Przedszkole kładzie duży nacisk na zdrowe odżywianie. Wyznaczone są dni, kiedy robione są soki i surówki z przyniesionych przez dzieci owoców i warzyw. Jedzą - podobno - wszyscy bez wyjątku z wielkim apetytem :) Równie duży nacisk położony jest na kontakt z książkami, na zajęciach omawiana jest twórczość czołowych polskich autorów wierszy i bajek dla dzieci. Raz na jakiś czas wyznaczany jest dzień poświęcony jednemu z europejskich krajów. Z okazji zwyczajowych świąt (Boże Narodzenie, dni rodzinne takie jak Dzień Babci/Dziadka, Dzień Matki) organizowane są występy dzieci.

Pracownicy prowadzący kierunkowe zajęcia to również fachowcy starannie wybrani przez dyrektorkę. Pani Tereska prowadząca zajęcia baletowe budzi sympatię i szacunek zarówno wśród dzieci jak i rodziców.

Jestem z tym przedszkolem jako rodzic związana od początku jego istnienia. Miałam okazję obserwować jego rozwój i pasję w działalności jego pracowników. W moim odczuciu dla każdego dziecka jest tam miejsce i każde dziecko jest tam wyjątkowe i wartościowe. Wartości jakie wyniosło z niego moje starsze dziecko owocują obecnie w szkole, do której uczęszcza.