Gdzie i jak zgłaszać? (psi problem)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
mieszkam w okolicy gdzie mnostwo osób ma psy a tylko niewiele z nich sprząta po swoich psach - to co sie dzieje na trawinkach i chodnikach - to jakaś porażka - psie kupy są wszędzie w ogromnych ilościach. Zgłaszacie to na straż miejsą? są jakieś konsekwencje? bradzo chciałabym aby wprowadzono jakieś egzekwowalne prawo w tym zakresie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: gdzie i jak zgłaszać (psi problem)

Straż miejska nic nie zdziała musiała by złapać na gorącym uczynku ale zazwyczaj najpierw dają pouczenie. Sama jestem właścicielką czworonoga i zawsze po nim sprzątam! nie wstydzę się tego bo podejrzewam że większa ilość osób po prostu się wstydzi że muszą posprzątać po swoim pupilku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie i jak zgłaszać (psi problem)

Ja też z tych sprzątających. Ja mam wrazenie ze ludzie wstydza sie ze nie sprzataja. Czesto widze ludzi szczegolnie starszych. Piesekrobi kupe. Wlasciciel trzyma worek w reku. Piesek konczy, wlasciciel rozglada sie czy nikt nie widzi... Worek do kieszeni i w dluga...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie i jak zgłaszać? (psi problem)

Niesprzątający pewnie najgłośniej wołają o tym, że nikt po psach nie sprząta. Możesz zwrócić uwagę na problem, ale póki taki ktoś nie trafi kilka razy na Straż Miejską, to nic do niego nie dotrze, niestety. Pozostaje przypominać sąsiadom o obowiązku i patrzeć pod nogi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam psa i sprzątamy po nim. Szlag mnie tafia na to że wielu nie sprząta a zwrócenie uwagi zazwyczaj kończy się mało sympatyczną dyskusją.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mam psa, mam dziecko które patrzy gdzie chodzi, i w d... się u mnie mieści ten "problem".

Zastanawiam się tylko czy lubicie g*wna w śmietnikach, g*wna w workach wywleczone na chodniki przez kawki i g*wna na wysypisku za miastem.
To co się na trawniku rozłoży w dwa dni, to koło ławki obfoliowane będzie leżeć póki się ktoś nie zmiłuje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

Na jakim trawniku?Na chodnikach leży centralnie i widać ,że wywlekane nie było bo nie miało skąd.Mi się w głowie nie mieści,że można nie sprzątać po swoim psie ,rozumiem ,że ci właściciele podobny syf mają w swoich domach i im to nie przeszkadza.No ale powyższy komentarz jest mi znany z poprzedniego wątku w tym temacie na forum,może by tak płytę zmienić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

masakra, jak można mieć takie podejście? W normalnych krajach kawałek zieleni jest po to żeby np dzieci mogły się pobawić, ludzie robią pikniki itp u nas jest to miejsce na psie kupy, nie wiem czy to się zmieni kiedyś... Mnie osobiście jeszcze wkurza przywiazywanie psów pod sklepami, przychodniami, szkołami itp właścicielowi to zwisa że pies ujada jak szalony on idzie załatwić swoje a to że pies szczeka np o 6 rano pod oknami i budzi śpiących ludzi to nieważne
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pamiętacie może taką scenę z filmu Dzień Świra, kiedy to wkurzony Adaś Miauczyński wy.rał się na trawniku pod oknem pani, która nie sprzątała po swoim psie...?
Ja nie rozumiem dlaczego nie ma takiej kultury wśród dumnych właścicieli psów by po nich sprzątać? Bo pies jest fajny, ale stolec po nim już nie? Może niech taki właściciel wyprowadza swojego psa na trawkę pod swój blok, czemu lata z nim gdzie indziej czyli jak najdalej od swojej chałupy? No przecież takie stolec rozłoży się w dwa dni...i nie bedzie problemu.

Za nie sprzatniecie po swoim psie grozi mandat w wysokości 500zł.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesli koleżance wyzej nie odpowiada nieekologicznosc torebek na psia kupe zawsze moze zawijac kupe w papier toaletowy. Moje pieski sr*ja na trawnik i tampo nich sprzatam i czesto wchodze w inne stolca bo na owych trawnikach stolec gowno gania. I gdzie tu sprawidliwość?

Ja po swoim pupilu również sprzątam, a sąsiad z góry bierze swojego wariata i zrobi parę razy i nie posprząta a jeszcze jak pies zlatuje po schodach do obszczy wszystko :/ prośby i groźby nic nie daje, bo to znajomek gospodarza bloku.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda!
B nastała moda eko sreko i inne bajery to trzęsą się bo kupa leży na trawniku. Jakby miasto dawało woreczki za darmo to by więcej osó sprzątało. I przestańcie się czepiać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Anka, no tak, D A W A Ł O. Najlepiej Z A. D A R M O!# I może jeszcze ulgi żeby wam dawało za bezinteresowne nawożenie trawnika!?
Miasto zbudowało Wam wybiegi dla psów, wcale nie małe, ogrodzone. I czemu tam nie chodzicie ze swoimi pupilami?? Ujma? Wstyd? Zawsze coś. Kultura na poziomie 0.

Anka, a żebyś tak codziennie pod swoim butem znalazła kupę.
Nie żebym była złośliwa ale skoro Tobie wszystko jedno jest ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

w mojej klatce nikt nie ma psa, ale wokół pełno psich odchodów...
proponuję, żeby właściciele psów, którym nie przeszkadzają psie kupki dookoła, pozwalali swoim pupilom s*** we własnym domu na kanapie czy dywanie.
psom też zdarza się wdepnąć w kupy na trawnikach i chodnikach, a potem wnieść je do mieszkania...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Pseudohodowla (330 odpowiedzi)

Przestrzegam przed zakupem psów z hodowli na Osowej. Psy mają nużyce, wady genetyczne....

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

Czy mój kociak jedzący karmę dla seniorów pogorszy jego stan? (3 odpowiedzi)

Mam dwie kotki, Sansę-10 i Persefonę- 6 miesięcy. Sansa je karmę dla starszych kotów Purrina,...