Jaki blender?

Temat dostępny też na forum: Kulinaria
Witam. Ja z takim pytaniem? Jaki blender powinnam kupić, jeśli chcę mielić orzechy na masło orzechowe i robić zielone smoothies? Widziałam niejednokrotnie jak osoby przygotowujące sobie smoothies z np liściami sałaty, natką pietruszki, owocami i warzywami robiły to przy użyciu blendera kielichowego. Czy taki zwykły ręczny blender też sobie poradzi? A jaki blender da radę zmiksować orzeszki na masło orzechowe? Czy to prawda, że kielichowy (ostrza na dole) nie poradzi sobie? Jakich wy używacie? O jakiej mocy lub może które konkretne modele polecacie, żeby sprawdziły się w obu przypadkach? Najlepiej z funkcją kruszenia lodu i w cenie do 300 zł czy się zmieszczę? Dodam ze mam w domu blender ręczny o mocy 180 W i jest strasznie mozolny, cienko radzi sobie nawet z miękkimi owocami, jak banany czy truskawki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaki blender?

Ja polecam Multiquick Brauna. Ręcznym robię smoothies, a mały pojemnik z nożykami świetnie sobie radzi z orzechami, przyprawami itp. Generalnie użytkuję intensywnie już 3 lata i jest nie do zdarcia.

Bardzo fajne i mocne są blendery oraz miksery ręczne Kenwood kMix. Ich wadą jest duży ciężar ale nie jest tak źle.

Cześć, jestem konsultntką Russell Hobbs i chętnie pomogę Ci w wyborze blendera. Jeśli chcesz kruszyć lód i mieć pewność, że urządzenie poradzi sobie z każdym rodzajem żywności, musisz zwrócić uwagę na moc urządzenia. Ja mogę Ci polecić zestaw 6 w 1 AURA 21500-56. Kupując taki zestaw powinnaś się zmieścić w 300zł i dostaniesz blender o mocy 600W zdolny pokruszyć lód i wiele innych produktów. Oprócz tego w zestawie znajduje się wiele przydatnych akcesoriów (jak np. misa do siekania i ubijania), czyniąc to urządzenie wielofunkcyjnym. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie urządzeń do przygotowywania żywności, jestem do dyspozycji pod adresem mailowym: ania.russellhobbs@gmail.com. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam Bosha ergo mix 750 W blenduje nawet zamrożone truskawki kupiłam podstawowy w neonet za 150zł i jestem mega zadowolona

Polecam thermomix.

im wieksza moc W blederze tym lepszy. Ja mam blender MPM z klkoma przystawkami juz 7 lat i jestem zadwolona a orzech kruszy prawie na mąkę

Inne tematy z forum

Materac na łóżko do spania - twardy - jaki? (139 odpowiedzi)

Czy ktoś ostatnio kupował materac i orientuje się co jest godnego polecenia, bo ja kompletnie nie...

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (82 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

Armatura łazienkowa - jaką wybrać? (45 odpowiedzi)

Witam, jestem w trakcie remontu i obecnie zastanawiam się jakiej firmy armaturę łazienkową...