Głosujcie fanatycy dalej na PIS

Dziękujemy za :
- podwyżki cen prądu,
- podatek cukrowy (ceny Coli i Pepsi wzrosły średnio około 35%),
- nieuchronny wzrost cen pieczywa ( około 5 do 10 %),
- podwyżki cen biletów za transport publiczny,
- podwyżki na ZUS (około 7%),
- podwyżki za abonament radiowo-telewizyjnego ( cena za obiektywizm informacji i występy Zenka),
- podwyżki cen napojów bezalkoholowych o około 8 %,
- podwyżkę ceny wymiany oleju silnikowego w samochodzie ok. 4,50 zł za 1 litr,
- nowy podatek handlowy, co przełoży się na wzrost każdego produktu zakupionego w sklepie,
- za wyższy podatek od nieruchomości,
- za podatek od deszczu,
- za podwyżkę cen za wywóz odpadów komunalnych.

Oszołomy głosujcie dalej na PIS . Z 500+ , a zostanie wam 50 -.
Dalej żyjcie w swoim idealnym świecie, Covid wg premiera skończył się w maju ale później Tusk ponownie rozsiał wirusa. Całe szczęście, że minister Szumowski kupił respiratory i maseczki ( maseczki chyba na d*pę).
Popierajcie dalej na nominatów z PIS np. prokurator Piotrowicz (dostał Krzyż Zasługi za skazywanie działaczy opozycji w czasie stanu wojennego), bezstronnej Pani Pawłowicz, sędziny Trybunałowy Konstytucyjnego która w czasie obrad sejmu jak żul zajadała się posiłkiem.
TV pis wypaczył wam normalne postrzeganie świata, ogłupia was .
Wystarczy oglądać wiadomości Polsatu i TVN aby mieć obiektywne źródło informacji.
popieram tę opinię 77 nie zgadzam się z tą opinią 56

Nasz dzielny pisowiec ~anonim 37.47.212.* powtarza w kółko to samo, ze za PO kradli wiecej, teraz PIS kradnie mniej, wiec mamy sie cieszyć. I to jest jego jedyny argument. Jak mierzy poziom korupcji? wg pasków TVP chyba

Mówiąc serio od poziomu sołtysa do premiera powtarza sie ten sam schemat szukania własnych korzyści, a nie dobra obywateli
Czy PIS robi coś dobrego w kierunku likwidacji korupcji i nepotyzmu? Niestety nic nie robi, a wręcz jest jeszcze gorzej niż było kiedyś.
Za czasów PO można jakoś było uzasadnić nepotyzm tym , ze przynajmniej awansowani przez PO mieli porządne wykształcenie i wiedzę, tymczasem zasoby kadrowe PIS sa duzo mniejsze, wiec promuje kogo popadnie. Przykładem nasz nowy Dyzma czyli Obajtek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czy Obajtek jest winny to czas pokaże i to bardzo szybko. nowak siedzi w areszcie nie za zegarki. Tak sprawa zegarków to pikuś. nowak jest oskarżony za kierowaniem grupą przestępczą i to na bardzo dużą skalę.W domu nowaka znaleziono blisko mln zł pochowanych w domowych skrytkach.Ukrainy też swoje dołożyli.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Korea Północna to jest jeden, jedyny wzór dla rządów PiS u. Jeden wódz, jedna partia. Reszta społeczeństwa myślących inaczej do obozów pracy.
Niech Obajtek nie cieszy się za długo kasą , bo nasz Jarek, wódz typu Kim Dzong Un jak sam w końcu zauważy jego przestępczą działalność i ma negatywny wpływ na sondaże to odsunie go od władzy. Ale tyle co nakradł to już jego (zegarki Nowaka to jest mały Pikuś) .
Przez kilka miesięcy ta sprawa będzie wyciszana ale pewnie pojawi się kolejna afera. Dziwna jest to kariera wybitnej postaci PiS: w latach 20062015 wójt gminy Pcim.
Następny ideał PiS u (burdel tata) Banaś na kilka lat ma gwarantowaną pensję ok. 22 tys zł i immunitet.
Jak wróci państwo prawa to Naczelnik Państwa, Ziobro, Morawiecki, Szumowski zostaną oskarżeni o zdradę państwa i przestępstwa urzędnicze.
Taki nepotyzm jak obecnie nie był nigdy spotykany . Do rządu, spółek skarbu państwa, można powołać np. burmistrza Brzeszcz mierną ale wierną Beatę Szydło.
W skali ogólnopolskiej ,kolesiostwo, jest żenujące. Dłuższą ławkę na stanowiska ma Lechia, czy Arka albo żużlowcy GKS.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Całe szczęście, że mamy nową elektrownię w Ostrołęce. Zakładano, że zostanie uruchomiona w 2024 r. i posłuży co najmniej 40 lat. Rząd włożył w nią półtora miliarda złotych. Właśnie rozpoczęło się jej wyburzanie.
Mamy następną świetną inwestycję jachtową, przekop mierzei . Elbląg będzie drugim Rotterdamem w Europie, port w Hamburgu jest załamany, a porty w Gdańsku i Gdyni już szykują masowe zwolnienia.
Współczuję niepełnosprawnemu ~xxx 85.89.162.* Sam jesteś zmanipulowanym ludkiem bez własnego rozumku i nie potrafisz ocenić sytuacji,
Rząd PiS to populizm, da 500 każdemu, dzieciom , emerytom, ufo ludkom ale będzie bronił jak niepodległości przestępcom typu Banaś czy Obajtek - mąż stanu, kandydat na premiera .
500+ tylko dla pracujących rodziców lub dla jednego rodzica, oczywiście dla matki, która zajmuje się niepełnosprawnym dzieckiem.
, nie dla patologii.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nasz krol będzie miał przydomek Adrian mały narciarz zastal Polskie murowana zostawił drewniana i zacofana
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do Senatu trafił wniosek aby Adrian został królem Polski miał by być symbolicznie nominowany i dostał by łańcuch za kilka milionów pln taki z diamentami - to jest fakt naprawdę Senat to odrzucił no bo jak prima aprilis to nie teraz
ale ja sobie tak myślę, że fajnie może by zrobili serial na Netflixie o rodzinie królewskiej, Polskiej Królewskiej a nie tylko brytoli pokazują hmm
tacy chorzy w szpitalu by leżeli i patrzyli Polski Król z kietą za miliony złotych a my ty w dziurawej pościeli leżymy ale mamy króla jest fajnie
Teraz zapytanie do forumowiczów kto za łapka w górę :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Litości....ja nie jestem zwolennikiem żadnej konkretnej partii. Tylko chcę , nie ,przepraszam ...Ja nie chcę , ja ŻĄDAM państwa demokratycznego i sprawiedliwego, które nie wyklucza, nie dzieli, nie antagonizuje grupy społeczne ani nie faworyzuje niektórych z nich.
Nic więcej
Proszę mnie nie przypisywać do żadnej partii i nie mierzyć wedle swych wąskich horyzontów myślowych
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

POwskie ble ble ble
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Przecież to nie jest żadne zaskoczenie. PIS-owcy nie róznią się niczym od innych polityków. Liczy sie tylko kasa i władza, kasa i władza.......
Obłudne wycieranie sobie gęby hasłami jacy to oni pobożni i świętojebliwy słudzy suwerena to tylko zasłona dymna dla ciemnego ludu.
Każdy rozsądny czlowiek o tym wiedział i o zaskoczeniu tu nie może być mowy.
Młodzi ludzie zorientowali sie najszybciej i poparcie dla PIS u nich wynosi ok. 2 %. Niestety starsze pokolenia sa ciągle naiwne i wierzą PIS.

Takie skandale pokazują, jak bardzo potrzebne sa Polsce niezależne media i sądy, aby bronić demokracji.
Po to własnie PIS je atakował, aby sobie je podporządkować i zamiatać takie afery pod dywan. Na szczęście sie nie udało jeszcze.

A w jeszcze gorszej sytuacji niż PIS jest teraz Kościół , który w zamian za kasę i przywileje całą swoją reputację postawił na PIS.
Pedofilia w Kościole i brutalna walka o kasę i władzę w PIS pociągną ich wkrótce razem na dno i pozwolą w końcu Polsce wrócić ze średniowiecza do normalności.
Amen
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

takie osoby zarządzają Lotosem OMG
https://www.money.pl/gospodarka/wspolpracowala-z-nim-obecna-prezes-lotosu-wuj-obajtka-udzielil-wywiadu-6614022053800480a.html

upadek to chyba za małe słowo to jest dopiero PIS Pie. ... o glebe standardami
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Weźcie się do roboty, bo ewidentne widać, ze macie za dużo czasu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

~1234 195.116.21.*
Na rynsztok, populizm, wyzwiska od SB-ków, komunistów nie można odpowiedzieć inaczej. Może czasami moje słowa były przesadzone w krytyce zwolenników PiSu, a szczególnie w ataku na ich rodzinę ale wyzwiska od tusko matołów też przekraczają wszelkie granice.
Faktycznie to Forum jest zdominowane przez opinie życiowych frustratów . Dotyczy to w bezwzględnej większości mędrców-uzurpatorów, wyznawców ideologii PiS, którzy bezkarnie mogą na nim obrażać, poniżać i szydzić zwolenników opozycji, będąc w zdecydowanej mniejszości w każdych wyborach w naszym sołectwie.
Tuska w naszej wewnętrznej polityce nie ma od 2014 roku, a do tej pory obciąża go za nieudolność obecnego rządu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ło matko, udało się wam zejść tymi wypowiedziami jakieś 20m w muł pod dnem ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uderz w stół...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

-1234

Rzeczywiście masz rację, ze poziom dyskusji zszedł juz na bardzo niski poziom, aczkolwiek trzeba dodać , że Twój post też go nie podnosi w żaden sposób. Nie ma w nim żadnych argumentów, tylko emocje .

Nie rozumiem zupełnie dlaczego osoby krytykujące obecny nierząd uważasz za życiowych frustratów?

Dopóki jeszcze cenzura nie ograniczy nam swodbody wypowiedzi mamy prawo krytykować błędy i przekłamania w polityce PIS. I to nie jest żadna frustracja , tylko wyraz patriotyzmu i troski o nasz wspólny kraj.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do jg: intelektualny i kulturowy rynsztok, to wszystko, co da się powiedzieć na temat Twojego wpisu. I pomyśleć, że możesz być moim sąsiadem, robić zakupy w tym samym sklepie i chodzić do tego samego fryzjera. Aż strach pomyśleć, do czego jeszcze może doprowadzić Twoja prymitywna nienawiść do innego człowieka, wynikająca tylko z jego odmiennych preferencji politycznych? Może wybijesz mi szyby w oknie, otrujesz psa, albo będziesz napastował moje dzieci tylko dlatego, że głosowałem na PiS? Niestety, to Forum jest zdominowane przez opinie życiowych frustratów i mędrców-uzurpatorów, którzy bezkarnie mogą na nim obrażać, poniżać i szydzić. Wstydźcie się!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

~anonimie 37.47.27.*
Jesteś niestety bardzo ubogim człowiekiem, pozbawionym analitycznego sposobu myślenia. Jesteś frustratem, zapewne masz szpetną żonę , a dzieci to skrajne matoły i dzięki forum próbujesz się dowartościować. Każda Twoja wypowiedz potwierdza i świadczy o Twoim zaawansowanym imbecylizmie. Przespałeś w szkole podstawowej umiejętność czytania ze zrozumieniem. W logiczny sposób nie potrafisz ustosunkować się do poprzedniego postu. Powtarzający się ciągle zwrot "tw. mazguła" świadczy tylko, że masz ograniczony zasób słownictwa. Takim d**ilom jak TY na drodze ustawy sejmowej powinno się zabronić wypowiadania na forach.
Nie martw się o moją przyszłość, jako komandor mam obecnie 7300 zł emerytury, a po rewaloryzacji ok. 7600 do wypłaty . Nic mi z emerytury nie obcinają.
I teraz matole masz problem: czy jestem d**ilem czy zawistnym imbecylem?
A teraz quiz dla Ciebie. Napisz trzy zdania z sensem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

tw. mazguła??? , co???, ty........, wiesz co!!!.Obniżyli ci emeryturę, dlatego piana i nienawiść
. tvnienawiść. Jesteś zerem, mniej niż zero, o cho cho o!!!.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wysilając się na analizę jakiś badań , nie powinieneś skupić się na wątpliwej ich interpretacji. Społeczeństwo amerykanów nie jest grupą reprezentacyjną . Spędziłem w USA i Kanadzie ponad 3,5 roku. Nie wyjechałem tam za chlebem ale służbowo, jako oficer Wojska Polskiego, na kursach czy studiach podyplomowych. W USA absolwent studiów wyższych ma mniejsze pojęcie o świecie, geografii, historii , biologii niż nasz przeciętny maturzysta . Efekt Flynna dotyczy niestety Ciebie. gdzie Twoja wypowiedz świadczy tym, że podstawowe zdania wymagają abstrakcyjnego myślenia, a to przekracza próg Twoich możliwości.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Upośledzony ~anonimie 178.19.179
Głosuj sobie na kogo chcesz: na Bolka ,Lolka czy Myszkę Miki, a broń Boże na patologię PiS.
Głosujesz na Jarka , który był tak zaangażowany w opozycję , że SB stwierdziło, że jest to posłuszna komunistycznej władzy miernota.
Głosujesz za Morawieckim, z wielkim majątkiem, który w niejasny sposób podzielił się nim z żoną.
Głosujesz na ludzi pokroju Szumowskiego , rób to dalej:
Instruktor narciarski i właściciel pensjonatu z Zakopanego bliski samego ministra, niezajmujący się na co dzień handlem wyrobami medycznymi, otrzymał dzięki znajomościom kontrakty rządowe na sprzedaż masek filtrujących klasy FFP2 i FFP3 oraz masek chirurgicznych dostarczył towar nienadający się do użytku, z fałszywym certyfikatem. Jak ustaliła Gazeta Wyborcza, dał za niego producentom w Chinach niecałe 900 zł, a rząd zapłacił prawie 5 mln zł.
Aby dalej nie dołować zwolenników PiSu, gdzie są respiratory od handlarza bronią?
Jak długo można żyć w takiej ciemnocie, że UB ecy są dalej wśród nas i mają jakiś wpływ na naszą rzeczywistość. To aktualnie sprawująca władza jest źródłem wszelkiej patologii.
Ludziom śp. Adamowicza i Jego sympatykom opcji politycznej, pomimo SB eckich metod nie udowodniono żadnych przestępstw, na których politycy PiSu i media prorządowe rzucają kalumnie, nie mając nawet minimalnych podstaw do postawienia zarzutów.
Sędzia Tuleja jest dalej pełnoprawnym , niezależnym sędzią pomimo postawienia mu politycznych oszczerstw przez Ziobrowską prokuraturę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Nowy proboszcz (11 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...

Panie z działu mięsnego Max & Xavier (74 odpowiedzi)

Fajnie, że tam sobie umilacie czas żarcikami, kabaretami, super, gratuluję śmieszkowania,...

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...