Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

Gdzies mam stara liste zakupow dla mnie do szpitala,wiec tylko zamowic na allegro i tyle:)
Szlafroka nie biore tym razem,bo ostatnio(2009r) bylo mega goraco,kaloryfery na maksa odkrecone,ze w koszuli bylo za cieplo:)
Klapki mialam i pod prysznic i zwykle ale raczej wiekszej potrzeby biegania po korytarzu nie mialam,wiec tych "domowych" prawie nie uzylam.Tantum rosa kupilam a pozniej sprzedac musialam,bo mialam CC i nie bylo mi potrzebne.

Tych wielkich podpasek mialam chyba 2 paczki ale,ze w szpitalu mila pielegniarka dawala mi ich zapasy,to swoich zuzylam tylko 1 opak:)
No i lewatywe robilam w domy:/nie wiem czy w szpitalu by mi zrobili,wiec wolalam zeby nie bylo niespodzianek:)

Wiem,ze chusteczki do pupy maz mi dowozil,bo przez ogromna ilosc kup mojej corci,po prostu 1 opak mi nie wystarczylo. I koniecznie masc na brodawki,ja mialam bepanthen,to jest masc rowniez na odparzenia d*pci malca.

Izghka, żebyś się w połowie września nie zdziwiła ze szkołą rodzenia na klinicznej, bo tam zajęcia rozpoczynają się już 10 września a zapisy są od połowy sierpnia. Lepiej już teraz zadzwoń i się zapisz, bo może nie być już miejsc. Osoby spoza Gdańska płacą, ale nie wiem niestety ile.

ja ostatnio kupiłam szlafrok i tyle :)

w poprzedniej ciązy też piłam 50-tkę glukozy, a teraz nie wiedzieć czemu miałam zrobić 75g, a na czczo też mam bardzo dobry... no nic, najważniejsze, że to już za mną, bo to nic przyjemnego...

to nic nie mam, nawet piżamy do szpitala...klapki mam na basen to chyba ujdą:-)

Ja w weekend planuję sobie zrobić test- mam glukometr i lekarz pozwolił mi zrobić samodzielnie pomiar ale ja mam 50 g glukozy wypić, zobaczymy jak to będzie. Cukier na czczo mam idealny

ja to pod kategorią dla siebie widziałabym: koszulę do porodu i/lub d karmienia, biustonosze do karmienia, inne rzeczy potrzebne do szpitala typu laczki, klapki pod prysznic itp, jeśli ktoś nie ma, a oprócz tego inne pierdółki: wkładki laktacyjne, wieeeelgachne podpaski, majtki siateczkowe lub jednorazowe, Tantum Rosa, heratka laktacyjna itp - to tyle co narazie przychodzi mi do głowy...

ja dziś byłam robić badania - 75g glukozy-żaden szał :/

w jakim sensie dla siebie?? chodzi mi o kategorie- jakoś do tej pory nie pomyślałam o tym że mam sobie coś kupić...Masz na myśli gadżety typu laktator czy ciuchy ciążowe??

my nie mamy wybranego imienia, jakoś żadne mi się nie podoba, w sumie oprócz jednego, ale u męża w rodzinie to imię już jest i pewnie nic z tego nie wyjdzie.
A co kupujecie dla siebie?

Co do imienia to bedzie Tomek,dawno temu moj maz tak zdecydowal i ja juz nie mam w tej sprawie nic do powiedzenia:)

Hejka, ja przytylam juz z 5 kg,brzuch juz mi dawno widac ale wydaje mi sie,ze najwiecej waza moje piersi:)w pierwszej ciazy przytylam tylko 11kg a teraz to nie wiem co bedzie(a jem tyle co zawsze).

Co do wyprawki dla malucha to nie mam zupelnie nic,nie licze wozka glebokiego czy lozeczka po corci.Majka od wrzesnia idzie do przedszkola,wiec na razie to dla niej wszystko kupujemy:)

Dla siebie kupie cos ale dopiero po 30 tyg,wczesniej nie bede miala czasu,zreszta i tak nie mam gdzie tego trzymac.
Jestesmy w trakcie sprzedazy mieszkania,wiec wyprowadzac i wprowadzac bedziemy sie w biegu.Obysmy zdarzyli przed grudniem:)

Ja nie ide do szkoly rodzenia,w pierwszej ciazy tez nie chodzilam i jakos nie zaluje. A rodzic zamierzam w Wojewodzkim tak jak poprzednio.

Ja nie wiem jeszcze czy sie wybiore do szkoly rodzenia... jeszcze mysle nad szpitalem Wojewodzkim badz Redlowem ;P

Ja mam zamiar chodzić do szkoły rodzenia, ino tematem tym zajmę się w drugiej połowie września. Zastanawiam się nad Kliniczną - gdyż nieśmiało myślę, że tam być może właśnie będę rodzić (ale decyzji jeszcze nie podjęłam) - czy któraś z Was wie czy jak się nie jest zameldowanym w Gdańsku to na Klinicznej trzeba zapłacić? - lub inna opcja - ale na pewno płatna - to szkoła rodzenia Dobry początek (koszt 250 zł)...

Ja przytyłam 3,5 kg, przed ciążą miałam nadwagę i straszono mnie wszem i wobec że przytyje min. 20 kg...przez to że wcześniej miałam brzuszek to w ciąży jest on większy niż kalendarz pokazuje-czuje się jak wielka kulka:-) w spodnie nie mieszczę się od połowy czerwca...

A macie zamiar chodzić do szkoły rodzenia?? Ja się poważanie zastanawiam- wg rozkładu zajęć to głównie pogadanki o pielęgnacji niemowląt i przebiegu porodu, trochę ćwiczeń...

super, dzięki za info, już patrzę jak się można zapisać. Wybiorę się na pewno

Nawiązując do informacji o warsztatach - we wrześniu również będą w Heveliusie - to link do bliższych info: http://modanabrzuszek.pl/index.php/wydarzenia
Polecam, choć sama nie będę mogła być, czego żałuję - a zachęcam, bo byłam już na jednych, ale jako osoba towarzysząca mojej przyjaciółki (choć byłam już w ciąży, ale jeszcze o tym nie wiedziałam :P) i choć skorzystałam z wykładów to np. miłych gadżetów nie mogłam dostać ;P

ja na razie przytyłam jakieś 3 kg, a jestem w 25 tygodniu. jeszcze mieszczę się w ubrania sprzed ciąży, ale brzuch widać.
Generalnie samopoczucie średnie, ciężko mi się oddycha, mam wrażenie że sapię, apetyt też taki sobie. Na dodatek czeka nas remont i ciągle jestem w ruchu, nie mam czasu spokojnie sobie odpocząć. Ale za to dzisiaj dostałam pakę ciuszków od siostry z Anglii :) i mam już prawie całą ciuchową wyprawkę.
Z drożych rzeczy brakuje wózka, monitora oddechu, nie wiem może laktator. jaki polecacie materac do łóżeczka?

Ja na ten moment z 8 kg przytyłam 8-) Ale przed ciążą miałam niedowagę:)

ja startowałam z wagą 59,5, obecnie w 25tc ważę 67 kg. Głównie brzuch i piersi o 3 rozmiary ;)

Mi sie przed ciaza wachala waga 60-62 a teraz to tak do 64 kilo dochodzi ;)

no faktycznie :) ja to przy Tobie wyglądam jakbym miała zaraz rodzić :)
chociaż teraz było u mnie dużo szybciej widać brzuch mimo, że kg przybieram mniej więcej tak samo jak z 1 dzieckiem

Modern_Lady - Właśnie nijak :p Ja na przykład zawsze byłam chuda i to chyba dlatego taka niewielka zmiana... Choć jak w pierwszym trymestrze był taki czas, że obżerałam się niesamowicie to teraz mam normalny apetyt, może nawet trochę za mały, ale staram się jeść ze względu na dzidzię...
Madzia - ja z kolei mam na odwrót tzn. mam brzuch i dziwię się, że waga wskazuje tak nieznaczną zmianę (wydaje mi się, że sam mój brzuch powinien więcej ważyć ;p) Choć Twój brzusio nie jest duży, ale jest :) Pewnie urośnie bliżej końca ciąży :D

Inne tematy z forum

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...