Ile kosztuje badanie na HIV??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
jak w tytule, będę robic raczej w Polmedzie na Zaspie, chyba że są jakieś wielkie różnice w cenie... gdzie najtaniej? i jak długo sie czeka na wynik??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ile kosztuje badanie na HIV??

Ja robiłam kiedyś w SANEPiDzie za ok. 50 pln a jak pójdziesz do PCK to za darmo Ci zrobią, ale trzeba wziąć pod uwagę oddanie krwi...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale jak zrobie w PCK to będzie taki wynik z nazwiskiem moim i w ogóle opieczętowany? ja jestem w 39tc, to ponoć jakiś nowy wymóg i bez tego wyniku "nie wpuszczają" na porodówkę, a ja nigdy wcześniej nie robiłam dlatego muszę to w miare szybko załatwić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, z nazwiskiem - ja też potrzebowałam z nazwiskiem bo do Wizy. Ale jak chcesz się więcej dowiedzieć to zadzwoń. W Twoim przypadku (39 t.c.) to oddanie krwi nie wchodzi w grę, ale badania Ci zrobią tyle że też za opłatą, ale na pewno będzie najtaniej i najszybciej w stacji krwiodastwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzieki za info. Podejde jutro do przychodni i zapytam ile kosztuje to bad. i w ogóle wszystkiego sie dowiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież nie można oddawać krwi w czasie ciąży, a w PCK bez tego badań nie zrobią.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

PKD przy Wojewódzkiej Przychodni Skórno-
Wenerologicznej, ul. Długa 84/85; 80-831 Gdańsk
(0-58) 301 16 86 pon.,cz.: 17.30-20.30, tylko nie wiem czy z nazwiskiem czy anonimowo robią.

Twój ginekolog prowadzący powinien Ci dać skierowanie do laboratorium i będziesz miała to badanie za darmo,
po za tym obowiązek na to badanie jest od dawna, Twój ginekolog zawalił sprawę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

salambo ja mialam skierowanie a badanie bylo platne ;p kolo 20-30 zl

Dziewczyny na HIV badanie w ciąży jest obowiązkowe ?
Kurczę ja też nie miałam, w szpitalu ani słowem się nie odezwali, że trzeba, chyba, że od dawna nie oznacza około 2 lata temu :)

Ja nie robiłam i nikt nie miał do mnie pretensji w szpitalu...

ja ani w poprzedniej ani w tej ciazy nie robiłam i nie robie.

Kolezanka z pracy robiła za darmo gdzies w gdańsku, trzeba powiedziec ze sie jest w grupie ryzyka i jest za free, tylko kurde nie pamietam gdzie ale gdzies w głównym

ale wtedy masz te anonimowe, a do szpitala musisz mieć z nazwiskiem.

Ja rodzilam w styczniu 2010 więc niecałe 2 lata temu i żadnego takiego wymogu nie było....
od kiedy to jest? i czy rzeczywiście wymagają tego badania??
mój gin na samym początku ciąży (drugiej już) dając rozpiskę z badaniami do wykonania zazaczył by zrobić HIV, ale nic nie mówił ze to OBOWIĄZEK - wiec ja to olałam, bo na pewno nie mam wirusa a szkoda było mi kasy
Ktoś potrafi udzielić konkretnej odpowiedzi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kitek jasne, na pewno nie masz. A fryzjer, a stomatolog..., nie przyszło ci do głowy? Nigdy nie możesz być pewna, bo sobie to można wierzyć, ale innym to niekoniecznie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja jak byłam w ciąży z Szymonem usłyszałam od lekarza, że teraz badanie na HIV jest obowiązkowe i nie ważne że robiłam je w pierwszej ciąży, dodał również, że dla ciężarnej takie badanie jest darmowe
dostałam skierowanie na to badanie od lekarza w pierwszej i drugiej ciąży, w obu przypadkach nie musiałam nic płacić
jak łatwo wyliczyć badanie na HIV robiłam ok. 1,5 roku temu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale co " a fryzjer stomatolog?"...może je jestem nieuświadomiona jak zaraża się wirusem HIV;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

w tych miejscach możesz mieć kontakt z wirusem, np. jeżeli fryzjer skaleczy kogoś z wirusem nie wysterylizuje narzędzi a później skaleczy Ciebie to masz szansę się zarazić,
z pewnością nie są to sytuacje codzienne ale wykluczyć ich nie można
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

kkasia1 troszkę przesadziłaś z tym fryzjerem czy stomatologiem... HIV to jednak nie zółtaczka - aż tak łatwo to się nie przenosi :/

aczkolwiek kitek z kolei twoja pewność siebie "ja napewno nie mam" też jest nad wyraz... bo w gruncie rzeczy nigdy nie można byc 100% pewnym - mimo wszystko...

Jak ktoś chodzi do kosmetyczki, stomatologa, fryzjera, ma tatoo, to sorry, ale nie można być pewnym, że się nie jest pozytywnym...

Ja robiłam, ale kurcze mam w pakiecie medycznym wiec nie wiem ile kosztuje. Wynik dostałam w zaklejonej kopercie.

Ja robiłam z zalecenia lekarza,koszt około 45 zł,też dostałam w zaklejonej kopercie.

a z ciekawości ile się czrka na wynik?

Lekarz ma obowiązek dac Ci skierowanie na to badanie ale Ty NIE masz obowiązku tych badań robic i nie ponosisz żadnych konsekwencji ze tego nie zrobisz także wpuszcza Cię na porodowke na pewno

nie od dawna bo rodzilam w 2010 i nie był wymagany

Anonimowo i bezpłatnie, dają nr do ankiety i później przy odbiorze tylko ten nr trzeba podać. W Gdańsku na Długiej oczywiście.

Na Akademii Medycznej - 15zł, trzeba mieć skierowanie od lekarza

Za darmo w Invicie na Podwalu - w poniedizałki i czwartki na 17 - tylko wyniki dostaje się anonimowo - nie opisane nazwiskiem

i tu się nie zgodzę, byłam dwa tygodnie temu w Akademii ze skierowaniem i powiedzieli, że u nich nawet odpłatnie nie można zrobić, także lepiej podawać sprawdzone informacje.

co do badań na HIV - zarówno w poprzedniej ciąży, jak i teraz lekarz kazał zrobić mi te badanie. Poprzednio robiłam je prywatnie i płaciłam coś koło 40 - 45 zł w Brussie, teraz dostałam skierowanie i nic nie płaciłam.
W Szpitalu w Wejherowie akurat spytali się czy mam badanie, także pewnie zależy, gdzie kto rodzi (lub kto przyjmuje).

co do pewności, że ja na pewno nie mam...nawet przy głupim pobieraniu krwi istnieje prawdopodobieństwo zakażenia (nikłe bo nikłe), ale zawsze, a tu chodzi tak na prawdę przede wszystkim o zdrowie dziecka i po to się je głównie wykonuje...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wiem czemu - ale prawda jest taka, ze nie robiłam na Akademii, tylko się pytałam o te badania (w zeszłym tygodniu, robiłam u nich toxy i cmv bez skierowania) - być może chodzi o skierowanie od ICH lekarza? nie wiem - bo gdy okazało się, że w Invicie za free, to nie drążyłam tematu w Akademii

Robiłam w Brussie - 38 zł, odbiór następnego dnia oraz za darmo gdzieś za dworcem w Gdańsku Głównym - w Invicie (ale nie tej w Medisonie)
wiem, ze w poniedziałki od 17 robią

Badabie na wirusa hiv sa wykonywane w calej polsce w wiekrzych miastach za darmo !!!!!!!!!! Wystarczy wejsc na steone i macie podane adresy gdzie mozna takie badanie wykonac ludzie w jakim wieku w zyjecie!!!!!!!?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

w laboratorium UCK 15 plus 5 za pobranie

W Zabrzu w Śląskim Laboratorium Analitycznym na dzień 18.02.2013 badanie kosztowało 40 zł plus 2 zł pobranie ,wyniki były następnego dnia.

40 zl w przychodni ..

za darmo w INVICTRA w Gdansku na Podwalu w pon i czrt od 17 do 20 :)

Re: Ile kosztuje badanie na HIV??

Jeżeli zależy ci na szybkim wykonaniu badania na HIV najlepiej jest wykonać je samodzielnie. Mam na myśli to że można zamówić do domu zestaw pobraniowy ze zdrowegeny.pl i wysłać pobraną próbkę do laboratorium. Nie musisz wtedy fatygować się do lekarza ani prosić o skierowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Można znacznie prościej. Można zamówić test z krwi z palca. Zamawiasz test. Robisz go, czekasz 15 minut i masz wyniki. Bez laboratoriów, wysyłania itp. itd. Quickhivtest
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Mój mąż ma problemy ze wzwodem (7 odpowiedzi)

Mam prośbę.Mój mąż ma problemy ze wzwodem. O dwóch lat chociaż teraz jest coraz gorzej bo o ile...

Czy tabletki powiększające biust działają? (6 odpowiedzi)

Mam pytanie o tabletki powiększające biust. Czy mogą działać?

Jakie afrodyzjaki polecicie? (4 odpowiedzi)

Mianowicie zbliża sie rocznica ślubu moja i żony. Planuę specjalinie to jakoś przygotowac (...