Jak pozbyć się kurzu z domu?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny mam problem, wydaje mi sie ze w moim domu jakos strasznie sie kurzy. Odkurzamy dosc czesto, scieram kurze itp a i tak mam wrazenie ze jakos duzo tego, kurz zwlaszcza widac na ubraniach, czesto czyste pranie jest cale w jakichs drobinkach. Nie wiem co moze byc tego powodem i nie wiem jak sie tego pozbyc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak pozbyć się kurzu z domu?

nic ponadto co robisz:) ja tez mam ten problem , sprzatam, wietrze, odkurzam, piore a kurza dalej jest zwlaszcza ze pelno pluszakow, zabawek itp

u mnie jest to samo :) mój mąż śmieje że za czysto jest i się kurzy

Mam ten sam ból, co gorsza mamy ciemne meble, psa i brak dywanów:(
Mogłabym codziennie ze szmatką biegać

Tez tak mam, ale zakladam ze to wina mieszkania w centrum i wielu drzew za oknami. Pyla teraz strasznie i mam to wszystko w mieszkaniu (plus normalny kurz miastowy ;) ) .
Tez mam ciemne meble...

Gosiaczek, to ja mam dokładnie tak samo :( Mam dość już!

Kup elektryczną suszarkę do ubrań. Ciuchy będą mięciutkie, "uprasowane" i idealnie odkurzone. Po każdym suszeniu z bębna wyciąga się zbity kłąb kurzu - i o tyle mniej osiądzie Ci kłaczków w mieszkaniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a moze popros zeby sie wyniosl?
swoja droga przerazajace jest z jakimi problemami tu "przychodzicie"- masaraka!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

problem jak problem, lepiej pisac o nowotworach u dzieci?

podobno mniej się kurzy jak się nawilży powietrze, ale nie wiem, na ile to prawda. Ja mam okna z dużego pokoju na podwórko z piachem, więc znam ból ciagłego ścierania kurzu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i najlepiej ściereczkami z microfibry sprzątać - naprawdę zbierają kurz, a nie tylko go rozcierają;
ja wojuję jeszcze z pyłem cekolowym...

Witam

U mnie w mieczkaniu tez sie strasznie kurzy mino codziennego odkudzania porzadnym odkurzaczem z filtrami. Nie mam zaslon firanek dywanow itp. a i tak codziennie koty na podlodze. Duzo kurzu gromadzi sie za meblami kaloryferami i w innych miejcsach ktore ciezko posprzatac bo odkurzacza za szafe nie wloze a odsowanie zapakowanej szafy nie jest takie proste. Wpadlem na pomysl zeby uzyc dmuchawy do lisci za jedyne 139 PLN nie ma to zadnych filtrow ale ma 3 KW mocy. i jak sie tym dmuchnie za szafy, kaloryfery i inne ciezkie sprzety to wylatuje tyle syfu ze mozna pylicy dostac mozna tez zdmuchnac wszystkie pajeczyny i kurz ze scian i sufitu. Oszywiscie najlepiej otworzyc wszystie okna to sporo od razu wyleci na zewnatrz. Reszte trzeba odkurzyc odkurzaczem i umyc. Nie wiem jescze czy to pomorze i bedzie sie miej kurzyc, zobacze za pare dni jak juz wszystko opadnie.

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...