Jak to jest w szpitalu z...

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
chodzeniem pod prysznic?
Może i głupie pytanie ale cóż.
Bo trzeba niby zabrać jakies kapcie i klapki pod prysznic, no i jak to wygląda? Ide w kapciach, klapki np w ręku i pod prysznic zakładam klapki, jak skończe sie myć to klapki w łapki i zakładam kapcie i wracam do pokoju, czy może ide w klapkach a pod prysznic wchodze boso... ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak to jest w szpitalu z...

pierwsza wersja - lepiej pod prysznic w klapkach wchodzić ........ :-)

no proszę Cię... a miałabyś odwagę stanąć boso pod prysznicem, z którego korzystają setki/tysiące innych osób?

bo ja - NIE :P po to są klapki pod prysznic :)

ja bym się nie odważyła wejść pod prysznic na boso ze względu na grzyba ...bleh....
ja pójdę w kapciach a po prostu już pod prysznic ubiorę klapki.

tak myślałam :)
ale wolałam się upewnić
dzięki za odpowiedzi

ja od razu na sali przebierałam się w klapki... też nie odważyłabym się wejść na boso... brrrrrrrrrrrrrrrr

Ja miałam klapki pod prysznic i klapki takie "pokojowe"- jak widziałam , jak panie czyszczą podłogę - a raczej ja przecierają- to miałam ochote w worku jakimś albo kombinezonie tam spać;)

dobrze jest sobie zmienić klapki pod prysznicem, bo jak bedziesz szła w tych mokrych gumowych na salę porodową, to albo gwiźniesz na ziemię, albo Cię opitolą że podłogę moczysz. Pierwsza Twoja wersja jest OK :D

Kupilam na bazarku klapki za 10 PLN, chodzilam w nich pod prysznic, do kabiny, wracalam do sali i przebieralm na kapcie. Podczas wypisu ze szpitala zostawilam je w koszu wraz z kapciami w sali wypiow, aby do domu nie przywlec jakiegos swinstwa.

jeszcze chcialam się zapytać, jak to wygląda jak się idzie pod ten prysznic, czy tam się załatwić czy coś, bo dziecko jest cały czas ze mną po porodzie w pokoju, wiec gdy ja ide do łazienki to maleństwo zostaje samo? czy jakas kobieta po porodzie kóra tez jest w tym pokoju moze przypilnować moje maleństwo?
jak to wygląda?

Zazwyczaj zostawia się z koleżanką w pokoju maleństwo. Chociaż ja jak szłam na siku, a w drugiej dobie byłam sama w pokoju to zostawiałam małego samego. Zawsze można też zawieść do położnych malucha.

wiesz co nie martw sie na zapas :) bo zdaje sie do tego masz tendencję..

co do dzieci to oczywiscie zostaja w pokoju - przeciez nie bedziesz ich ciagnac pod prysznic
co do pilnowania przez wspólokatorki zalezy od tego czy lezysz z kims czy moze przez moment jestes sama na sali no i samego układu miedzy wami bo to zalezy przeciez od was...

to może jeszcze jedno pytanko do osób które juz rodziły - mam rozumiec ,że po porodzie położna jakos cie troche umyje, pomoże sie przebrac w swieza koszule i dopiero taka trafiasz na sale poprorodowa.I kiedy można wziąść pierwszy prysznic po porodzie.
Pytania może głupie , ale jeszcze nigdy nie rodziłam i chciałbym wiedzieć jak to wyglada.

Też dołączam się do pytania. Może ktoś ma doświadczenia po porodzie w Wejherowie?

mnie po porodzie lekko obmyli i 2 h kazali leżec, bo można paśc bardzo łatwo jak sie wstanie :) ja chcialam isc sie odrazu umyc,,,,to powiedzieli powodzenia ,ledwo usiadłam nie było opcji wstac nawet taki helikopter sie włączyl. po 2 h poszłam sie umyc pod prysznic i przebrałam sie w czystą koszule,

Ja rodzilam w Wejherowie. Po porodzie polozna mnie obmyla tak z grubsza i na sale poporodowa, koszuli nie zmienialam, po obserwacji - na sale poloznic i tam jak juz dalam rade wstac to sie umylam i przebralam, ale pierwszy prysznic w sobote rano (urodzilam w piatek rano i bylam nacinana - stad problemy z wstaniem, staniem, chdzeniem)

to chyba zalezy od szpitala no i twojego porodu.. ja bym sie za chiny nie dala nikomu umyc... jako ze porod mialam dosc 'lekki' to po 2 h sama poszlam i sie umylam...

no wlasie zalezy tez od porodu, mnie nacinali ale mialam az 2 szwy i mnie podczas mycia poprostu przemyli zeby widziec co szyją ::)

Mnie tez obmyli, ja rodziłam w koszulce z krótkim rękawkiem takiej długiej. Po porodzie dwie godziny na obserwacji, przykryli mnie takim materrialem i polozyli pod tylek podklady poporodowe. Jak mnie przewiezli na sale na poloznictwo, pomogli mi sie przebrac, ale kazali polezec jeszcze godzine i dopeiro potem probowac wstawac. Kapac się poszłam wieczorem.

dzieki za informacje -zastanawiałam sie jak to wyglada, bo przecież po porodzie jesteś cała we krwi, spocona na maksa napewno.ale i tak nie mogę się juz doczekac tego momentu

Ja tam wcale nie byłam spocona, a z tej krwi to Cię obmywają, wiadomo nie tak super dokładnie, ale w miarę. Ja nie czułam specjalnie dużego dyskomfortu. Spokojnie do wieczora wytrzymałam (a rodziłam o 14:15)

po mnie po 2 godzinach po porodzie przyszla polożna, kazała zabrać kosmetyki i czyte ubrania i zabrala mnie pod prysznic. bylam po znieczuleniu i z cewnikiem, pozszywana a pod prysznic bardzo chetnie poszlam :) nie bylo nic przyjemniejszego niz 5 minut "relaksu" pod ciepla, czysta woda :)

Inne tematy z forum

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...