Re: Grom fajerwerki-opinie
Grom-fajerwerki
(15 lat temu)
Dostałem sporo telefonów z pytaniem czy można robić pokaz fajerwerków po godzinie 22 , odpowiem w ten sposób , można ale należy się liczyć że nie wszyscy będą z tego zadowoleni.
15 Sierpnia miałem realizację na weselu w Rumi przy restauracji Tequila ,pokaz ok, goście i młodzi zadowoleni jednak znalazł się człowiek któremu to przeszkadzało i zgłosił sprawę na policję o zakłócanie ciszy nocnej.
Urząd miasta Rumi nie wymaga uzyskania zezwolenia , zgodnie jednak z zasadami miesiąc wcześniej poinformowałem urząd i policję o pokazie.
Pomimo tego zostałem wezwany na policję , policjanci uważali ze wezwanie mnie to bezsens ale według przepisów musieli mnie ukarać mandatem 1oo zł :)
Okazuje się że jakiekolwiek strzelanie po godzinie 22 może się zakonczyć mandatem niezależnie nawet czy jest organizowane przez miasto czy osobę prywatną.
Przepisy dotyczące fajerwerków są w Polsce niespójne i niejasne i w zasadzie nikt nie wie ( łącznie z policją) jak je interpretować.
Podsumowując na kilkadziesiąt wykonanych pokazów w tym roku jeden mandat , całkiem niezły bilans, strzelać więc będę o 22 , 23, 24, a nawet rano.
Pozdrawiam
0
0