Inseminacja w Invimedzie w Gdyni - ktoś miał?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam'

Jestem po dwóch inseminacjach w Invikcie. Pierwsza wg mnie była wykonana zbyt wcześnie, druga zbyt późno. Chcę zmienić lekarza, ale z pewnych względów muszę ograniczyć się tylko do Gdyni, a więc pozostaje Invimed, bo w Invikcie jest tylko 1 lek. Czy któraś z Was przechodziła tam w ostatnim czasie ten zabieg? Którego lekarza polecacie? Jaki jest koszt zabiegu? pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Inseminacja w Invimedzie w Gdyni-ktoś miał?

invimed sobie odpusc szkoda kasy lekarzy maja do bani zostaje ci jeszcze gameta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślałam, że Invimed to nowa nazwa Gamety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

invimed jest w kwiatkowskim, a gameta jest w bocznej od świętojańskiej. Gameta z pewnoscią ma lepszych lekarzy np. Skweres, Czech
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja uważam, że Invimed w Gdyni to dobra klinika. Z sukcesem przeszliśmy tam przez ICSI dwa lata temu. Prowadził nas dr Andrzej Rogoza. Jest to lekarz z dużym doświadczeniem. Z czystym sumieniem mogę go polecić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

My mieliśmy w Gamecie raz z powodzeniem Nasz skarb ma ponad 3 latka :-) poleca dr Śliwińskiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja koleżanka umówiła się do Invimedu, bo mają problem z mężem z niepłodnością. Chcą iść na konsultacje aby lekarza aby w końcu ktoś im pomógł. Wybierają sie do Gdyni, musze jej powiedzieć żeby udałą się do Pana Rogozy. A od razu się udało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

podbijam wątek. może ktoś się wypowie na temat inseminacji w Invimedie lub Gamecie?

Szczerze polecam dr. Skweresa z Gamety w Gdyni.
Miałam u niego 2 inseminacje, a Maciuś ma już 2,5 roku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam porównanie bo miałam in vitro i w gamecie i w invimedzie, gameta super, invimed tragedia, leki nie wyliczone, wydajesz kasę niepotrzebnie bo zostają, lekarka kompletnie nie kojarzy ciebie choć przychodzisz tam często, bardzo nieprofesjonalne babki w rejestracji; zresztą jak coś to pisz na maila: marta.michalak66@poczta.onet.pl

Potwierdzam, mnie również leczył dr Rogoza. Wspaniały lekarz, z dużą wiedzą, ciesze się, że razem z mężem mu zaufaliśmy

no ja jak wpsominałam, byłam u dr Rogozy z Invimedu, naprawdę bardzo mi pomógł, u kogo z invimedu się leczyłaś?

dr Rogoza... słyszałam o nim dość dobre opinie. Zadtanawiamy się na wyborem właśnie jego. A Ciebie klisia czym przekonał?

Uwaga na Rogozę. Byłam u niego raz w Invimedzie i namówił mnie na wizyty w jego prywatnym gabinecie. Jest to naciągacz. Wydałam majątek na inseminacje u niego. Warunki tragiczne. Poczekalnia 3X3 m, w której wiecznie pełno osób. Nasienie pobiera się w toalecie, z której wszyscy korzystają. Wygląda to tak, że facet "produkuje" nasienie a co chwilę ktoś puka w drzwi do toalety. Masakra jakaś. Nie wiem jaki on jest w Invimedzie ale prywatnie nie polecam. Nasienie do inseminacji przygotowywała pielęgniarka. Oczywiście pieniądze wyrzucone w błoto, inseminacje się nie udały.W Invikcie lekarz śmiał się jak się jak mu o tym opowiedziałam.

Naprawde? Aż ciężko w to uwierzyć! Dlatego nigdy nie wolno się godzić na takie "prywatne wizyty" idziesz do kliniki i masz odpowiednie standardy. Ja leczyłam się u dr Rogozy w Invimedzie i nie było mowy o takich sytuacjach.

Wg mnie kliniki są bardziej godne zaufania w tym zakresie niż prywatne gabinety. Wg mnie świadczy o tym także fakt, że w takim Invimedzie jest program ministerialny, więc klinika pewne warunki jakościowe po prostu musi spełniać.

dla mnie najważniejsze jest to, aby lekarz dobrze tłumaczył. zazwyczaj mam pełno pytań, wątpliwości.. wiesz, ja się bardzo wszystkim przejmuję, dlatego taki lekarz, z takim podejściem jest idealny dla mnie. Polecam go z czystym sumieniem :)

Joanna, jestem w szoku po tym co mówisz... ja dlatego jestem za tym, aby wybierać jednak kliniki, takie jak Invimed. Tam są pewne procedury postępowania i daje mi to większe poczucie bezpieczeństwa.

dr Skweres i dr Czech - jak dla mnie najlepsi profesjonaliści, dobry jest też dr Śliwiński - to lekarze z Gamety

Hej ja miałam ins u Śliwińskiego, co prawda za 4 razem się udało!!!!! Gameta kiedyś chodziałm do invicty ale też do niego , polecam :)

a mi się udało własnie w Gdyni w Invimedzie u doktora Piątkowskiego, własnie w piątek odebrałam wyniki bety i okazuje się, że jestem w ciąży, to było nasze drugie podejście do iui i mam nadzieję, że ostatnie.

Martus, a jak długo dr Piątkowski Cie diagnozował i zakwalifikował do inseminacji? Jakie ma podejście?

My już raz zostaliśmy rodzicami. Teraz przymierzamy się do drugiego podejścia u dr Makowskiej. Mamy jeszcze 2 mrozaczki. Przy pierwszej próbie były 2 transfery, więc myślę, że teraz mamy podobnie duże szanse.

To bardzo dobry lekarz, podejście do pacjentek ma świetne, jest profesjonalny, ale też miły. Jeśli chodzi o diagnozę to u nas poszło szybko, bo u mnie wszystko było w porządku, tylko parametry nasienia męża nie najlepsze, więc po kompletnych badaniach, do IUI podchodziliśmy już w drugim cyklu.

korzystałam z invimedu, u dr. a.rogowskiego, ale nadużył mojej cierpliwości i zmieniłam na dr. m.piątkowskiego. Teraz leczę się w jego prywatnym gabinecie i jest to o wiele lepsze rowiązanie niż invimed, bo tam ma dla mnie 10 min a tu poświeca o wiele wiecej czasu. Jest to dobry lekarz któremu trzeba zaufać.

ja leczyłąm się w Invimed ale w Warszwie, mam bardzo pozytywną opnię o klinice, dzięki nim mam maluszka o którym od wielu już lat marzyłam.

Invimed ma placówki w wielu większych miastach, więc warto sprawdzić gdzie ich szuakć, moja przyjaciółka dzięki nim przy 3 próbie zaszła w ciążę.

Invimed porażka naciagaja tylko na kase.Ta klinikę powinni zamknąć.

Jest tyle facetów na świecie, którzy zrobią to za darmo i w sposób naturalny (ekologiczny ;) ) po co sobie życie komplikować ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Twój komentarz jest totalnie nie na miejscu, co z tego, że jest wielu facetów na świecie, skoro wina wcale nie musi być po stronie mężczyzny, a jest po kobiety. Z resztą już nawet nie chcę komentować tej wypowiedzi, bo jest po prostu zaczepna. Ja, a dlaczego uważasz, że powinni ja zamknąć? Trochę mnie dziwi Twój komentarz, bo zwykle spotykam się z pozytywnymi opiniami na temat tej kliniki.

Potwierdzam, dr Piątkowski zna się na leczeniu niepłodności. Zaczęliśmy uczęszczać do jego gabinetu w Orłowie. Dokładnie nas zdiagnozował. Tak naprawdę, jak w naszym przypadku tylko tam zawsze miał dla nas tyle czasu ile było trzeba. Okazało się, że jedynym rozwiązaniem jest in vitro. Wtedy doktor przeprowadził zabieg w Invimedzie, z którym współpracuje. Udało się za drugim razem. Dziękujemy:)

i jak tam jest ktos po inseminacji po invitro jakie wrazenia? wybieramy sie tam z meżem warto?

Warto. Warto wybrać sobie któregoś z trójki doświadczonych, przyjmujących tam lekarzy. Warto dać mu możliwość, czyli czas, możliwość obserwacji tego co ważne, przeanalizowania w spokoju wszystkich czynników, czasem bardzo subtelnych czynników mogących mieć wpływ na rezultat. Tak było w naszym przypadku. Dr Piątkowski niczego nie obiecywał.Raczej był szczery do bólu informując o możliwości wpływy na sukces leczenia. Zlecał po kolei badania, analizował czynniki mogące mieć wpływ na leczenie. Czasem, byliśmy niecierpliwi, ale kolejne zlecane badania wykazywały nieprawidłowości. Zakończyło się sukcesem, to najważniejsze.

Re: Inseminacja w Invimedzie w Gdyni - ktoś miał?

byle nie dr Piątkowski - nastawiony tylko i wyłącznie na invitro... o zadnych innych metodach nie chce słuchać typu inseminacja np. poza tym przed usg domacicznym brudnym łapskiem bez rękawiczki wymacał prezerwatywę i taką zainfekowaną użył do badania usg dopochwowego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Problem z osiągnięciem pełnej erekcji (6 odpowiedzi)

Piszę to anonimowo, bo w przeciwnym wypadku nigdy bym się na to nie odważył. Od jakiegoś czasu...

DR Michalska- poradnia hepatologiczna (5 odpowiedzi)

czy ktoś był u tej pani dr na wizycie?

Słabe, łamliwe i wypadające włosy (154 odpowiedzi)

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś...