Re: Jak zmienilo sie Wasze zycie po urodzeniu dziecka?
czy dziecko pozbawia kobietę kobiecości, czy będąc matką i żoną/partnerką nie jesteśmy już sobą?!
każdy ma prawo czuć się tak jak się czuje ale dla mnie to paranoja,
dziecko zmienia życie, tak samo jak to życie się zmienia w przypadku małżeństwa, przeprowadzki, rozwodu, zmiany pracy itp itd ... ciągle zdarzają się rzeczy które zmieniają nasze życie a na ile zmieniają nas samych to tylko nasza decyzja
jestem żoną, matką i kobietą, pracuję, zajmuję się domem, spotykam ze znajomymi, mam czas na czytanie, pójście do kina czy poleżenie z mężem na kanapie, maksymalnie dużo czasów poświęcam córce - są rzeczy które robię bo muszę (np praca na cały etat, prasowanie, gotowanie) i takie które robię bo chcę (cała reszta) i to kim jestem i jaka jestem to wynik tylko moich decyzji życiowych
macierzyństwo nie zawsze jest różowe, czasem jak pisały dziewczyny jest tak, ze padasz na twarz, jesteś chora, zmęczona a dzieckiem zająć się trzeba, z mężem też nie zawsze perfekcyjnie bo chłopak też zmęczony, też wstaje w nocy do dziecka, w dzień do pracy ale zawsze dochodzimy do porozumienia
a poza tym osobiście uśmiech mojej córci wynagradza wszystko - dla mnie jej pojawienie się to taka "wisienka na torcie" jakim jest moje życie :)
2
0