Grzyby!

Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D

Ciepło i mokro. Faceci to lubią.. grzyby też :D

Zatem krótkie żołnierskie pytanie do BMtF: (a w zasadzie prośba o raport ;)

Jak to wygląda u Cię?

Nadanżasz? ;)

--
Jesli ktoś ma info z innych regionów, to oczywiście mile widziane :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 21

ja uwielbiam zbierać grzyby, w tym roku nie mogłam jeździć ponieważ złamałam nogę i nie było mowy o grzybobraniu, na swięta na szczescie mam jak zrobić bo grzybową ugotuję na bazie koncentratu grzybowego Krakusa, wyjdzie równie smaczna, ale mam nadzieję, że za rok nadrobię tegoroczne straty :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Biedny purtek. Zapewne skumał, że to jego piekło to tylko wersja "light" ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

U mnie rosną. Nielubiane przez Sadyla sarniaki, gąski i gąsówki, podgrzybki i koźlaki i kurki. W tym roku było wyjątkowo dużo kurek.

Ale ja dzisiaj warzę sos na kiszonych red savinach. W całej chacie unosi się ogień. Zatoki mam wyczyszczone do cna. A przed chwilą pùrtk zastukał w okno, bo mu się zmyliła droga do piekła. Jeszcze godzinka gotowania, potem blendowanie, potem jeszcze godzinka i można butelkować. Będzie się działo.

Byłem na grzybobraniu.
Nazwa jest niezwykle myląca, gdyż w 2,5h zebrałem ilość, która może wystarczy na poranną jajecznicę. O ile nie będzie robaczywa :/
Las w Trzepowie.

@Rondelku:
To nie miał być gryps. Chodziło mi o to, że znajomi wiedzą, jaki ulepek zwykle pijam ;)
A ostatnia linijka wkleiła mi się niezamierzenie i jest zupełnie bez sensu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja gupi myślałem, ze chodzi o absynt. YT podsuwa mi sugestie licząc na to, ze ja nie wiem, że wszyscy żyjemy we śnie i tak naprawdę chodzi o misterny plan wychowania idealnego konsumenta. Czasem jednak się zdarzy. Że się bosman rozmarzy. I jest błąd w matriksie. I to jest absolutnie najpiękniejsza rzecz, jaką. Soryy. To jest prawdopodobnie najpiękniejsza rzecz. Zdrówko

https://www.youtube.com/watch?v=tg56lKVoips

Ja chyba śnię! Od wątku do wątku szaleństwo :)
Chwal się. Rozbierz do gumiaków i zostań człowiekiem-gumofilcem. Jutro przeczytamy na głównej o akcji, w której Cię zawiną z kwartą naparu w dłoni, podczas konsumpcji corpus delicti:)

Ps
FYI gryps jest przezroczysty nie tylko dla "znajomych" (absurdalny twór zatruwający słownik)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Próbowałem kopać genealogię nalewki z kurek, ale nie znalazłem.
Dowiedziałem się tylko, że zubaża (przez zawartość hitinmannozy i kwasu trametonolinowego) życie wewnętrzne w człowieku ;)
Mi na nic. Jako troglodyta, jestem wręcz sterylnie pusty wewnątrz ;D

Za to, niejako przy okazji, odkryłem parę fajnych roślin. Kilka sobie zapuszczę na działkę. Jednej z całą pewnością nie - choć wiem gdzie rośnie i będę czerpał z niej resweratrol.
W zasadzie.. już czerpię, od kilku tygodni. Zamiast herbacianego ulepka (znajomi wiedzą o czym mówię) piję napar z chwasta. :D
Kto mnie zna, wie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

To pewnie Germanie wynaleźli tę nalewkę z kurek a nie byle głąby. Fiufiufiu. Czołem towarzystwu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pierwsze Z jest awykonalne a nawet gdyby, to przy drugim Sfora by się jeno oblizała ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Yyy... nie rusza mnie to wcale. Ani troszeczkę.
(w tle nerwowe obgryzanie pazurków i knucie z zakresu kombinatoryki wiewiórczej '3Z': znaleźć-zajumać-zwiać bez śladu)
;)

A czy taka nalewka pomaga na jesienne przeziębienia? ;)

@MtF
Wiadomo, że jak coś "dziwnego" to u Ciebie można znaleźć ;-)
Ciekawa jestem, jak smakuje nalewka z kurek.... hmmmm

Jakimiż to pokrętnymi drogami prowadzi los-przypadek metafizyczne byty.
W mojej piwniczce dojrzewa właśnie nalew na jesiennych kurkach elfico :-))

Nalewka z kurek. Takim oto newsem zostałam dziś ustrzelona... Przebiło nawet krucze purchawki, o których własnie czytam z tradycyjnie głupią miną;) Nalewki robi się dziwnych rzeczy, to wiem, ale z grzybów??? W ogóle zrobiono mi wykład o właściwościach kurek jak stąd do BydgoszczU. Muszę kogoś podpuścić, żeby zrobił nalewkę z kurek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybieracie się jak sójki za morze. Pozostaną wam tylko opieńki i gąski. Tych ostatnich jest spory wysyp, szare i żółte.

Może nie pogryzie. Staram się nad tą krwiożerczą bestią panować ;]
Jednak ponownie poproszę Cię o kontakt na prv. Zadzwoń* do mnie lub zostaw jakiś namiar do siebie.

---
* Nr tel jest w każdym wątku "ogniskowym". Zresztą wyguglanie go to kilkanaście sekund.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gratuluję to jest :Wielki Szu . Klasyka lat 80. Jeżeli Twój pies jest nieagresywny i nie pogryzie nas to zapraszamy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielki Szu.

Zmawiałem się dzisiaj z innym Forumem na sobotnie grzybokosy, jednak najprawdopodobniej w kierunku pratiwpałożnym.
I tak mnie pewnie z suką nie zabierzesz :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeśli tak, to tak... (cytat z filmu-jakiego?)

Pojadę w piątek i wszystko wyzbieram ;P

Inne tematy z forum

Kto z was pije yerba mate? (19 odpowiedzi)

Macie jakieś doświadczenia z yerbą?

pomysł na zupe (34 odpowiedzi)

rosół...pomidorówka...warzywna...krupnik...ile można:P czy macie jakies nowe ciekawe przepisy na...

Dobra restauracja z typowo polskim żarciem - gdzie w Gdańsku? (138 odpowiedzi)

Przyjezdza do nas dobry znajomy, ktory nie byl jeszcze w Polsce. Chcemy Go zabrac do dobrej,...