Ile zarabiacie miesięcznie?

Ciekawi mnie, jak kształtują się na rynku pensje pracownicze. Napiszcie proszę kwotę netto i stanowisko, oczywiście bez podawania nazwy firmy:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 27

Re: Ile zarabiacie miesięcznie?

Tak, dorabiam w prywatnej szkole. To, że pracuje Pani w oświacie nie upoważnia na szczęście do oceniania mojej pracy. Nie chodzi Pani ze mną do domu i nie sprawdza z zegarkiem na ręku jaki jest realny czas mojej pracy. Same godz. dydaktyczne to nie wszystko. Nie rozumiem co to znaczy - "przy dzisiejszym podejściu do nauczania" - proszę nie mierzyć wszystkich jedną miarą. Gdybym nie przygotowywał się do zajęć (przygotowanie do jednej lekcji trwa u mnie ok. dwie godziny) to najprawdopodobniej uczniowie z mojego gimnazjum by mnie wynieśli z klasy. Najpierw atakujecie, a jak nauczyciel zaczyna się bronić to piszecie, że narzeka i płacze. Bzdury. Pracowałem w kilku zawodach (magazynier, kucharz, murarz) i mógłbym wypowiedzieć się na temat pracy w tych zawodach. Ale się nie wypowiadam, w przeciwieństwie do tych, którzy w mojej pracy nie spędzili nawet dnia, a zachowują się jakby wiedzieli lepiej.

PS. Bardzo się cieszę z dużych podwyżek dla stażystów i kontraktowych. Jak ja byłem na stażu to zarabiałem tyle, ze musiałem dorabiać wieczorami w fast foodzie i tylko modliłem się, żeby jakiś uczeń na zingera nie przyszedł. Czy to było normalne?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo 100% Polak musi mieć na czarnej liście:
- pracowników oświaty;
- mundurówek;
- służby zdrowia;
- polityków;
..i wielu innych.

Nie mogąc kogoś nienawidzić nie byłby sobą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic dodać nic ująć.
Każda praca ma swoje plusy i minusy. Nawet jeśli pracują krócej to nie jest to powód do atakowania ich. No ale ze zwykłej zazdrości się to robi i atakuje nauczycieli, że pracują krótko, żołnierzy, że wcześnie odchodzą na emeryturę itd. A kto z nas nie poszedłby na emeryturę w wieku 40 lat, gdyby miał taką szansę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie jest temat pt. "ile godz. pracuje nauczyciel", a ty nie jesteś kontrolerem ani osobą, która może cokolwiek napisać w tym temacie. Pilnuj swoich obowiązków i swojego portfela.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

7 dni w tygodniu? to chyba dorabiasz prywatnie w weekendy. Niestety pracuję w oświacie i wiem, że pracujecie 18, 22, 26 lub w najgorszym wypadku 30h tygodniowo - nigdy 40h! A przy dzisiejszym podejściu do nauczania - to dużo roboty w domu nie macie! Bo nikt mi nie powie, że np. nauczyciel wf sprawdza klasówki w domu. Oczywiście co innego polonista... i dlatego zarobki powinny być zróżnicowane co do specjalizacji a nie stopnia awansu:P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

3500-4000 webdesigner gdansk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

2500 netto monter teletechniki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

około 4000netto - webdeveloper + dużo czasu wolnego od pracy.

Gdyby tak było to każdy chciałby być belfrem. Nie wierz w bajki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapomniałeś dodać, że po 3,5h dziennie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18

Powodzenia miki. ZUS to największy złodziej niestety.

Moje zarobki ok 3000 netto/ mc. Nauczyciel mianowany, praca 7 dni w tygodniu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki, ale nie ma czego :-) Lubię swoją pracę, Matka natura była okrutna i dzieci mnie i żonie nie dała, a pracować muszę, bo mam poważnie chorą Mamę, którą ZUS zostawił bez środków do życia po śmierci Taty i siostrę z dziećmi i po rozwodzie z niebieskim ptaszkiem, której też wypada pomóc. 5,5k to niby dużo, ale jak się to podzieli na trzy i odejmie koszty - bardzo mało...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to w takim razie nie REZYDENT. Rezydentury lekarskie mają ustaloną przez ministerstwo stawkę 2300 lub 2500 netto zależnie od specjalizacji. Co innego specjalizacja w ramach ETATU szpitalnego. To zależy już od szpitala i są i niższe i wyższe

kiedyś się trzeba zatrzymać

szczerze współczuję
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Export Sales & Logistics Manager, 4,5 - 5,5k netto, 10-14h dziennie, soboty wszystkie, często niedziele, "na telefonie" 24h/dobę, przez 3 ostatnie lata 5 dni urlopu. Dewiza szefa - szybciej, więcej, lepiej, taniej ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

3500 netto, ekspedientka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Heh..życzę aby tylko Ci to na dobre wyszło.
Nie załamuj się, szukaj innego i powodzenia!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nic 0 - bezrobotna.
Straciłem pracę u prywaciarza, który dawał najniższe pensje krajowe a 10tego każdego msc premie w zależności od sympatii i stopnia niewolnictwa każdego z pracowników. Jedna z hurtowni biurowych :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

2800-3500 netto operator DTP wydawnictwo 3miasto, 12 lat praktyki

a zdradzisz ile tej pomocy chcesz zaoferować? ;)

Inne tematy z forum

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (61 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

Praca za granicą. Niemcy (8 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

praca w call center (24 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...