Ile zarabiacie miesięcznie?

Ciekawi mnie, jak kształtują się na rynku pensje pracownicze. Napiszcie proszę kwotę netto i stanowisko, oczywiście bez podawania nazwy firmy:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 27

Re: Ile zarabiacie miesięcznie?

12zł/h jako operator koparki i koparko-ładowarki, bliska okolica Gdańska. Oprócz operowania sprzętem wykonuję prace pomocnicze i czasami monterskie. W miesiącu wyrabiamy 200-230 godzin więc można się zmęczyć. Stawka całkiem OK jak na dzisiejsze warunki, ale gorzej z wypłacalnością... Umowa o pracę na czas nieokreślony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czego nie musisz robic ty bucu?naucz sie jezyk bo mowi sie "NIE MUSZE JUZ PRACOWAC" ty bucu
a tak w ogole to juz sie zbudz bo bzdury ci sie snia

1500 na reke- sprzedawca

ze swojego doświadczzenia, znajomych i rodziny to:
Wszystkie kwoty podaje w netto i oparciu o uowę o pracę

kucharz 1600zl
kelner śniadaniowy 1400zł
sprzedawca (galeria bałtycka) 1200zł
sprzedawca (Fashio haouse) 1800-2000zł z premiami
szef kuchni w renomowanym hotelu około 5000-6000zł
kelner w tym samym hotelu 1500zł + jakies napiwki ale bez szału
meager restauracji 2500zł
przedstawiciel handlowy 2500-3000zl
pracownik biurowy 1800zł

na zlecenia:
ochrona urzedu miasta 5,8zł/h
kelner bakietowy 10zł/h
hostessa od 6 do 15zł/h
kelner na monciaku 6zł/ + napiwki
budowlanka 8-10zł/h
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jako asystenka stomatologiczna w szczecinie na etacie,2 zmiany-1400netto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

spawacz, polska/gdynia 9 h dziennie od 7.30 do 17. 3o minut nie platnej przerwy 44 zl netto, umowa o prace na 2600 zl. socjal pelny, auto firmowe bus na kilka osob.
praca bez nerwow, ile zrobisz to jest ok, (godzinowka z nas jest) nikt nie narzeka i dlatego najnizszy staz w firmie to 2 lata.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolego Życze podwyżki tego 5,5 żeby dla wszystkich starczyło. Zdrowa postawa - Wesołych Świąt!!!

5kpln podstawy, laptop, słuchawka, auto plus premie czasami przekraczające podstawę kierownik produkcji odpowiedzialny za wszystko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

1350 netto
2,5 roku stażu
PRACOWNIK PRODUKCYJNY (21L.) zazwyczaj 8h, non stop w ruchu, duże obciążenie fizyczne + odpowiedzialność

no nieźle, zarabiam 40 kawałków, prezes interferii
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

minus wacha;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, jestem z Krakowa i pracuje jako szef Kuchni i zarabiam 2500zł netto + premie około 400zł. Miałem zamiar przenieść się do gdańska ale z tego co czytam to nie wesoło u was z zarobkami. Czy jest tu jakiś kucharz? Może się wypowiedzieć jak zarabia się u was w gastronomii?

Pozdrawiam

Paweł z Krakowa

26 lat - 6 lat ogólnego stażu pracy w tym handel, stanowisko kierownicze, koordynacja, praca w administracji, wykształcenie średnie techniczne, plus oczywiście wyższe niestety tylko licencjat ale zawsze może to sie zmienić :) i co
1400 netto plus prowizja no i oczywiście jest próg nie do osiągnięcia a praca bardziej biurowa 15-16 razy miesiącu po 12h tak bym to ujął niestety umowa totalnie śmieciowa :(

dlatego szukam pracy nawet za mniejsza kasę aby tylko umowę normalną mieć :( by w przyszłości kredyt na mieszkanie dostać - bo w chwili obecnej to czuje sie jak bym na czarno pracował....

Narzeczona pracuje w stomatologi ma 11 zł na godzinę plus kasa za skalingi także przy 170 godzinach 2300 netto ma - chciał bym chociaż trochę jej dorównać z wypłata albo wyrwać jeszcze gdzieś prace dorywcza co drugi dzień bo przy moim obecnym czasie pracy mam taką możliwość, a robić moge wszystko jak bedą $$$ :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co Ty opowiadasz... To chyba nie w tej samej Anglii co ja żyjesz, jeśli twierdzisz, że za 800zł można kupić w Polsce tyle co za 800funtów w Anglii. No, aż brakuje mi słów skąd Ty to bierzesz... W Polsce przez 5 lat wynajmowałem w Trójmieście w Gdańsku mieszkanie dwupokojowe za 1500zł. Czyli Twoją drogą dedukcji cena mieszkania w Anglii licząc 1:1 również wynosi 1500?? Mając 800funtów w Anglii opłacisz mieszkanie i jeszcze masz coś na przeżycie, a w Polsce mając 800zł opłacisz mieszkanie?? Nie sądzę... Jezu podałbym Ci tyle przykładów na to, że się mylisz, że aż głowa boli. Ja nie powiedziałem, że w UK zarabia się przeciętnie 1200funtów. Jak się tam jedzie bez żadnego wykształcenia, języka, kwalifikacji to może i się zarabia 868 funtów. Zależy co się robi. Ja pojechałem pracować tam w swoim zawodzie, a nie "na hura" szukać pracy. Ale błagam, przestań pisać, że za 50 funtów w Anglii kupisz tyle co za 50zł w Polsce. Spójrz na ceny wody, chleba, piwa, wódki, nawet cheesburgera w Mc Donald's w Anglii, a spójrz na ceny w Polsce. A inny przykład, który kompletnie mnie rozbraja to karnet na Lechię Gdańsk około 1000zł, karnet na mecze Manchesteru United 900funtów. Oczywiście mówię o dobrych miejscach. Licząc w stosunku 1:1 to zarabiając 868funtów prawie kupisz sobie całoroczny karnet na mecze Manchesteru United, zarabiając 868zł brakuje Ci nawet więcej na karnet Lechii Gdańsk w stosunku co do karnetu na mecze Man United. A chyba nie muszę porównywać poziomów widowiska. I przestańcie w końcu przekonywać, że stosunek wydatków do wysokości wynagrodzenia w Polsce jest taki sam jak w Anglii.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre :D praca jest nad morzem, owszem, ale tylko w wakacje. poza sezonem to mozesz liczyc na lut szczescia, zeby sie do biedronki dostac
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

płacimy*
a chata 10 min od centrum na ładnej spokojnej angielskiej dzielni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie polecam wyjazdu komus kto chce tu mieszkac sam i pracowac na warehousie...

ja mieszkam z mezem ktory ma solidna pensje, moja za rok z hakiem wzrosnie tez znacznie, za chate pącimy w Coventry 475 funa 4 pokoje (chata w super stanie ale przyznaje ze cena miła, powinno to kosztowac okolo 100 funa drozej)

zarcia nie marnuujemy, nie chlejemy, nie ma lansu, zyjemy normalnie i styka na wszystko. Czesto kupuje tu ciuchy, buty i inne takie dla rodziny bo taniej, na przecenach ktore sa bezustannie wrecz za symboliczne pieniadze.

Ostatnio lalki Monster High w PL kupowałam dla bratanicy za 170 zł duze pudlo, od 2 mcy jest u mnioe promocja tych lalek, sa za 16 funa :) czyli jakies 65 zł :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inaczej : w Polsce zapłacę 37,98 zł a w UK 24,72f (niższa kwota związana była z faktem zakupu tylko 400gram mięsa, wyższa dotyczy kwoty uwzględniającej kg mięsa, który kosztuje 13,34f). Nadal będę się upierać, że relatywnie żarcie w UK jest dużo droższe, bo większość towarów jest importowana. Za to ciuchy są tanie - można przecież kupić tshirt i zapłacić mniej niż za 400gram mięsa :D) W Polsce takie akcje to tylko w lumpexach :)

U nich zarabia się przy najniższej krajowej 868f na rękę i wydaje 24.72f na 8 potrzebnych produktów.

U nas zarabia się przy najniższej krajowej 1111,86 zł na rękę i wydaje 37,98zl na 8 potrzebnych produktów.

Akurat wiem jak wygląda życie w UK w praktyce i umiem znaleźć minusy, widzę również różnicę. I nie mów, że w UK zarabia się przeciętnie 1200f na ręke czyli ok 1500 brutto. Takie stawki to dla Brytyjczyków i mnie :) bo miałam prawie 1600 :) ale większość pracuje za najniższą krajową :)

Jeśli mieszkasz sam a nie w kołchozie z innymi Polakami, to musisz liczyć się z kosztami. Minimum 500f za 2 pokojowe mieszkanko (poza Londynem), plus opłaty co 3mce za prąd i gaz (ok 100f miesięcznie) plus council tax (100f +/-) jak masz samochód to benzyna, jak poruszasz sie środkami komunikacji to za bilety. Polacy pracujący na Wyspach mają najczęściej najniższą krajową (6.08f/h). Pracując 40h masz brutto 972f (a od tego jeszcze sobie tax odejdzie), wiec na rękę masz 868f :) Zatem ile Ci na życie zostanie? Niewiele, z 200f (zakładając, że nie dostajesz benefitów) czyli pozostaje Ci robienie zakupów za max 50f tygodniowo :)

800zl czy 800f dla mnie żadna różnica, bo jeśli liczyć 1:1 to taka sama nędza. Zatem za 50f kupisz tyle ile u nas za 50zl czyli nic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zakupy w polskim Tesco według Ciebie - 37,98zł, w angielskim 15,38f. W Anglii zarabiasz 1200 i w Polsce 1200. Widzisz różnice, czy nie?? W Polsce można byłoby zarabiać nawet i te 1200, gdyby ceny najróżniejszych produktów w stosunku do wynagrodzenia były takie jak w Anglii.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (8 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (66 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

praca w call center (24 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...