Iwona Wieczorek: nowy trop w sprawie zaginięcia

Opinie do artykułu: Iwona Wieczorek: nowy trop w sprawie zaginięcia.
Artykuł na temat: Iwona Wieczorek zaginęła

Biuro detektywistyczne Lampart Group twierdzi, że udało mu się rozwiązać zagadkę zaginięcia Iwony Wieczorek, a materiały w tej sprawie przekazało dwa tygodnie temu Prokuraturze Okręgowej w Gdańsku. Zdaniem detektywów, związek z zaginięciem dziewczyny mieli pracownicy firmy sprzątającej. Prokuratura twierdzi jednak, że wątek ten był szczegółowo sprawdzany w 2015 roku, a autorem przekazanych jej materiałów nie są detektywi z agencji Lampart.

Od zaginięcia Iwony Wieczorek minęło ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja

Był badany. ale pytanie jak wnikliwie i jak mądrze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obstawiam ze za jakis czas nakreca film o zaginieciu Iwony i przedstawia w nim alternatywna wersje zdarzeń
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może i ta teoria jest prawdziwa ale dopóki nie odnajdą Iwony, to tylko kolejna teoria do weryfikacji.

Ja śledzę tą sprawę od początku jak tylko Iwona Wieczorek zaginęła, i wiele razy czytałem o różnych przełomach w tej sprawie. A to Rutkowski wpadł na jakieś ślady, a to policja przeszukuje - przekopuje park Reagana od lat, a to jasnowidz wskazał miejsce ukrycia ciała, a teraz agencja Lampart.
I co i dalej nic?!
Szkoda mi rodziny która musi przeżywać w rok, w rok to samo!
Dla mnie na dzień dzisiejszy kluczowymi osobami w tej sprawie by ją rozwiązać to:
1. Facet z ręcznikiem i nie musi być to od razu morderca, może być to świadek który może poświadczyć wersję agencji Lampart że faktycznie tych trzech sprzątających zaczepiało dziewczynę i że doszło między nimi do sprzeczki.
2. Odnalezienie dwój rowerzystów którzy tam na tym filmie przejeżdżali może coś jeszcze po latach pamiętają z tamtego dnia.
3. Jeżeli stawy, zbiorniki i kanały burzowe nie zostały przeszukane to na co policja czeka dawno już powinny być przeszukane sprawdzone, nawet wodę ze stawów spuścić bo są na to możliwości i powinno być to od razu zrobione bo tylko w taki sposób można szybko pozbyć się ciała.
4. Tam też w tych okolicach też dużo się budowało i można było też ciało ukryć w fundamentach.
5. Ja bym jeszcze lepiej prześwietlił jej znajomych, bo tu też jest wiele nieścisłości w ich zeznaniach, zachowaniach itp. i np pozbycie się samochodu. Bo z tego co się orientuję łatwo tam wjechać samochodem czy się posiada pozwolenie czy nie bo nikt tego tam nie sprawdza, a nie raz jak tam jechałem rowerom i to w godzinach popołudniowych gdzie jest sporo ludzi jakiś kierowca się przemykał po drodze rowerowej. Dla tego też bym nie przesądzał w 100% że to musiały być służby komunalne i akurat ich pracownicy.
6. I powinno się sprawdzić wszystkie telefony komórkowe które się w tamtym czasie logowały choć w tamtych latach nie wszystkie komórki na kartę był zarejestrowane

Dla dobra rodziny Iwony powinno się ostrożnie podchodzić z publikacją takich w 100% nie sprawdzonych informacji. Bo to jest kolejne rozbudzanie nadziei na jej odnalezienie i wyjaśnienia tej sprawy, a może się okazać że Ci faceci co sprzątali nic wspólnego z tą sprawą nie mieli, ciała nie znaleźli i co wtedy?

Poza tym sprawca lub sprawcy też śledzą tą sprawę w mediach i mogą odpowiednio się uchronić przed złapaniem!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

I byli do tej trasy przyspawani. Była 5, pojechali kupić browara, spoko w ustronnym miejscu i tyle. A to wszystko to luźna argumentacja. Nikt nie wie kiedy i w którym miejscu Iwona zeszła z deptaka i w którą stronę się udała.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Publikacja ta ma jeden dobry aspekt bo teraz ludzie przeczytaja o tym i zastanowia sie czy sami nie stali sie kiedys celem tych

nie wysypali sie bo byc moze wcale nie byli przycisnieci przez policje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

iwona

w tym czasie auta tej firmy nie mialy gps
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Skuteczność prokuratury?

Proszę zwrócić uwagę że pracę tej prokuratury poznaliśmy w sprawie Amber Gold.
Ci prokuratorzy są i nic więcej, problemem są pytania o czynności, oni nie wiedzą nawet co sami robili w sprawie
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja

Z własnego doświadczenia procesowo-śledczego... Jest bardzo mało prawdopodobne, aby z 3 osobowej ekipy nikt się nie wsypał, albo nie wysypał..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

CO ZA ABSURD !!

Jestem oburzony zarówno działaniem agencji jak i portalu który publikując taki materiał przykłada rękę do marketingowego wykorzystywania ludzkiej tragedii. Kolejne hieny próbują zyskać darmową reklamę, publikując pseudo profesjonalne materiały. Ktoś za dużo oglądał CSI..

Analiza danych biometrycznych twarzy to jakaś totalna bujda.. Prezentowany materiał obrazuje środowisko graficzne Autodesk Maya służące do tworzenia animacji 3D ;-) Nie wiem czy to jest najlepsze narzędzie do tego ;-) BTW ciekawe czy Lamparty mają na to licencję, bo to nie tanie rzeczy są.. (2000 Euro rok).

Wracając do merytoryki - obraz zarejestrowany przez kamery monitoringu posiada rozdzielczość 4CIF (704×480), wobec czego analizowany fragment "twarzy" może mieć ok. 35x35 pikseli ! Favicon trojmiasto.pl widoczny na zakładce ma 16x16.. Jedynie przy fotografii zrobionej w bardzo dobrych warunkach, en face mogłoby to posłużyć do identyfikacji. Jak komuś udało się oznaczyć na tak niskiej rozdzielczości w sposób rzetelny opisywane wektory? Jakim cudem po przeskalowaniu zachowały jeszcze sensownie proporcje, korelujące wzajemnie z dla wieloma punktami twarzy.. Do tego w warunkach w których nie da się określić konta pod jaki facjata została zarejestrowana?..

TURBO BUJDA !!

Także... dajcie już ludziom spokój i wykorzystujcie ich tragedii.. A drogie Trojmiasto - nie publikujcie proszę takich bzdur, bo tylko "nakręcacie klimat" i kolejnych tego rodzaju poszukiwaczy przygód..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

Hnm

Trzeba jeszcze raz przesluchac tych smieciarzy i na wykrywacz klamstw z nimi..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy poznamy zeznania panow sprzatajacych?

W jakiej czesci te zeznania byly niespojne? Nie poznamy -wiec nie ma co siobie dopowiadac hipotez.PATRZE NA TEN OTWARTY FURGON ALE NICZEGO NIE WIDZE.Chociaz bardziej prawdopodobne jest ze w trojke mieli wieksze szanse na ukrycie I pozbycie sie ciala niz jeden.Pewne jest tylko to,ze zostana zaproszeni na przesluchanie.Jesli nie przyjda znaczy ze maja cos na sumieniu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

CSI Gdańsk
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Porównaj sobie proporcje głowy do tablicy rejestracyjnej, która ma 52cm i jest w tej samej odległości od kamery. Według mnie wychodzi, że proporcje są idealne
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Policja czyta opinie w internecie by uzyskać materiał dowodowy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

dwoch z tej zalogi smieciarki wlasnie dalo minusy.

teraz tylko sprawdzic ich ip i oznacza, ze prowokacja sie udala.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powinna byc ankieta.

Powiedzcie uczciwie ilu zwyklych ludzi wiedzialo o obsludze tego wozu z firmy sprzatajacej przez te 7 lat? Tak zeby mogli cokolwiek pomoc w sledztwie?

No ilu?

powinna tu wpasc ankieta czy znales te hipoteze i czy przestawiala ja policja lub prokuratura?
tak,
nie,
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1