Jak zabezpieczyć się przed kieszonkowcami w podrózy

Jak w temacie. Wybieramy się niedługo do Grecji i szukam sposobów na bezpieczeństo w podróży. Chodzi o Ateny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zasady są proste.
- nie spacerujemy nocą szczególnie Omonia i okolice
- zero biżuterii ( naprawdę!!!)
- żadnych plecaczków, torebeczek na ramię tylko torby z grubym paskiem przewieszone przez bok lub plecaki trzymane z przodu. Kasa wiadomo w specjalnych schowkach w pasku albo takich saszetkach wkładanych pod podkoszulek. Warto jest zaopatrzyć się w plecak albo pasek od Pacsafe https://www.niedajsieokrasc.pl/
- zawsze bezpieczniej grupą (wyłapują bardziej samotnych i starszych turystów)
- najbardziej unikać ciemnoskórych z Afryki i Marokańczyków.
- dokumenty zrobić ksero a oryginały zostawić w hotelu
- jeżeli masz możliwość weż ze sobą spray pieprzowy to daje duży komfort psychiczny podczas zwiedzania kiedyś tak pięknego miasta . Najgorsze łajzy obserwują plac Syntagma gdzie większość turystów wysiada z autobusów z lotniska. Tam generalnie już zaczynają łowy. Jakby co nie chciałam straszyć bo wszędzie trzeba uważać ale po 15 latach pobytu w Atenach trochę się widziało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (175 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

Legoland w Danii Aktualnie. Proszę o wskazówki (15 odpowiedzi)

Hej, Z racji tego że są tanie loty bezpośrednio do Legolandu planuję tam wycieczkę. Czy ktoś...

Wrocław czy Kraków? Urlop. (12 odpowiedzi)

Które miasto wybrać na wakacje? Słyszałam, że oba są magiczne. Ale jak byście mieli wybierać...