Gdzie dostanę laptopa na raty na dowod?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Moja firma mieści się na drugim końcu Polski,nie chcę czekać na zaświadczenie o zarobkach.Może gdzieś dają bez tego ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie dostanę laptopa na raty na dowod?

Saturn, Media Markt do 3000zł bez zaświadczeń o zarobkach, jedynie jest wymagane oświadczenie. No i dwa dokumenty tożsamości :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

WASCOM ...Pogotowie komputerowe..polecam szybka i mila obsluga raty bez zaswiadczen i bez sprawdzania w BIK
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

w euro agd dawali zawsze bez zaswiadczeń :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakie oświadczenie,że pracuję napisane przeze mnie?? Super,to jadę dziś po lapika,bo mój mały już mnie do nerwicy doprowadza ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oświadczenie spisujesz w formie komputerowej przy składaniu wniosku. Podajesz zarobki, miejsce pracy wraz z telefonem do firmy oraz czy umowa jest na czas określony czy w innej formie. Przynajmniej na takich zasadach ja brałam kredyt :) W Euro Agd też jest tak :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wolę Saturn.Bardzo dziękuję za info. :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

agusia a powiedz mi kiedy ty ostatnio brałaś kredyt na tych zasadach???
bo z tego co mi wiadomo, to ostatnio weszła ustawa, która strasznie utrudnia branie takich małych kredytów... i teraz niestety większość sklepów wymaga zaświadczenia...
znam bardzo dużo osób pracujących w saturnie (ale niestety nikogo na kredytach) i oni twierdzą, że teraz potrzebne jest zaświadczenie z pracy...
najbezpieczniej będzie po prostu zadzwonić do konkretnego sklepu i zapytać...

Kredyt na komputer brałam dokładnie 7 miesięcy temu. Z tym, że ja oprócz kredytu na 10 rat dopłacałam jeszcze druga znaczną część w gotówce. Nie wiem czy w tym wypadku miało to coś wspólnego ale kredyt dostałam właśnie na oświadczenie :)

W Saturnie musi być zaświadczenie,do innych nie mogę się dodzwonić :(

Aga no to przykro mi być może jest tak jak pisze Devil że zasady mogły się zmienić:( Ja w taki razie bardzo się cieszę, że udało mi się wziąć kredyt na jeszcze starych zasadach bo teraz już na pewno po pierwszej terminowej spłacie kredytu ( zostały mi jeszcze tylko 3 raty :)) mam dostęp do następnego kredytu jedynie na dowód :)

A gdzie masz komorke? Bo np w Erze co chwila proponuja mi laptopa z internetem -umowa na 2 lata-placisz abonament za internet,to jakbys splacala raty za kompa. Wielu moich znajomych w ten sposob stalo sie szczesliwymi posiadaczami Asusa ;D Mysle,ze inne telefonie kom. tez maja takie oferty-warto sprawdzic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale ja nie chcę z internetem,mam już net w play a tam nie proponują lapka. Mam małego netboka i chciałam wymienić na większy. W euro chyba raczej na dowód nie dają. A co myślicie o tej galerii na Chełmie?Zapomniałam jak ona się nazywa,tam moja znajoma dostała pralkę na raty,całkiem niedawno ale kwota to 1200 nie wiadomo jak będą patrzeć na lapka. Za nim z pracy załatwię zaświadczenie to ze 2 miechy miną,a i nie wiadomo jak będą się zaopatrywać że niedługo macierzyński się kończy,czy to nie ma znaczenia?

TESCO :)

aga musiałabyś podzwonić i się dowiedzieć u źródła... taka informacja będzie najpewniejsza... niestety ustawa (czy co to tam wprowadzili) weszła nie dalej niż miesiąc temu i zasady brania na raty niestety zmieniły się i to radykalnie... :/ no i nie dość że wymagają zaświadczeń, to jeszcze są bardziej restrykcyjni w dawaniu kredytów :/ nie oznacza to, że wzięcie czegoś na raty jest niemalże niemożliwe ale niestety bardzo utrudnione :/

cała ta sprawa weszła niby przeciwko osobom, które brały na rzeczy raty na dowód a potem nie byli w stanie tych rat spłacać... i niby żyły ponad swoje możliwości... ale niestety odbija się to na zwykłych ludziach, którzy biorą coś na raty i spłacają regularnie...

miejmy nadzieję, że ta sytuacja prędzej czy później się zmieni znowu na lepsze...

coś mi się wydaje że nie obejdzie się bez zaświadczenia..

Dokumenty potwierdzające uzyskiwanie dochodów:

• zatrudnieni na podstawie umowy o pracę: zaświadczenie o zatrudnieniu i zarobkach (pobierz wzór zaświadczenia) lub RMUA za 3 ostatnie miesiące i dodatkowo PIT11/PIT40 lub potwierdzony wyciąg z konta bankowego dokumentujący wpływy z tytułu wynagrodzenia z 3 ostatnich miesięcy (koniecznie z pieczątką banku).

Zaświadczenie o zatrudnieniu i zarobkach ważne jest 30 dni od daty wystawienia.
To z Media markt.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli wystarczy że pójdziesz do banku, w którym masz konto.

ooo super :D no to pójdę do banku dzięki dziewczyny !

I co ta metoda zadzialala? Chodzi mi o wyciag z banku, nie ma znaczenie czy ktos jest zatrudniony krocej niz 3 miesiace?

Musisz być zatrudniony min. 3 m-ce, chyba że wcześniej gdzieś indziej pracowałeś i przerwa w zatrudnieniu wyniosła max. 1 m-c oraz u obecnego pracodawcy pracujesz od min. 1 m-ca, potrzebujesz wtedy świadectwo pracy. Na wyciągach z banku musi być pieczątka banku + pieczątka i podpis doradcy danego banku.

w agd rtv pytalam jakis tydzien temu i do 3 tys na dowod. Musisz byc zatrudniona wiecej niz 3 mc.

jestem zatrudniony od 2 mieś.. i wielka du......... ze mam 2.5 tyś na czysto i nie da rady . pewnie dla tego ze mam umowe na czas określony .pozdro

w auchanie dają na oświadczenie i w dodatku mają teraz raty 0%

media markt;)

Zeby uzyskać coś na raty trzeba mieć przepracowane co najmniej trzy miesiace:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Aktualnie zastanawiam się nad kupnem laptopa dla córki w sklepie rtv Euro agd. Czy ktoś z Was moze kupował w tym sklepie laptopa na raty? Zależy mi na kupnie na raty bo nie mam możliwości kupienia za gotówkę. Widziałam,ze jest opcja darmowych rat i z tego co widzę na ich stronie to nie jest napisane aby były tam jakieś dodatkowe opłaty. Wolałam sie jednak upewnić

Ktoś coś? :)

Odnawiam temat
jest lista sklepów z komputerami na faraon24

udzielają rat online bez zaświadczeń o zarobkach

Inne tematy z forum

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (17 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...