Ilość wódki i napojów na wesele

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy ktoś wie jak wyliczyć ilość wódki, wina i napojów , soków , wody, w stosunku do ilości gości?
Słyszałam że wódki 1 na głowę, napoje 2,5 na głowę ale nie jestem pewna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ilość wódki i napojów na wesele

Cześć.
Wszystko zależy od tego na kiedy planujesz wesele. Co do wóki to powinno ci wystarczyć mentalność ludzi się zmieniła i ludzie raczej już nie chodzą na wesele aby się upić lecz aby się bawić. Co do napoi to już inna sprawa. Jeżeli planujesz wesele na okres wakacyjny to może Ci zabraknąć, ale rozsądnym rozwiązaniem jest umówienie się w sklepie gdzie kupujesz, że jak coś zostanie to zwrócisz. Klient ma teraz coś do powiedzenia, a srzedawcy idą na rękę. Podobnie możesz oczywiście zrobić z alkoholem. Fakt że musisz za wszystko zapłacić, ale jak zostanie zawsze możesz zwrócić.

Proponuję:
1,5 litra wodki na parę
1,5 l napoju na osobę
1 wino na 6 osób
woda mineralna - połowę mniej niż napojów
Jednak dobrze mieć też coś w zapasie (wódka, soki) - ale generalnie to powinno na wesele starczyć. Proponuję też nie przesadzać z ciastem bo dużo zostaje - chyba że planujesz poprawiny w lokalu. pozdrawiam,

Nie wszyscy mają głowę na 0,75 więc 0,5 powinno wystarczyć

Oczywiści masz rację - 0,5 litra wystarczy to byl "blad w druku" dobrze że nie wyszlo mi 2,5 litra :)))))))))))))) ania

Inne tematy z forum

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...