Jaki lest lepszy ciśnieniomierz nadgarstkowy czy naramienny ??

jak wyżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaki lest lepszy ciśnieniomierz nadgarstkowy czy naramienny ??

Witam ,
Zdecydowanie naramienny

naramienny i rtęciowy

Re: Jaki lest lepszy ciśnieniomierz nadgarstkowy czy naramienny ??

generalnie nie elektryczny, wystarczy że coś powiesz lub poruszysz palcem w trakcie pomiaru i już możesz mieć nieprawdziwy wynik,
najlepsze są rtęciowe lub zegarowe do pomiaru ze "słuchawkami" - kwestia nauczenia się obsługi i samemu też można mierzyć

Prawda

Wole na nadgarstek

na ramie

naramienny

Ostatnio na zdrowiu mi mąż podupada i musieliśmy ciśnieniomierz kupić. Padło na polski Simple. Powiem że działa dobrze, nie przeciąga napełniania mankietu w nieskończoność, całe badanie można zrobić w parę chwil.

Postawiłam na polski ciśnieniomierz Simple i jak na razie nie żałuje – baterie trzymają, wyświetlacz czytelny, pompuje płynnie.

na ramie najdokładniej mierzy

Zdecydowanie naramienny. Polecam Hartmann Duo Control - chyba jedyny ciśnieniomierz automatyczny który równocześnie mierzy metodą korotkową i oscylometryczną, dzięki czemu pomiar jest dużo dokładniejszych. Stosują ten model w wielu szpitalach, np. w Akademii Medycznej (przynajmniej na niektórych oddziałach).

Najlepszy jest naramienny. Takie ciśnieniomierze są droższe niż nadgarstkowe ale są dokładniejsze i dają bardziej wymierne efekty. Z tych profesjonalnych możesz sprawdzić jeszcze Accumed: https://zamowienia.rodzinazdrowia.pl/cisnieniomierz-accumed-aw151f-automatyczny-naramienny-z-zasilaczem-termometr-elektroniczny-tk120-gra.html

Akurat tutaj w zestawie jest z termometrem. Odradzam kupowanie ciśnieniomierzy w chińskich sklepach. Bywają zawodne, poza tym nie są skalibrowane.

Bardziej polecam ciśnieniomierze naramienne. Sama korzystam z takich i jestem bardzo zadowolona. Ja i moja rodzina mamy ciśnieniomierze z firmy Diagnosis, ponieważ stawiamy na produkty dobrej jakości.

Inne tematy z forum

Przedwczesny wytrysk u niego (9 odpowiedzi)

Proszę pomozcie mi ponieważ mój związek rozpada się przez kiepski seks. A w zasadzie przez jego...

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

Jakie tabletki na libido działają (36 odpowiedzi)

Witam, Swoje pytanie kieruję do kobiet, które miały okazje brać tabletki na libido. Mam 38 lat i...