Jaki blender?
Witam. Ja z takim pytaniem? Jaki blender powinnam kupić, jeśli chcę mielić orzechy na masło orzechowe i robić zielone smoothies? Widziałam niejednokrotnie jak osoby przygotowujące sobie smoothies z np liściami sałaty, natką pietruszki, owocami i warzywami robiły to przy użyciu blendera kielichowego. Czy taki zwykły ręczny blender też sobie poradzi? A jaki blender da radę zmiksować orzeszki na masło orzechowe? Czy to prawda, że kielichowy (ostrza na dole) nie poradzi sobie? Jakich wy używacie? O jakiej mocy lub może które konkretne modele polecacie, żeby sprawdziły się w obu przypadkach? Najlepiej z funkcją kruszenia lodu i w cenie do 300 zł czy się zmieszczę? Dodam ze mam w domu blender ręczny o mocy 180 W i jest strasznie mozolny, cienko radzi sobie nawet z miękkimi owocami, jak banany czy truskawki.