Gołąb - gdzieś dostanę?

Oglądam właśnie Okrasę (bardzo tego pana cenię za kunszt kulinarny-niby oczywisty, pospolity, swojski- ale jednak nietuzinkowy, przy tym wybornie smaczny i zaskakujący; do tego bardzo kulturalny, obyty i na poziomie człowiek). Ale nie o tym. Gotował dziś rosołek z gołębia, pamiętam, że jak byłam mała (80') i często chorowałam, też mi babcia robiła rosołek na gołębiu, wtedy mieliśmy je od prababci:) czy wiecie może czy gdzieś można takiego gołębia dostać dziś? z uwagi na ptasie grypy itp. chodzi mi o sprawdzone mięso, może być mrożone, w sklepach /sieciówkach nie widziałam, w makro też nie... nasz mały rozbójnik za niedługo kończy roczek, z chęcią bym mu pierwsze rosołki na takim gołąbku przygotowywała:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gołąb - gdzieś dostanę?

Okrasa i kunszt? Jak on do każdego dania dodaje limonkę i kolendrę...nawet do zupy grzybowej :O jest beznadziejny i monotematyczny...

a gołębia kupisz w makro :) ewentualnie pytaj jeszcze na hali targowej w śródmieściu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: gołąb - gdzieś dostanę?

wyraziłam swoją opinię nt tego Pana, nie musisz jej podzielać. jego program polega na złamaniu przepisów tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej i uważam, ze wychodzi u to bardzo fajnie.
w makro ostatnio byłam i gołębia nie widziałam...:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gołąb - gdzieś dostanę?

Złap sobie, na Starówce ich pełno ;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...