Ginekologia - zabieg na wypadanie macicy - gdzie prywatnie i szybko??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Moi drodzy,
mama mojego chłopaka ma bardzo poważny kłopot z tym, że zaczęła wypadać jej macica (znowu). Kobieta po 70tce. Odmówiono jej zabiegu z nfz, bo miejsc nie ma a jest w bardzo złym stanie.
Czy macie namiary na dobrych lekarzy, którzy wykonują takie usługi? Jeśli tak, to też jak wyglądają ceny tego prywatnego zabiegu?
Z góry bardzo dziękuję Wam za pomoc,
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ginekologia - zabieg na wypadanie macicy - gdzie prywatnie i szybko??

Sprawdź w Swissmedzie lub Gdynia Dąbrówka. Cennik też mają na stronie. Szpital może nie mieć miejsc natomiast nie może tak sobie odmówić, w razie problemów zgłosić problem do NFZ. A może na skierowaniu powinna mieć ta mama wpisane PILNE i to coś zmieni w kolejce. Każdy szpital wykonuje zabieg usunięcia zapewne macicy (prywatnie parę tysięcy) bo nie wiem co innego zaproponują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

podzwoń po kilku szpitalach, moja znajoma miała taki zabieg w wojewódzkim w gdańsku-czekała ok miesiaca na przyjęcie-wszystko ok, ogólnie polecam wizytę prywatnie u ordynatora- to się miejsce znajdzie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam mam ogromny problem i szybko potrzebuje lekaza gdyz tak jak pani mami mi wychodzi. macica
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też szukam info dla mojej mamy. Też już jest kiepsko. Teraz pytanie prywatnie czy na NFZ? Jak długo się czeka na termin zabiegu jak już sie dostanie skierowanie? Albo jakiś namiar do kogo warto pójść na prywatną wizytę żeby ten ktoś pracował w jakimś szpitalu i wykonał zabieg w ramach NFZ? Jakie macie doświadczenia? Co wiecie w tym temacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam Centrum Medyczne Dąbrowa-Dąbrówka i dr n. med. Rafał Ciepłuch. Znam kilka osób, którym wykonywał zabiegi ginekologiczne na NFZ, w tym mojej mamie. Jest raczej zamkniętym i małomównym człowiekiem, ale genialnym operatorem. Został mamie polecony przez lekarza prowadzącego. Sugeruję uzyskać skierowanie na zabieg od ginekologa (może być z prywatnej przychodni) i skontaktować się z Centrum Dąbrowa-Dąbrówka. Moja mama czekała na zabieg ok. 1 miesiąc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam wybrać się odrobinę dalej. Do Ustki. Ja zdecydowałam się tam bo wychowywalam się w okolicy. Opieka super i szybsze terminy. Ja sobie chwalę. Miałam tam wycinana torbiel gr. Bartholina termin w ciagu 2 tygodni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

gdzie kolonoskopia na NFZ z narkoza? (32 odpowiedzi)

jak w temacie

Słabe, łamliwe i wypadające włosy (154 odpowiedzi)

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś...

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (6 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?