JAKI TERMOMETR??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
dziewczyny - polećcie proszę jakiś naprawdę dobry termometr bezdotykowy - cena nie gra większej roli...

Muszę w końcu nabyć, bo mam w domu kilka ( i rtęciowe i dotykowe elektroniczne), ale jak przychodzi co do czego i dziecko ma wysoką gorączkę to i tak mamy problem z jej pomiarem..

Piszcie proszę jakich używacie, jakie polecacie...proszę o opinie i sugestie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: JAKI TERMOMETR??

Chętnie się podłącze do pytania. My mamy na podczerwień, raczej średniej klasy i ostatnio też się zastanawiałam, czy nie zainwestować w jakiś droższy, bo ten nasz chyba zaniża temperaturę - w domu 36,6, w szpitali 37,7 (różnica w pomiarze: 20 min). Sama już nie wiem, czy mu wierzyć.

Ja mam thermoscan brauna ( dość drogi był powyżej stówy) ale dosyć można na nim polegać - jest do ucha. Jak słaba bateria albo długo nie wymieniany kapturek to zaniża temperaturę :( Ale w szpitalu takich używali :) no i kupiłam. Jak widzę, ze muszę mieś wuiarygodny pomiar bo mały ma temperturę to mierzę sobie :) i jak jest podejrzanie to wymieniam kapture czy baterie.
Ogólnie dużo lepszy niż inne a pod pachą mu nie umiem mierzyć. W ogle nie wspominająć pupy i zwykłego termometru - chyba mi by uszy zwiedły z ryku przy czekaniu na wynik ...
Więc zostaje tylko taki do ucha. Bo te inne na czoło w smoczku itp to słyszalam, ze są BARDZO niedokladne...A ten najwyżej o troszeczke zafalszuje...

nie ma problemu..mogę wydać i 2 stówy....ale chcę dobry:)

ja mam taki,
http://allegro.pl/termometr-skroniowy-do-czola-lub-ucha-germany-waw-i1798414450.html

ale nie polecam, ciezko się sprawdza bo trzeba po czole jezdzić, chyba kupię inny,.

ja mam taki, a właściwie dwa identyczne (jeden kupiłam i go używam, a drugi dostałam - nieużywany), Jest to czoła i ucha, wygodny w użyciu i dość dokładny (porównywałam z rtęciowym).

http://dlapacjenta.pl/sklep/product_info.php/products_id/1760?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-09&utm_content=1760#nclid=835d3b09eed5d660108000a2604932a3

Dla mnie najlepszy jednak rteciowy!Mam elek. kosztowal ok.50zl,totalna masakra.Dziecko miało ponad 38 stopni,a on pokazywal 37.Ufam starej szkole i teraz tylko rteciowym mierze.dziecko ma 14 miesiecy i jakos dajemy rade!

A jak Ty mierzysz tym rtęciowym?? ja też jestem tradycjonalistką, ale niestety córka zbyt się wyrywa i spina pupę, jak próbuję jej zmierzyć, więc nie chcę jej zrobic krzywdy...poza tym czasem w nocy jak śpi jest potrzeba szybko sprawdzić poziom gorączki...

Ja mierze pod paszka,nie w pupie.Daje cos dziecku do zajecia sadzam na kolankach i mierzymy.W pupie to babcia czasem mierzy bo jest pielegniarka.Ja sie na to nie porywam..Elektronicznym w nocy czasem mierzylam ale w uchu,bo bardziej wiarygodny byl wynik.Dodam ze moje dziecko do spokojnych tez nie nalezy,ale jakos dajemy rade ;)

ja tez mierze rteciowym pod paszka - podobnie jak Anka: Młody na kolana, no i to jest jedyny moment jak puszczamy mu bajke - spokonie siedzi :P a w nocy tez nie ma problemu -wkładam pod paszke i przytrzymuje mu raczke aby sie nie wysuną. Ale jak polecicie cos godnego zakupu to moze sie skusze na taki na podczerwień bo inne elektroniczne "śmieci" juz testowałam :)

Witam,

Ja używam od jakiegoś czasu termometru Thermoflash i jestem z niego bardzo zadowolona, ale niestety nie jest tani. Tego termometru używają w szpitalach (przynajmniej używają go w wojewódzkim na porodówce i pediatrii)

Przykładowy link z allegro: http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-thermoflash-lx-26-kurier-0zl-i1804216880.html

Witam,
reprezentuję firmę sprzedającą m.in. termometry. W naszej ofercie mamy elektroniczny termometr, który jest dokładny, szybki i bezpieczny (urządzenie jest produktem medycznym), mierzy również temperaturę otoczenia a co ważne temperaturę płynów ( można zmierzyć temperaturę pokarmu przed podaniem dziecku ). Termometr może być również używany przez wszystkich domowników, nadaje się do mierzenia temperatury w uchu oraz na czole a pomiar jest 1-sekundowy. Zapraszmy na naszą stronę internetową http://www.hornwellness.pl/termometr-4w1-na-podczerwien-mowiacy-po-polsku-oregon-tt1091.html

My mamy taki
http://vitamarket.pl/p5831-ApoNorm-cyfrowy-termometr-na-podczerwien-do-pomiaru-temperatury-na-czole-FR-100.html
Jest fajny, dotykowy, ale tylko czółka na sekundę trzeba dotknąć, także jest ok :) Mierzyliśmy do tej pory kilka razy - sobie i synkowi - i nie zauważyłam, żeby przekłamywał temperaturę.

Nie dawno pojawił się na rynku taki termometr http://www.medic-zone.pl/bezdotykowy-termometr-na-podczerwien My już zakupilismy taki i jak na razie się sprawdza. Wiadomo że technologie szybko się rozwijają i to co było kilka lat temu najlepsze, dzisiaj już takie nie jest. Ten termometr ma jeszcze bardzo przydatną funkcję (przynajmniej nam się przydaje ;-) zapamiętuje kilkanaście ostatnich pomiarów. Poza tym, super sie mierzy temperaturę śpiącemu dziecku, ponieważ nie trzeba go nigdzie wkładać a nawet dotykać dziecka.

Odradzam babyono.

podbijam...............

U mnie temat znowu na tapecie.
Miałam już Braun - szajs jakich mało.
Microlife - nie zły ale raczej zaniżał temperaturę.
I właśnie ten Microlife zgubiłam :/
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Poszukałam opinii i zmuszona chorobami dzieci szybko zamówiłam nowy.
I jest w końcu genialny, dobrze mierzący, po prostu świetny :)
A już bałam się, że taki nie istnieje :)
ten magiczny model to: MESMED MM-007 Forst

Polecam!!!

po dogłębnej lekturze wybraliśmy MEDISANA FTN 76120, tutaj recenzje:

http://termometrbezdotykowy.pl/

w swiatowych rankingach stoi wysoko, w szpitalach sie sprawdza, producent zaufany z 30letnim stażem, cena wg nas przystepna (130zł), dzidzia dopiero się urodzi, ale do tej pory jestesmy zadowoleni...

myśleliśmy jeszcze o Beurer, ale w światowych rankingach stoi niżej niż medisana..
wszelkie tremometry produkowane przez producentów akcesoriów dla dzieci lepiej sobie darowac, bo taka rzecz powinna wyjsc z fabryki produkujacej sprzet medyczny...spojrzcie chocby na ranking baby ono- brak w ogole opini swiatowych, bo sa to produkty niszowe (nieprofesjonalne). a ceny maja wcale nie niszowe...

to tylko taka nasza sugestia, ale wybór nalezy do was:) w kazdym razie, polecamy medisane.

Swiatowych rankingach ???
Poprosze o link bo brzmi jak reklama
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mamy microlife NC 100 i uwazam ze dobrze mierzy.KKupilam jak cora goraczkowala przy zapaleniu ucha i plakala jak budzilam ja do mierzenia goraczki(ciezko spadala). Jestesmy zadowolone porownywalam pomiary z rteciowym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez go mam i wcale dobrze nie mierzy, temperatura orientacyjna, każdy pomiar to inny wynik, czasem różnica to cały stopień

Mamy Baby Temp i mogę powtórzyć te wszystkie ochy i achy jakie już zostały napisane ;> bardzo dobra polska jakość, szybkie i wygodne badanie.

Uważam, że nawet takie produkty jak termometr czy ciśnieniomierz powinno kupować się w sprawdzonych miejscach, aby mieć pewność, że będą działać jak należy i przy tym będą wytrzymałe. Na stronie: https://esklep.brandvital.eu/marka=phonak/produkty,2 udało mi się znaleźć ofertę sklepu, w którym można znaleźć szeroki wybór produktów w rozsądnych cenach. Na pewno uda Ci się znaleźć tutaj to czego szukasz. Tak dobre sklepy medyczne to rzadkość, więc z czystym sumieniem polecam.

Inne tematy z forum

Sikanie u pięciolatki (25 odpowiedzi)

Hej. Jestem mamą pięcioletniej Mai. Jest zdrową wesołą dziewczynką która niestety notorycznie...

pomysł na biznes-może doradzicie:) (45 odpowiedzi)

Dziewczyny wyobraźcie sobie,że macie lokal ponad 100 metrowy za który nie płacicie czynszu i...

Oszczędzanie pieniędzy (9 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam się jaki procent zarobków lub ile konkretnie przeznaczacie na oszczędności czy...