GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Ja mysle ze 5 latka napewno by sie bawila:) my narazie kupimy malej rowerek a z kuchnia sie chyba wstrzymamy, moze na dzien dziecka albo jeszcze pozniej:)

Sbj u nas na zbicie goraczki bardzo pomogly zimne oklady. Wyczekalam az Laura zasnela i kladlam jej delikatnie na glowe i na lydki. Podobno najlepiej zeby to byl suchy oklad, wiec wywieszalam na balkon pieluszki tetrowe, one sie robily bardzo zimne i kladlam na mala i wywieszalam nastepne i tak na zmiane.

u nas zapalenie gardła od wychodzących zębów

justa fajna ta kuchnia - bardzo bardzo mi się podoba, ale czy moja już prawie 5-latka nie byłaby na nią za duża.

Co do nocnego jedzenia - to u nas jest bardzo podobnie jak u justy - Stas dostaje kolo 18 - 19 - kaszkę bardzo gęstą - robie na oko, ale zazwyczaj około 150ml. Później po kąpieli koło 20 - 20:30 Staś dosatje 240ml mleka i zazwyczaj wypijał prawie wszystko, ale ostatnio jeszcze przed chorobą mleka nie pił tylko zasypiał od razu i wtedy budził się o północy a nastęnie o 6 -tej już wstawał, a jak wypije mleko to też się budzi koło 2-3 ale wypija wtedy bardzo mało - 50 - 100ml. Teraz przy tych czwórkach i gorączce to prawie nic nie je.

Dzisiaj mial też mega problemy z zasypianiem - zasnął dopiero o 21:30, a wcześniej o 18 dostał lek przeciwgorączkowy, a biorąc pod uwagę, że wcześneij lek starczał mu maksymalnie na 6 godzin spodziewam się pobudki o północy. Wczoraj o połnocy miał blisko 40 stopni i jedynym sposobem na zbicie gorączki była kąpiel.

Dagmarko zazdroszczę takich nocy...

A kuchnie różnią się tym że w jednej jest słuchawka od telefonu i sztućce mają inny kolor :) Takie małe szczegóły, ale pewnie teraz kupiłabym kuchnię ze słuchawką :)

Justa dzieki:) ale obie kuchnie ktore wkleilas sa identyczne, przynajmniej ja nie widze roznicy:)
z nocnym jedzeniem niestety nie pomoge, u nas juz dawno sie problem skonczyl, Laura dostaje 240ml wody z mlekiem i kaszka i do rana spi. Jak sie budzi to tylko woda i spi dalej. Ostatnie kilka dni od 20,30 do 9 :)

ja nie biorę Oli do siebie bo od razu się rozbudza i szaleje w łóżku. Mąż nauczył ją że nasze łóżko to plac zabaw..:/
Moja Ola na szczęście też od razu zasypia po butli, ale chciałabym już przespać całą noc.. chociaż do tej 6 rano.
ehh..

justa, Edyta tez wieczorem dostaje kasze 150-180 z lyzeczki, czasem zjada ponad 200 ml. nadal sie budzi w nocy, kolo 1-2, ale juz od dluzszgo czasu na 180 ml daje jej niecale 3 miarki mleka. ostatnio cos sie budzi kolo 4-5ej i niestety biore ja do nas do lozka, bo rano trzeba isc do pracy. marzy mi sie przespana noc, ale nie mam ostatnio co narzekac, bo budzi sie tylko na jedzenie i zasypia, a nie chce sie bawic przez 2-3 godziny jak sie zdarzalo. jedynie co, to umeczona jestem, na szczescie czasem maz z nia spi, ale on wygodny, to od razu ja do siebie bierze. a ja walcze ile moge, bo nie chce jej przyzwyczajac do spania z nami. smok nadal u nas jest, ale tylko do zasypiania i na razie nie planuje odstawiac.

Dagmarko przepraszam, zmylił mnie kolor..
taką kuchnię kupiliśmy
http://allegro.pl/smoby-kuchnia-tefal-studio-dzwieki-czajnik-i2232582011.html
są bardzo podobne :)

ojejaś! co to się dzieje! same choróbska :(
Zdrówka dla Was dziewczyny i Waszych maluszków.

U nas odpukać, Ola zdrowa. Cieszy się nową kuchnią. Super zabawka! Dagmarko prosiłaś o link.
http://allegro.pl/smoby-elektroniczna-kuchnia-tefal-studio-czajnik-i2233703334.html
Ola bawi się całymi dniami. Oczywiście nie wytrzymałam i otworzyłam prezent przed zającem, ale muszę jakoś sobie radzić aby dziecko miało zajęcie teraz kiedy męża nie ma do pomocy.

I mam do Was pytanie dziewczyny.
Moja Ola zjada wieczorem o 19:30 200ml kaszki na gęsto, przed snem o 20 daję jej jeszcze mleczko i wypija ok 100ml. Uważam że powinno jej to starczyć do rana ale ona budzi się z zegarkiem w ręku o 3 i chce jeść. Robię jej butlę 240ml i wypija wszystko.
Raz dałam jej 150ml z dwoma łyżeczkami mleka, aby ją oszukać (samej wody nie tknie w nocy) i wypiła a po godzinie ryk bo głodna.
Ile Wasze dzieci jedzą na wieczór? Michałowa, Twoja Lenka o ile pamiętam bardzo podobnie i dopiero o 6 ją kamisz prawda?
Ja nie wiem jak ją odzwyczaić od tego nocnego karmienia..

u nas od poniedziałku utrzymuje się tempka 39 stopni i dzis chyba pójdziemy po poludniu do lekarza, już się zarejstrowałam.

Aniak, a do kogo trafiliśmy - bo my do Pani Beaty i Reginy i mialam odmienne zdanie od Twojego - Wizyty u psychologa uważałam za beznadziejne a mieliśmy je co 3 miechy - babka mnie strasznie dołowała, jaka to Karolinka jest zacofana, natomiast logopeda zawsze pozytywnie - pokazywala masaże buźki, radziła co dawać do jedzenia na początku, bo my tam chodziłyśmy od 3 miesiąca do 15 - tego. A jak wychodziłyśmy z Owi, to pedagog mówiła, na co zwrócić uwagę jak dziecko zacznie mówić i żeby do niej podejść w razie problemów do Owi.

Teraz Karolinka ma 4,5 roku i nie widać różnicy między innymi dziećmi.

No u mnie to z mama jest problem ze nie chce z mala zostac, ale podobno dlatego sie boi ze bedzie plakac itp. Ale mysle ze robi to tez troche z przekory, ze ona mnie odchowala sama, ojciec nie pomagal to i ja dam rade. Rade dam, ale co by szkodzilo troche mi ulzyc? A tesciowa, tez czesto wspomina jak to ona miala trojke malych dzieci i sama sie nimi zajmowala, wozila do przedszkola itp bo maz w delegacji. I pracowala i gotowala sprzatala i nikt jej nie pomagal i dala rade.

najchętniej to poszukałabym jakiś pracy oddała Filipa do żłobka i święty spokój bym miała

ale teściowa to potrafi wkurzyć ręce opadają te teksty ja kiedyś miałam gospodarstwo i musiałam dać radę z dwójką małych dzieci i nikt mi nie pomógł daje do zrozumienia czemu ja się nie wyrabiam ze wszystkim i może żebym nie prosiła o jakąkolwiek pomoc w ogóle mi nie pomaga Dagmarka bardzo dobrze ciebie rozumiem my też mieszkamy pod jednym dachem i nigdy nie zapytała żeby choć godzinkę posiedzieć z dzieckiem a ja coś bym zrobiła ja sama nie proszę o pomoc nienawidzę tego robić a co robi teściowa nic na emeryturze siedzi sobie i codziennie mówi że ona chora to kręgosłup boli to nogi bolą to że ma dużo sprzątania i jeszcze jej by się pomoc przydała
koszmar aż mi się płakać chce
no to i ja się wyżaliłam

Hej :)
No u nas jeszcze zdecydowanie chłodno :( Niby słońce jest ale wiatr jest dość zimny :(

Marche zazdroszcze! marze o takiej pogodzie!ja ubieram cienkie rajstopki i cienkie dzinsy, adidaski, body bluza i kurtka przejsciowa na polarku, lekka czapeczka. a od jutra ma byc oziebienie;/

no właśnie dziewczyny - jak pogoda w Polsce? Jak ubieracie dzieciaczki?
Bo tu już na krótkim rękawku biegają :) Ja wczoraj Hanie ubrałam w koszulkę z długim i mi się dziecko zgrzało...

Witam:)
Laura jeszcze spi! od 20,30:) spioch sie zrobil, ale mysle ze to dlatego ze spi z nami, w lozeczku by tak dlugo nie spala. Dzis piekne sloneczko i chyba nie ma wiatru? juz czekam az ostatecznie wypiore kombinezon i go oddam szwagierce (mowili jeszcze cos o sniegu i przymrozkach), zdejmiemy kurtke i w samej bluzie bedziemy wychodzic, bez czapek rekawiczek itp:)

hej hej
zdrówka dziewczyny teraz mnóstwo osób chorych mojego męża wzięły jego kochane zatoki które ma zawsze jesienią i wiosną i teściową ten wiatr przewiał a ja wolę nie wychodzić z domu taka pogoda najgorsza najbardziej zdradliwa
i u nas Filip jak przestawiony czas śpi dłużej już trzeci dzień do 8,30 ale super a było do 6
ja karmię raz nad ranem około 5
Dagmarko rowerek co chcesz zamówić ładny ale mi bardzo zależało na daszku od słońca i na podnóżku będzie wygodnie nóżki trzymać jeszcze za mały by pedałować no i zauważyłam że ten sprzedawca u którego miałam zamawiać jest w moim mieście także dziś lub jutro kupię na miejscu i napiszę czy fajny
dzisiaj usypianie Filipka trwało 10min jak kiedyś ze smokiem pewnie też sobie pośpi ze 2-3 godz bo bez smoka spał max 1godz

Dagmarka ja tez sie na ten rowerek czaje :) strasznie mi się podoba.

Asienkaj ja tez na antybiotyku jestem:( kaszel mam okropny ale idzie ku lepszemu Tobie tez zycze zdrowka! Ja jak chodze z Laura na chore dzieci to tylko wchodze patrze ile osob przede mna i wychodze i czekamy na dworzu

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...