Jaka sokowirówka łatwa w obsłudze/czyszczeniu?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mozecie polecic jakas dobra sokowirowke? Zalezy mi aby nie miala tysiaca czesci z ktorych kazda trzeba odczepic i szorowac osobno:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaka sokowirówka łatwa w obsłudze/czyszczeniu?

a do jakiej kwoty?

Raczej taka ze sredniej polki, ale rozwaze kazda:)

Bo my mamy wyciskarkę Zelmer jp1500 i bardzo polecam. Tylko nie wiem czy Ci przypasuje ceną, koszt 800-900zł

To troche sporo, myslalam jednak o czyms tanszym, w razie jakby poszla w kat po kilku uzyciach, zapalu starcza czasem na krotko;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam Moulinex JU650G3E Smith XXL cena ok 400 zl
Jest baaardzo wydajna. Ma sporą moc i można do niej wrzucać całe jabłka i pomarańcze, bez rozcinania na mniejsze kawałki. Ma też duży pojemnik na odpadki i w miare łatwo się ją rozkłada.

http://www.youtube.com/watch?v=j71XJQBOgE8

my mamy taka http://allegro.pl/sokowirowka-zelmer-julita-377-okazja-206550-d-i3608795241.html żyje już znami 7 lat do mycia ma chyba 3 części. Używamy ją do jabłek, marchwi i buraczków :)

ja tej julity używam do ścierania ziemniaków na placki ;)
niewiele daje soku, z tej pulpy można jeszcze sporo wycisnąć, ale do placków się nadaje, no i przyznaję, jest bezawaryjna ;)
ale wszystko trzeba kroić na małe kawałeczki i zostają często takie końcówki z owocu nieprzetarte.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam Julitę, świetna jest :)

ajeczka jak to nie wiele soku daje?? ja z tej sokowirówki z 1kg jablek i killku marchwi mam 1 l soku :)

jako fanka świeżych soków używam philipsa hr1870 i bardzo fajnie się spisuje :) w czyszczeniu jest wygodny, bo ma taki specjalny system który je ułatwia. przy czym nie wiem ile dokładnie kosztował, bo dostałam go w prezencie. ale zerknij sobie najlepiej na ceneo albo podobny portal i porównaj bo z tego co widzę to ten system czyszczenia mają też tańsze modele np http://www.ceneo.pl/23372635 przy czym to jest ten o większej pojemności, jeżeli chcesz trochę mniejszy to oczywiście będzie jeszcze tańszy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dostalismy w prezencie clatronika, niecale 200 zl, fajnie sie sprawdza i dobrze wyciska. kupilismy tesciom, bo im sie spodobala i równiez dobrze im służy.

A może autorka określi na podstawie powyższych propozycji wstępny budżet? :) Bo widzę, że pojawiają się coraz tańsze sprzęty... A moim zdaniem nie ma co przepłacać za coś, co może się "znudzić" ;)) ale też nie ma co na siłę oszczędzać, bo w elektronice i AGD to prędzej czy później się mści... Także ja bym chyba szukała jakiegoś kompromisu - nieźle się tutaj prezentuje ten Philips - słyszałam niezłe opinie o jego sprzęcie do kuchni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znalazlam takiego philipsa http://www.ceneo.pl/15888106#tab=click
I nad nim sie zastanawiam:) Ocene ma niezla, no i sporo opinii, moze ktos go ma i moze sie wypowiedziec?:)

moja mama ma taką sokowirowke :) nie pamiętam czy dokładnie ten model ale wygląda bardzo podobnie. fajna wygodna w użyciu i nie za duża więc nie zajmuje miejsca w kuchni bo ona ma sporo takich sprzetow ;)

Tego philipsa ogladalam w sklepie, ale jednak sie nie zdecydowalam, nie sprawial wrazenia solidnego. Wybralam boscha http://www.mediamarkt.pl/sokowirowka-bosch-mes-20c0,id-32545
Za pare dni powinnam go dostac wiec zobaczymy czy sie sprawdzi:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja tam bym nie zmieniła mojego philipsa na inny sprzęt ;) chociaż też długo wybierałam model a wcześniej namawiałam mojego chłopaka na zakup, bo to był taki "prezent kontrolowany" ;))) no i u znajomej sprawdziłam jak się spisuje podobna sokowirówka więc nawet się nie zastanawiałam nad inną marką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja szczerze polecam sokowirówki Bosch, a szczególnie model MES 25C0, który znalazłam na sklepie Max Elektro. Ponadto na ich stronie znajduje się wiele przydatnych poradników między innymi o sokowirówkach. Dla mnie czyszczenie jest sprawne, łatwe i przyjemne.

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (72 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...