Może i ta teoria jest prawdziwa ale dopóki nie odnajdą Iwony, to tylko kolejna teoria do weryfikacji.
~Piotr z Gdańska
(7 lat temu)
Ja śledzę tą sprawę od początku jak tylko Iwona Wieczorek zaginęła, i wiele razy czytałem o różnych przełomach w tej sprawie. A to Rutkowski wpadł na jakieś ślady, a to policja przeszukuje - przekopuje park Reagana od lat, a to jasnowidz wskazał miejsce ukrycia ciała, a teraz agencja Lampart.
I co i dalej nic?!
Szkoda mi rodziny która musi przeżywać w rok, w rok to samo!
Dla mnie na dzień dzisiejszy kluczowymi osobami w tej sprawie by ją rozwiązać to:
1. Facet z ręcznikiem i nie musi być to od razu morderca, może być to świadek który może poświadczyć wersję agencji Lampart że faktycznie tych trzech sprzątających zaczepiało dziewczynę i że doszło między nimi do sprzeczki.
2. Odnalezienie dwój rowerzystów którzy tam na tym filmie przejeżdżali może coś jeszcze po latach pamiętają z tamtego dnia.
3. Jeżeli stawy, zbiorniki i kanały burzowe nie zostały przeszukane to na co policja czeka dawno już powinny być przeszukane sprawdzone, nawet wodę ze stawów spuścić bo są na to możliwości i powinno być to od razu zrobione bo tylko w taki sposób można szybko pozbyć się ciała.
4. Tam też w tych okolicach też dużo się budowało i można było też ciało ukryć w fundamentach.
5. Ja bym jeszcze lepiej prześwietlił jej znajomych, bo tu też jest wiele nieścisłości w ich zeznaniach, zachowaniach itp. i np pozbycie się samochodu. Bo z tego co się orientuję łatwo tam wjechać samochodem czy się posiada pozwolenie czy nie bo nikt tego tam nie sprawdza, a nie raz jak tam jechałem rowerom i to w godzinach popołudniowych gdzie jest sporo ludzi jakiś kierowca się przemykał po drodze rowerowej. Dla tego też bym nie przesądzał w 100% że to musiały być służby komunalne i akurat ich pracownicy.
6. I powinno się sprawdzić wszystkie telefony komórkowe które się w tamtym czasie logowały choć w tamtych latach nie wszystkie komórki na kartę był zarejestrowane
Dla dobra rodziny Iwony powinno się ostrożnie podchodzić z publikacją takich w 100% nie sprawdzonych informacji. Bo to jest kolejne rozbudzanie nadziei na jej odnalezienie i wyjaśnienia tej sprawy, a może się okazać że Ci faceci co sprzątali nic wspólnego z tą sprawą nie mieli, ciała nie znaleźli i co wtedy?
Poza tym sprawca lub sprawcy też śledzą tą sprawę w mediach i mogą odpowiednio się uchronić przed złapaniem!
12
0