, ale dalam smoka i szlam spac dalej..mysle ze to dlatego ze ma juz wlasciwie wszystkie zeby i skonczyl sie ten koszmar:)

Witam, pogoda paskudna:(

Moja mama wlasnie taka spacerowke kupila, mam nadzieje ze sie malutkiej spodoba:) u nas tez kroluja tanie zabawki, ta piramidke Laura uwielbia juz od dawna, tak samo taki zwykly drewniany sorter do ksztaltow, a garnuszka tez nie ogarnia:) Arka Noego tez super, a szczeniaczek wogole jej nie interesuje

Michałowa - coś w tym jest. Hania się bawiła takim najtańszym sorterem (potrafiła prawidłowo włożyć klocek) - gdzie garnuszka nadal nie ogarnia ;P
w ogóle nasze dzieci coraz bardziej bystre... jeszcze niedawno Hania wcale nie chodziła - a dzisiaj wszędzie się wdrapuje :) Sama już siada do krzesełka do karmienia :P i tyle gada, że normalnie szok :)

Hej!
Ale zima! Brrr...

Lenka słabo dziś spała - płakała, nurofen dałam i jakoś się uspokoiła. Tak długo wyłażą jej te zęby zawsze. Na ostatnią trójkę czekamy już tak długo - a widać ją, już prawie dziurka w dziąśle jest. Mam nadzieję, że w końcu dziś wylezie.

Justa - rzeczywiście od wczoraj Lenka już się bawi domkiem. Bardzo jej się podoba. Znikopisem też zaczęła ładnie się bawić - non stop z nim chodzi. I kupiliśmy jej taką prostą zabawkę z "naszych" czasów ;-) - drążek na który nakłada się kółka od największego do najmniejszego a na końcu kuleczkę - wiecie na pewno o co chodzi. Też super się tym bawi. Ogólnie widzę że im tańsza zabawka tym bardziej ją interesuje hehee ;-).

dzięki sbj - fajna ta spacerówka - może właśnie coś takiego kupię - po złożeniu zajmuje mało miejsca :)

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (105 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...