Gastroskopia u dziecka - Wasze doświadczenia

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witajcie, mój 7-letni syn będzie miał niedługo wykonywaną gastroskopię w Copernicusie. Mam pytanie, czy Wasze dzieci miały robione tego typu badanie i jak wyglądało? Z nerwów nie dopytałam lekarza i głupio mi dzwonić po wizycie.
Dlatego liczę na Waszą pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gastroskopia u dziecka - Wasze doświadczenia

Słyszałam ze usypiaja no ale to wiadome wiec nic więcej nie moge powiedziec a nie chce wprowadzić cie w blad. Napisz nam jak bedziecie po badaniu jak czuje sie synek itp. Czy mozesz napisac na jakiej podstawie lekarz zaproponował takie badanie? Czy sama cos zaobserwowalas?

Re: Gastroskopia u dziecka - Wasze doświadczenia

Zrobiona bedzie w znieczuleniu, bo to za duży stres i dla dziecka i dla lekarza (a w spokoju ma obejrzeć przełyk, żołądek i dwunastnicę). Badanie jest bezpieczne, w zależności od stanu dziecka (jak będzie samodzielnie jadło etc.) pewnie tego samego dnia zostanie wypisany do domu, jednak nie wiem z jakiego powodu robicie gastroskopię - może będzie musiał zostać. I taka mała rada: jak nie chcesz pytać lekarza, możesz zadzwonić na oddział gdzie będzie miał wykonywane badanie. Uwierz mi, że nikomu nie zawracasz w ten sposób głowy i masz 100 % prawa dowiedzieć się wszystkiego na ten temat, skoro dostałaś skierowanie. Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...