Jaka polecacie mate edukacyjna?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Pomóżcie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaka polecacie mate edukacyjna?

My mamy mate Tiny love, link poniżej.Zabawki są naprawdę bardzo interesujące, dla Malucha, grają, szeleszczą, brzęczą:) Mały uwielbia na niej przebywać, jest też sporo wolnego miejsca na jakieś inne zabawki do zawieszenia.

http://allegro.pl/muzyczna-interaktywna-mata-edukacyjna-tiny-love-i2317895530.html

polecam

Ja miałam na początku FP Rainforest prostokątną i nie była fajna.
Potem kupiliśmy Tiny Love Kick&Play i była super :)

A my mielismy wlasnie Rainforest z FP i super sie sprawdzila, bardzo dlugo z niej korzystalismy.

my mieliśmy taką naprawdę super http://allegro.pl/mata-plac-zabaw-wyspa-tiny-love-3-x-bonus-kurier-i2305498770.html polecam

Ja miałam dokładnie taka samą jak asienkaj.

http://forum.trojmiasto.pl/jaka-najlepsza-mata-edukacyjna-t184548,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/MATA-EDUKACYJNA-jaka-najciekawsza-dla-bobasa-t319661,1,160.html

zdecydowanie polecam Tiny Love Tropikalną Wyspę :] czemu? pisałam w wątku do którego link podałam wyżej :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

my mieliśmy FP Rain Forest i ogólnie bez szału. Przed wszystkim sama mata moim zdaniem jest zbyt mała. Na początku jeszcze ok, ale jak tylko mała zaczęła się przekręcać z brzuszka to cały czas lądowała poza matą. Muzyczki były, ale tylko denerwowały, najlepsze były zabawki, tukan i małpka świetnie się sprawdzały jak szły zęby :) Ogólnie uważam, że szkoda kasy na FP, może tak jak dziewczyny polecają Tiny Love.

mi się podoba Cannpol Babies "Dżungla", akurat dziś ją bardzo dokładnie oglądałam :)

mamy Move/Play Tiny Love i jestem bardzo zadowolona

my mielismy i nadal mamy fp rain forest i super sie sprawdzila do 8-9msca dopoki mlody sie nie wspinal

fisher price rainforest

my mamy tiny love i jestesmy zadowoleni

tez mielismy tiny love kick&play bardzo fajna ;)

Ja miałam/ mam mate edukacyjna rainforest w zasadzie można powiedzieć że byłąm zadowolona gdybym jeszcze raz miała wybierać to kupiłabym tą http://allegro.pl/fisher-mata-edukacyjna-baby-zoo-t6339-gratis-i2326663780.html ( przykładowy link do allegro) zabawki u góry się kręcą ja myślałam że w tej Rainforest też się kręcą ale jaka byłam zła jak sie okazało że jednak to tylko taka atrapa karuzeli :/

Ja osobiście polecam matę z canpol >>> http://allegro.pl/mata-edukacyjna-kojec-do-zabaw-wesola-farma-canpol-i2371822846.html mata ma szeleszczące elementy zawieszane zabawki co bardzo podoba się mojej Ali fajne jest też to że brzegi maty można złączyć i powstaje taki "płotek" zabezpieczający polecam można doczepiać również swoje zabawki

My też mamy kick&play i jest super- przede wszystkim jest to jedna z większych mat, więc dziecko ma sporo miejsca i nei ląduje tak szybko poza matą. Można też podpiąć boki i robi się coś ala płotek, więc też dziecko nie wypada za szybko. Ma tez dużo różnych 'bajerów', ale to akurat wszystkie maty tiny love mają podobnie.

W tej canpolu nie podobają mi się zabawki- są takie w całym elemencie- chodzi mi o to, że nie mają nóżek, rączek wiszących i dziecko nie ma za co łapać i ciągnąć. Z tego co widze nie ma też żadnego dzwoneczka, czy czegoś, co by wydawało dźwięk po uderzeniu. No i jest jakas taka mało kontrastowa. Nie ma też lusterka, a to się okazała też fajna sprawa dla Jaśka.

to jest chyba najlepsza mata jaką kiedykolwiek widziałam:
http://edu-mata.blogspot.com/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ta edu mata to chyba dla starszaka fajna, bo taki Maluch na poczatku leży tylko na pleckach i sie patrzy do góry co mu się tam rusza, świeci i brzęczy. Chyba że pałaki dokupić i zabawki oddzielnie

No właśnie grzechotek, zawieszek lusterek... tego wszystkiego mam multum po córeczce. mata którą miałam do niej sprawdziła się przez bardzo krótki okres czasu, kiedy leżała nieruchomo na pleckach. A i tego nie lubiła bo wolała leżaczek Jak tylko zaczęła próbować się przewracać to te pałąki ją ograniczały a mata okazała się za malutka. Z perspektywy czasu wolę zainwestować w większą matę na której można się ładnie i bezpiecznie bawić, z większą ilością zabawek i stymulatorów dotyku "za ziemi" żeby prowokować do przewracania na boczki i podnoszenia główki (bo w tych malutkich z pałąkami to jak położysz dziecko na brzuszku to najczęściej zabawki wiszące są na środku i dzeicko i tak ich nie widzi żeby podnosić główkę)
A ta mata mnie oczarowała poprostu :) rónież ze względu na swoje walory edukacyjne, które mogą służyć lata tak naprawdę, potem nawet jako narzuta na łóżko, koc czy makatka, a nawet gra planszowa :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może któraś z twórczych mam sama pokusi się o zrobienie takiego cuda :) Będę gorąco dopingować :)

A może ma ktos do sprzedania mate?

a my mieliśmy też FP rainforest i sprawdziła się bardzo, mój syn ma dziś 2lata i czasem ją wyciąga jeszcze bo lubi sobie na niej leżeć i bawić się

ja też polecam tiny love kick&play jest naprawdę super, duża, z fajnymi zabawkami i z wieloma elementami do odkrywania:)

Inne tematy z forum

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...