Gladzenie scian, sufitu + malowanie - jaka cena?

Temat dostępny też na forum: Remont - porady
Witam,
Mam mieszkanie w stanie deweloperskim, gdzie sciany i sufit sa w miare gladkie wiec potrzeba 1 lub 2 wartswy gladzi oraz dwukrotnie pomalowac. W jakich cenach w trojmiesice mozna dostac takowa usluge z 1m2 ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Gladzenie scian, sufitu + malowanie - jaka cena?

od 20 do 35 zl , zalezy kto jest wzkonawca i jak faktzcynie wzgladaja sciany
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nasza cena to 16 zł/ m.kw (gładź+grunt), 7 zł/m.kw malowanie białe 9 zł/m.kw. kolor.

A widziałam już na tym forum gładzie za 13 zł :D więc jak widzisz różnice są znaczne :)
pozdr.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

witam.cena 2-kr0tnego szpachlowania+ gruntowanie+malowanie na gotowo to w moim wykonaniu 20zl/mkw.na wykonane prace ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

JESTEM W STANIE

wykonać tę usługę za 38zł m2 z moimi materiałami wysokiej klasy tj:farby flugger i francuska gładż szpachlowa,daję gwarancję na wykonane usługi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: JESTEM W STANIE

38zl za m2 !!??!! to moje mieszkanko 28m2 ma ok. 80m2 powierzchni scian. Dla mnie ta robota to czasowo powinno wygladac tak:
1. dzien - szlifowanie + grunt
2. dzien - I wartswa gladzi (8-9h)
3. dzien - szlifowanie + II wartswa gladzi (8-9h)
4. dzien - szlifowanie + I malowanie (8-9h)
5. dzien - II malowanie (6h)

wiec za mieszkanie 28m2 wziolby Pan 38*80= 3000 zl
( no material mysle ze nie wiecej jak 400 zl)
wiec 2600 za 5 dni pracy
ponad 500 zl za dzien (??)
to skali miesiaca mialby Pan zarabiac 10 tys netto ???
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 34

Kładłaś kiedyś gładż moja droga? Jeżeli nie to skąd te liczby? 8-9h?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Agnieszka, a te 80 m2 to raczej nie płaska ściana co? :)
Wg mojego cennika gładź (bez osadzania narożników) plus malowanie wyniesie 2 tys. plus materiał który sobie kupisz. Kolejność i czas robót też nieco mija się z Twoimi wyobrażeniami :))

P.S.Tak, jeśli Pan Remigiusz ma w miesiącu trzy takie mieszkania jak Twoje to w miesiącu zarobi 10 tys. Zakładając stawkę, którą podał.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

AGNIESZKA

za 400zł na 80m2 to możesz kupić najtańsze materiały i oczywiście zakładasz żę zrobi to jedna osoba.Fizycznie jest to niemożliwe więc Twoje wyliczenia są błędne i czysto teoretyczne.Pozdrawiam .
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AGNIESZKA

Dokładnie. 4 stówki na farby ledwie styknie, ale co będziesz kobiecie tłumaczył. I tak nie strybi bo ma przecież "swoje" wyliczenia. Doświadczony budowlaniec...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

dostałas kilka ofert, a przyczepiasz sie do najdrozszej, po co?
nie pasuje Tobie to nie bierz jej pod uwage.
ale nie wyskakuj z jakimis chorymi wyliczeniami, jezeli w ogole nie znasz tematu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

No tak
p.Agnieszka może jeszcze wie ile minut się miesza gładź i inne takie.
Świat się kończy. kobito skąd wzięłaś te liczby????
Po pierwsze po co szlify po każdej warstwie gładzi???
pył po szlifach wymaga gruntowania , więc twoja wiedza jest zerowa w tym temacie.
Po drugie chłop podał cenę z dobrymi farbami i gładzią ( francuska więc pewnie semin ) . Wiaderko flugera s7 kosztuje ok 200 zł.
Pewnie Że można kupić badziewie za 70 zł opakowanie , ale żaden fachowiec , który wie o co kaman nie bierze takiej farby do ręki , chyba że na podkład.Chcesz mieć tanio , to kup cekol , cieszynkę tylko później nie płacz , żę nie trzyma koloru , nie kryje , nie można zmyć itp.
Po trzecie , a gdzie demontaż grzejników( no chyba że nie chcesz mieć ładnie w całej chacie ) , oklejenie okien taśmą , która po tygodniu nie odejdzie z oknem ( a taka kosztuje ok. 15 zł/rolka ) , demontaż osprzętu elektrycznego itp. No i oczywiście ponowny montaż tychże.....
Po czwarte - a gdzie akrylowanie krawędzi i styków sufitu ze ścianami, żeby ładnie wyglądało i nie pękało za bardzo ( jak to w nowym budownictwie )
Po piąte - a gdzie czas na poprawki po szlifowaniu 9 dziurki , rysy , wgłębienia )???. No chyba ,że efekt szpachlowania dechą jest do przyjęcia.
Po szóste materiał ( dobry ) wyniesie ok 1000- 1500 zł ( grunty , farby , gładzie ) więc za 400 zł możesz kupić jakąś kichę
Po siódme - wystrzegaj się fachowców z 20 zł za wszystko , bo ich jakość jest jak cena .................niska.
Po ósme - jest to robota dla dwóch ludzi na tydzień - o ile nic się nie pieprzy na budowie , więc zarobki wykonawców nie są takie duże
Po dziewiąte - chciałbym mieć 10 tys miesięcznie..........
EEEEEch
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja ma 14,000pln i wcale nie jest tak fajnie.Żyje się lepiej i kredyty spłacać trzeba. Czyli wiecej zarabiasz ..więcej chcesz i wydajesz...
Już tak mam 2 lata i nie odczuwam tego ,że tyle mam.
O fachu nie powiem bo mnie zjedzą Ci ,którzy z podatków utrzymują moją byłą uczelnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam psychiatre
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co cie obchodzi ile kto zarabia??/ ja 15 lat siedze w ukladaniu podłóg i potrafie 100m2 położyć w jeden dzień i co tez mi w portfelu będziesz siedzieć???? po pierwsze jak ktoś wykonuje swoją pracę i specjalizuję się w jakiejś dziedzinie to nic dziwnego, że potrafi wykonać swoją pracę w dośc dobrym tempie i solidnie. ja na to co teraz zarabiam pracowałem 15 lat!!!! i ciągle się uczę. wracając do tematu to wiesz ile kosztują farby??? gościu napisał że z własnymi materialami więc skończ już tu swoje durne wyliczenia.... nie chce mi sie już pisać:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie dziwie Ci się, że nie chce Ci się pisać. Przecież to było 2 lata temu....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wez ekipe tylko do polozenia cekolu.pomalujesz sobie sama,nawet dziecko pomaluje samo.a na ekipe zwracaj szczegolna uwage,bo wiekszosc robi byle jak,a jak im sie uda to jeszcze ci farbe odleja i pomaluja drugie mieszkanie:)ewentualnie zamienia drozsza na tansza:)niestety prawda jest taka,ze duza czesc ekip robi byle szybko ,byle skasowac klienta i sie zmyc:D powodzenia....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

hgghghgh "....pomalujesz sobie sama,nawet dziecko pomaluje samo...." no prosze Cie pisz w temacie jak masz pojecie,przyjdzie słonce i zweryfikuje Twoje twierdzenie,nawet najlepiej połozoną gładz mozna zepsuc kiepskim malowaniem,to ze sobie cos tam pomalowałes to nie znaczy ze zrobiłes to dobrze,".....a na ekipe zwracaj szczegolna uwage...":) najlepiej wez stołek i siedz z nimi patrzac na rece 8 h "...a jak im sie uda to jeszcze ci farbe odleja i pomaluja drugie mieszkanie..."jasne po litrze z kazdego koloru tecze beda robic,zapomniałes dopisac ze cekol jeszcze w spodniach wyniosa ".......ze duza czesc ekip robi byle szybko ......"no jak bierzesz typa za 10 zł szpachlowanie z malowaniem to sie dziwisz??plac srednia rynkowa to i fachowiec ma czas na przyłozenie sie do roboty i poprawki,kupujesz piwko za 0.98 gr i wymagasz zeby smakowało jak te za 3.5 zł???
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie dorabiaj ideologii do malowania scian.mam z tym stycznosc na codzien i wiem,ze nawet malpa w zoo dobrze polozy farbe-a jesli chodzi o wykonywana prace przez tak zwane "ekipy" to kupuja u mnie towar i wiem jakie walki kreca u klientow,wiec nie wciskaj mi tu kitu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Agnieszko-z gladzia sobie sama raczej nie poradzisz,wiec wez kogos,kto Ci to zrobi.szukaj w ogloszeniach gazetowych raczej(dziennik baltycki np).co do farb,to proponuje farby dekorala(akrylit w lub polinak).akrylit jest zmywalny,polinak jest farba akrylowa.maja duza game kolorow,powinnas sobie cos wybrac.ewentualnie farby duluxa (kolory swiata).pamietaj,zeby duluxa nie mieszac przed malowaniem!!!mozna jeszcze wziac farby nobilesa(cztery pory roku),lub farbe Designer z Beckersa(tikurili).nie radze brac farb cieszynka,sniezka ....po cekolowaniu,przed malowaniem koniecznie zagruntuj sciany np Uni-gruntem atlasa.nie maluj bezposrednio na cekol!!! powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

asdfassdfa to ze sprzedajesz farby nie znaczy ze umiesz malować,idę o zakład ze człowiek nie mający z malowaniem wiele wspólnego dobrze nie pomaluje po cekolowaniu,nie mowie tu o malowaniu na powierzchni już kiedyś malowanej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj tam Cerweza, komu będą przeszkadzały smugi czy struktura na ścianie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i znów na forum pełno tzw samouków. wszystko wiedzą , wszystko sami zrobią i jeszcze jakie to wszystko cwane.......
Jeśli bierzesz fachurki z anonsów lub dziennika , to się nie dziw ,że odleją farbę , i spaprają robotę. dobry fachowiec nie ma interesu w odlewaniu farby , bo stać go na swoją. Co do tej małpy , co umie malować .... no cóż bez komentarza.
Cekol w spodniach ......... Wyborne.
Hahahahahahahaha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

co to za bzdura z tym duluxem,żeby nie mieszać przed malowaniem?dulux się miesza po malowaniu?

kolego.Duluxa z serii Kolory swiata nie miesza sie wcale:) doksztalc sie,albo przynajmniej poczytaj to co jest napisane na opakowaniu :)pozdrawiam

przeczytałem -dulux kolory świata kolor magnolia- nie ma nic na temat mieszania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"...po cekolowaniu,przed malowaniem koniecznie zagruntuj sciany np Uni-gruntem atlasa.nie maluj bezposrednio na cekol..." no byle nie pędzlem będzie widać smugi ,po cekolowaniu i szlifowaniu robi sie tzw.fifke
Aśka Ty to fajna babka jesteś:)jeździsz busem??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cerweza :) Aśka+bus to zestaw bardzo niebezpieczny dla otoczenia, w ogóle jakikolwiek pojazd 4-kołowy :)) Zatem jeżdżę przy pomocy kierowcy :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Przeprowadzki (49 odpowiedzi)

Witam, niedawno potrzebowałam sprawnie i szybko przeprowadzić się z Krakowa do Warszawy....

Gdzie chcielibyście zamieszkać? Czyli przeprowadzka z pomorza. (11 odpowiedzi)

Temat trochę kontrowersyjny bo wszyscy wiedzą, że pomorze jest najlepsze :) Ale gdybyście mieli...

Przeprowadzka (11 odpowiedzi)

Może ktoś z Was korzystał z firm zajmujących się przeprowadzkami i ma doświadczenie w tym...