Jak zabezpieczyć młodego w łóżeczku turystycznym przed wypadnięciem

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
dziewczyny poradzcie.Młody zapiera się na brzegach łóżeczka turystycznego,nogami wspina po siatce i mało nie wypadł.To już nie pierwszy raz.......
Nie mogę go na chwilę zostawic w łóżeczku.Ostatnio stałam przy nim i sprawdzałam co się stanie.I gdybym nie stała to by wypadł.Podciągnął się,wychylił i złapałam.
W nocy śpi obok mnie w łóżku to oki,chociaż też umie schodzić,ale jak człowiek,nóżkami w dół,ale w łóżeczku?
Myślę sobie czy w sumie nie złożyć go w cholerę bo młody tylko w dzień tam śpi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak zabezpieczyć młodego w łóżeczku turystycznym przed wypadnięciem

Bo łóżeczko turystyczne powinno być "turystyczne"...

Annika, jak masz silnego malucha, to zapomnij o jakichkolwiek "sposobach". Miałam dwóch bardzo silnych i sprawnych młodszych braci, działała wyłacznie maksymalna ostrożność i zero zaufania do wynalazków. Jeden z nich w dużym, niemożliwym do zabezpieczenia domu spał w klatce, a i tak próbował ją rozwalić...

Ten sam brat raz okropnie się poparzył, bo mojej (bardzo uważnej i nadopiekuńczej) mamie wydawało się, że jeszcze jest na tyle słaby, że nie dosięgnie...

Niestety, teraz do drugiego roku życia klatka, albo oczy dookoła głowy...

Annika, moim zdaniem jeżeli Maluch umie już schodzić z normalnego łóżeczka, to to turystyczne złóż i się nie denerwuj.

macie chyba rację:)złożę w pieruny i sprzedam:)

zapomniałam dodac,że przed chwilą tak się uczepił i nogami wspinał po siatce z zewnątrz,jaszcze moment i by wleciał do środka.Silne łapki ma:)))
jak by łóżeczko nie było zaklinowane między szafą a ścianą to pewnie wywrociło by się.

to ze umie schodzic z normalnego lozka to nie znaczy ze nie spadnie z niego jak sie wierci spiac

w dzień będzie spał na podłodze na materacyku z łożeczka.łóżeczko już złożyłam i koniec:)Tak będzie lepiej.
Z normalnego już raz fiknął i wydaje mi się to bardziej bezpieczne niż wypaść z turystycznego.
och pilnować łobuza.
Po pół nocek nie śpię,bo czuwam.........

a nie mozesz go otworzyc? zeby sam wchodzil i wychodzil?

nie mogłam,bo ten bok był przy ścianie a łózeczko wciśnięte na styk:(

Łóżeczko turystyczne to jedno, ale co zrobić jak maluch wdrapuje się i wychodzi z normalnego łóżeczka? Jak synek miał 10 m-cy to na moich oczach w ciągu ułamka sekundy wspiął się na paluszki, łapkami złapał szczebelki od zewnątrz i się wyciągnął... Nie zdążyłam zareagować, chociaż byłam dosłownie metr od niego...Na szczęście oprócz ogromnego sińca nic się nie stało, ale jak myślę, jak się mogło skończyć, to aż mi słabo. Od razu z mężem popędziliśmy do sklepu kupić "wyższe" łóżeczko, ale dowiedzieliśmy się, że jest jeden standard i nie ma takowych. Więc tata wywiercił nowe dziury w łóżeczku, przez co zyskaliśmy ok 2 cm, przesunęliśmy wyrko małego do ściany, z drugiej strony dosunęliśmy nasze łóżko i tak się ratujemy.

O kurde teraz mnie nastarszylyscie z tym wypadaniem - mlody ma jazde na wlazenie na kanapy i wspinanie sie na wszaelkie barykady - do niedawna mielismy zastawione wejscie do kuchni dosc wysoka skrzynia ale ostatnio i na nia sie wdrapał (bylam w szoku) i kupilismy bramke ... zastanawiam sie czy przypadkiem i jej nie sforsuje za moment, no i to lozeczko (normane szczebelkowe) zaczelo mnie martwic :// w sumie tylko w nocy w nim spi i jak sie budzi to jest wyjmowany od razu do nas, nie widzialam aby sie po nim wspinal (jeszcze) ale moze warto za wczasu wyjac materacyk i niech spi na podlodze ???

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...