Godding czy Harnaś ??

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam serdecznie,
Wraz z moją panną planujemy wesele w czerwcu 2012.
Zastanawiamy się cały czas nad salą, w sumie zostały już tylko 2 propozycje i właśnie w tej sprawie chciałbym zasięgnąć Waszej opinii.
Która będzie fajniejszą opcją dla ok. 45-50 gości. Czytałem większość tematów o Goddingu i Harnasiu ale są one z lat 2006-2009. Czy ktoś ostatnio robił tam wesele lub był u kogoś z bliskich ? Proszę o info i ewentualne uwagi która z tych dwóch będzie lepszym wyborem.
Obydwa miejsca niezwykle urokliwe, w lesie, w trochę zbliżonym klimacie i stąd ta trudność.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Godding czy Harnaś ??

byłam w harnasiu na obiedzie z groupona. obsługa miła, sprawna. jedzenie smaczne, chociaż kaczka nie do konca extra. ogólnie ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nasze wesele było w harnasiu, ale w 2009 r własnie:)
Nie wiem jak teraz, ale wtedy - brak klimy, mimo otwartych okien i drzwi na sali potworny upał, nie dało się wytrzymac (lipiec to był). Poza tym moim zdaniem mało jedzenia i trochę mało rozgarnięte kelnerki - o 23 szukały mojego męża żeby mu powiedzieć że skończył się alkohol, a potem "znalazły" się jeszcze 3 kartony wódki.
Ogólnie nie jestem specjalnie zadowolona z wesela tam.

nie bylam nigdy w harnasiu, ale rok temu bylam u przyjaciolki w goodingu, wesele na okolo 90osob w sali- szczerze goscie robili atmosfere bo lokal sie nie bardzo sprawidzil, jedzenia moze i nie malo, ale bardzo malo roznorowde - mozliwe ze to wina mlodych.....
kelnerki w miare sprawnie obslugiwaly, ale miejsca to bylo tak malo ze ledwo sie dalo oddychac.....moim zdaniem nie powinni sie podejmowac robienia takiego wesela w tak malej sali, dla mnie to brak profesjonalizmu....
ogolnie smakow ok, ale organizacyjnie mi sie nie podobalo.....
ja daje jakie 5pkt na 10......

Na 45-50 osób to Godding - ładniejsze położenie a i sala moim zdaniem ładniejsza + fajne miejsce na ewentualne poprawiny.

No chyba, że ktoś lubi klimaty góralskie ;-)

Kilka zdjęć z Goddinga w Sopocie poniżej.

image
image
image
image

a ja polecam jeszcze co innego PFK Sopot opera leśna sala przepiękna;)

nie polecam Goddinga, sama byłam na jednej imprezie tam (co prawda nie było to wesele, ale duże imieniny na 80 osób) - jedzenie wydziwione, ale w małej ilości i nie za różnorodne, także jak ktoś nie lubi konkretnej potrawy to będzie siedział głodny. Drugą opinię słyszałam również niepochlebną o tym miejscu - tym razem o weselu - że goście także siedzieli głodni. Osobiście nie chciałabym, żeby tak zapamiętali wesele moi goście ;)

Hej,
Ja mam zarezerwowanego Goddinga na swoje wesele w sierpniu 2012. Organizacyjnie wygląda na razie moim zdaniem bardzo dobrze. Znam wiele pochlebnych opinii, wszystkie mówią, że lokal ma swój czar (zresztą kto był wie jakie to piękne miejsce) no i oczywiście ilość, jakość i forma jedzenia jest uzależniona od Was- bardzo elastycznie do tego podchodzą i to Wy decydujecie jakie menu i co ma się w nim znaleźć. Można wyjść głodnym z wesela każdego- jeżeli młodzi decydują się na najtańszą wersję. O Harnasiu niestety nic nie słyszałam więc jestem bardzo subiektywna w tym co piszę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mamy wesele w Goddingu w maju 2012. Musze przyznac ,ze jak na razie sa bardzo elastyczni i otwarci na nasze propozyjce. Jest kilka rodzaji menu , ktore mozna modyfikowac, dodatko sa opcje dzika lub grilla.
Ja uwazam ,ze na weselu nie powinno sie zrec tylko jesc i nie ilosc a jakosc jest wazna.
Nie wiem jakich wy macie gosci , ale po 4 daniowym obiedzie, zimnych przystawkach, dziku, gularzu po 12stej i stole pelnym ciast, nie wyobrazam sobie aby ktos wyszedl glodny. Jezeli szukacie miejca ktore serwuje schabowego z ziemniakami i surowka , to nie jest to godding, gdyz ich obiad zasiadany (serwowany indywisualnie), jest bardzie wyszukany.

Jedyna umwaga przeciw goddingowi to jego wielkosc - my bedziemy miec wesele na max 70 osob, i wiem ze bedzie ciasno.
Ale czasem lepiej gdy jest ciasniej , niz gdy sala swieci pustkami!

Czytalam wiele pozytywnych opini gdy szukalismy lokalu, jednak ten najnowsze byly dosc negatywne. Koniec koncow zdecydowalismy sie na Godding, gdyz uznalimy ze opinie sie zmienili gdyz ludzie na tym forum maja inne oczekiwania niz forumki z 2008.
I jezeli czlowiek sie wczyta to kazdy lokal ma jakas negatywna opinie.

Jesli chodzi o Harnasia, tez bralismy ich pod uwage, ale zniechecilo mnie glownie to, ze jezeli ma sie tylko jedno pietro zarezerwowane to restauracja nadal obsluguje.

Nie wiem czy pomoglam, ale ja bym nie skreslala tylko dlatego,ze jedna czy dwie osoby byla na nieudanym weselu jako gosc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja byłam na weselu w Goddingu w zeszłym roku i na pewno jedzenia nie brakowało. Było również bardzo smaczne. Piękne położenie i otoczenie. W tym roku sama zrobiłam tam rodzinną imprezę i goście byli zachwyceni i najedzeni, aż za bardzo. Wiem, że moi goście już planują tam swoje imprezki, bo tak im się podobało. Ja zatem Goddinga polecam.

No to może ja coś dodam- wesele miałam w tym roku w czerwcu, ok. 60 osób. Polecam tą restaurację z czystym sumieniem. Bardzo sprawnie rozwiązane problemy, które pojawiły nam się tuż przed weselem, przemiła obsługa, która całą noc czuwała nad tym żeby naszym gościom niczego nie brakowało. Niebywałym udogodnieniem jest załatwianie ciast i alkoholu przez lokal- odchodzi problem liczenia ilości alkoholu a później jego nadmiaru- po prostu określamy rodzaj alkoholu, a o to czy zabraknie już się nie martwimy :)
Piękne położenie to niezaprzeczalny atut- nasi goście byli oczarowani miejscem- nawet mimo dość pochmurnej pogody. Wiem, że w upały jest tam problem z chłodzeniem sali- i to trzeba przemyśleć. Ale nie wiem też czy w Harnasiu mają klimatyzację (jesli wybieracie pomiędzy tymi dwoma).
Podsumowując- polecam :)

Witajcie :)
Serdecznie dziękuję za pomoc i opinie !
Chyba zdecydujemy się na Goddinga, też sądzę, że nie ma sensu przejmować się kilkoma negatywami, skoro co tydzień restauracja organizuje wesela, czyli chętni są i jakby było tak słabo to na pewno nie mieli by takich napiętych terminów.
W tym tygodniu pojedziemy jeszcze raz do tych dwóch miejsc i postanowimy już na 100 %.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc, przepraszam, że tak późno odpisuję, ale doba za krótka :)
Pozdrawiam

My mieliśmy przyjęcie weselne w goddingu w czerwcu 2010 roku. Obiad na 50 osób. Miejscówka świetna. Obsługa bez zastrzeżeń. W kwestii jedzenia: dopieszczajcie szczegóły jedzenia w UMOWIE! Ilość porcji, GRAMATURĘ! My, pomimo,że nie było to menu całonocne płaciliśmy za obiad 160/os. i znaczna część gości WYSZŁA GŁODNA! a podobnie jak przy imprezie typowo weselnej mieliśmy dodatkowo zakąski, dużo ciasta, owoców filetowanych, etc.. Po prostu serwują bardzo niewielkie porcje /wykupiliśmy opcję podawaną na paterach/. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To tylko potwierdza się to o czym się słyszy wszędzie- wybierając menu nie oszczędzaj, na prawdę warto wybrać droższe menu i nie martwić się tym, że ludzie będą głodni. Ponad to w Goddingu masz możliwość rozszerzenia menu o grillowane jedzenie, serowowane na zewnątrz - w takim "leśnym" klimacie wydaje się to być ciekawym rozwiązaniem.

Jednak zrezygnowaliśmy i z Goddinga i z Harnasia na rzecz Hotelu Lival w Brzeźnie :)
W Harnasiu faktycznie można zorganizować obiadek albo spotkanie firmowe, ale na wesele nie jest zbyt "wytwornie", natomiast w Goddingu wymagają zadatku 3 tyś. zł za rezerwację, co jest dla nas trochę dużo jak za wstępny termin, bez możliwości zwrotu nawet części wpłaty w razie czego ....
Teraz zmiana tematu,
wie ktoś może coś o Livalu dobrego , albo i nie :)
Pozdrawiam

Z tym zadatiem w goddingu uważam że to jest ok.
Ja szukając sali wybrałam sobie 3 które mi się wizualnie podobały i opinie na forum miały dobre. Te 3 odwiedziłam i wybrałam tą jedna docelową i wpłaciłam 1000 zł zaliczki. Dla mnie to normalne. , Każdy by pewnie chciał rezewowac z 10 sal na raz. ( dlatego restauracje wprowadziły zaliczki) bo w tym momenie blokujesz komuś termin kto jest zdecydowany na 100%. W goddingu nie spodobało mi sieto, iż trzeba wpłacić za korkowe czyli za alkohol wniesiony ze sobą.

Zaliczka to normalna sprawa, dla mnie ta kwota 3000tys. też na początku zabrzmiała groźnie, ale sama świadomość, że za rok zapłacę o 3000tys. mniej utwierdziła mnie w przekonaniu, że to jest ok. W każdym lokalu będzie trzeba zapłacić zaliczkę to normalne, tak jak płacisz zaliczkę na poczet innych usługodawców jak fotograf czy orkiestra, dj. Pozdrawiam, Feelgood.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak się udało wesele w hotelu Lival? ponieważ my również zdecydowaliśmy się na to miejsce ;-) chętnie poczytam o wrażeniach mvip11@wp.pl

Polecam zdecydowanie godding!! wesele sierpien 2013r. Swietne jedzenie, duza ilosc, wycenione rozsadnie. Przede wszystkim jest tam ladnie, klimatycznie, fajna obsluga, przestrzen dla rozmawiajacych, tanczacych i palacych. I bardzo pomocna pani manager:) polecam!!

Czy możesz mi przesłać menu jakie wybraliście i jaka była ta rozsądna cena? Wydaje mi się, że jeden ciepły posiłek to za mało na wesele. Jak było w Twoim przypadku? Mój mail: monikap29@wp.pl. Z góry dziękuję za pomoc.

Inne tematy z forum

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!